Emilia Dorobanțu, prima femeie din România care dirijează fanfara militară. Toți cei 17 instrumentiști sunt bărbați

 Oana Pantazi
.

Emilia Dorobanțu, una dintre tinerele artiste cu care folclorul Oltenesc se mândrește, a devenit prima femeie din România care dirijează fanfara militară. Iată ce dezvăluiri face artista despre această provocare, despre pasiunea ei pentru muzică, dar și despre rigorile pe care le impune această funcție.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Emilia Dorobanțu este frumoasă, are o voce angelică și puternică, dar și o imensă dragoste pentru muzica populară. Considerată urmașa celebrei Maria Lătărețu, artista este extrem de apreciată atât de public, cât și de colegii de breaslă. Anul trecut, Emilia Dorobanțu a bifat un punct important în carieră – a trecut examenul pentru ofiţeri de muzici militare, iar acum este prima femeie din România care dirijează o fanfară militară.

Emilia-Dorobantu-8Emilia-Dorobantu-8

Emilia Dorobanțu a fost numită director al Ansamblului Artistic Doina, al Armatei. Primul spectacol Suflet de Roman are loc sâmbătă 26 noiembrie, ora 18, la Sala Radio. Concertul se desfășoară cu casa închisă, toate cele 700 de bilete fiind epuizate. Ansamblul DOINA este singurul Ansamblu Artistic din țară ce a reunit orchestra si soliști de muzica clasică, ușoară si folclor . Pe parcursul celor 75 de ani de la înființare a desfășurat activități la înalt nivel artistic, a evoluat pe marile scene ale lumii si a dăruit publicului numeroase personalități de prestigiu ale scenei românești. Ansamblul are menirea sa ducă mai departe valorile autentice ale folclorului românesc si traditiile armatei, moștenire din generație in generație.

Emilia Dorobanțu dirijează fanfara militară

Una dintre cele mai bune voci de muzică populară din generaţia ei, fostă Miss și, în egală măsură de o modestie și o simplitate Extreme, la doar 29 de ani, Emilia Dorobanțu a mai bifat un pas important în carieră – artista este prima femeie ofițer de muzici militare din România care conduce o fanfară. Iar toți cei 17 instrumentiști aflați în subordinea ei sunt bărbați.

„Am fost instruită să fac asta și le aduc mulțumiri îndrumătorilor mei de la Centrul de Instruire pentru muzici militare. Sunt onorată să conduc Muzica Militară din Timișoara, este o nouă provocare pentru mine și o fac cu pasiune”, a spus Emilia Dorobanțu pentru ego.ro.

Citește și: Ce va face Alex Delea cu premiul de 100.000 de euro de la Survivor: „E momentul să…”

Citeste și: Cum a slăbit Diana Dumitrescu, după ce a devenit mamă: „M-a învățat cum să mănânc corect

Citește și: Cum arată Loredana Chivu, după ce și-a făcut alte două operații estetice. Vedeta trece prin dureri cumplite

Citește și: Cu ce medie a absolvit fiica Adrianei Iliescu liceul. Eliza este șefă de promoție la 17 ani

Dat fiind că, în paralel, Emilia Dorobanțu cântă și muzică populară, artista a dezvăluit că își schimbă atitudinea în funcție de evenimentul la care merge, dat fiind că există rigori diferite.

„Sunt două ținute care impun un anumit tip de atitudine, pe care o adopt în momentul în care le îmbrac. Pe de o parte, mă simt un slujitor al cântecului popular, neavând dorința de a fi în topurile muzicale si nici nu alerg după publicitate. Mă consider un păstrător al valorilor culturale și îmi doresc să păstrez si să duc mai departe nealterat cântecul popular românesc, ca cei care vin în urma noastră sa aibă repere. Ținuta militară impune respect si o îmbrac cu mândrie și cu onoare, atitudinea fiind mult mai riguroasă!”, a mai dezvăluit artista pentru sursa citată.

„Frumusețea ajută într-o oarecare măsură”

Emilia Dorobanțu arată perfect atât în straiul popular, cât și în uniforma militară. Artista mărturisește însă că, în ceea ce privește ținuta militară, există niște rigori pe care trebuie să le respecte, atât în privința machiajului, cât și a aspectului general, atunci când se prezintă la festivități.

„Totul trebuie să arate impecabil! Foarte puțin machiaj, cât mai natural, bineînțeles, fără ruj roșu, părul strâns la spate, iar pantofii sunt regulamentari si fac parte din ținuta militară”, a mai povestit artista.

Cu toate că, în adolescență a fost Miss la un concurs din Serbia, Emilia Dorobanțu spune că frumusețea ajută, însă nu e de ajuns dacă vrei să răzbești în viață.

„Frumusețea ajută într-o oarecare măsură, dar nu e suficient! Trebuie să fie susținută de o frumusețe interioară, de energie pozitivă cu atitudine. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, poți sa reușești doar prin multă muncă, frumusețea nu e de ajuns”, dezvăluit artista pentru ego.ro.

Emilia Dorobanțu este căsătorită de aproape 6 ani cu Cătălin Tutilescu și au o fiică superbă, Anastasia, care îi seamănă mamei sale.

Foto: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton