Prima semifinală Eurovision 2022. Zdob și Zdub, reprezentanții Moldovei, vor cânta piesa „Trenulețul”

 Raiciu Adriana
.

Prima semifinală a concursului Eurovision va avea loc marți, 10 mai, în Torino, Italia. 17 țări vor urca pe scenă, iar concursul va putea fi urmărit pe TVR 1 de la ora 22.00. În prima semifinală de la Eurovision va urca pe scenă și trupa Zdob și Zdub alături de Frații Advahov, care reprezintă Republica Moldova.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Pentru că Italia a câștigat Eurovision 2021 cu trupa Maneskin, concursul se va organiza anul acesta în Italia. Fiecare țară și-a ales concurentul care va merge la Torino, iar prima semifinală a concursului va avea loc marți, 10 mai, de la ora 22.00, la TVR 1.

zdob-si-zdubzdob-si-zdub

Cele 17 țări semifinaliste care vor urca pe scenă în seara aceasta sunt Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

Citește și: Unde se va ține Eurovision 2022. Anunțul oficial al organizatorilor din Italia

Citește și: Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România.A luat premiul cu o piesă despre război

Citește și: Ce procedură medicală a făcut Vlăduța Lupău, după operația de endometrioză, ca să rămână însărcinată:„Mulți medici amână să le comunice pacientelor…’/ EXCLUSIV

Citește și: Adela Popescu și Radu Vâlcan și-au botezat fiul cel mic. Imagini de la eveniment

Prima semifinală Eurovision 2022. Zdob și Zdub, reprezentanții Moldovei, vor cânta piesa „Trenulețul'

În 2021, trupa Maneskin din Italia a reușit să câștige marele premiu. Formația italiană de muzică rock, fondată în anul 2016 la Roma, care îi are ca membri pe Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi și Ethan Torchio, s-a prezentat cu piesa Zitti E Buoni. Deși fanii se așteptau ca Eurovision 2022 să se țină la Roma, organizatorii au ales ca acest concurs să se desfășoare la Torino.

În seara de 10 mai, de la ora 22.00, la TVR 1, va avea loc prima semifinală Eurovision. Cele 17 țări sunt pregătite pentru a pune în scenă piesele și de a oferi un spectacol de zile mari.

În prima semifinală de la Eurovision va urca pe scenă și trupa Zdob și Zdub alături de Frații Advahov, care reprezintă Republica Moldova. Aceștia vor cânta melodia „Trenulețul', care a fost lansată în luna decembrie a anului trecut.

Totuși, în varianta prezentată la preselecția națională, din luna februarie, au dispărut tocmai versurile care făceau trimitere la unirea dintre România și Republica Moldova, scria atunci Unimedia.

Potrivit Angelei Aramă, textul inițial avea următoarele versuri: Țară veche, țară nouă /Parcă-i una, parcă-s două /Ba aparte, ba-mpreună /Parcă-s două, parcă-i una.

Textul schimbat este: Trenul vede când aleargă /Cât de mică-i lumea largă /Și că nu mai pare mare /Pentru că nu are hotare.

Fanii vor putea să voteze în seara aceasta preferații, doar dacă provin din cele 17 țări reprezentate în prima semifinală.

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2022 va avea loc pe 12 mai, atunci când și WRS, reprezentatul României va intra în concurs, cu numărul 13.

sursă foto- Facebook, Captură de ecran

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton