Elvira Deatcu, mărturisiri tulburătoare despre atentatele din 11 septembrie 2001: „Am văzut live lovirea celui de-al doilea turn”

 Miniosu Alexandra
.

Elvira Deatcu a făcut unele mărturisiri tulburătoare despre atentatele din 11 septembrie 2001. Artista și cea mai bună prietenă a ei, Carmen Tănase, se aflau atunci în Statele Unite ale Americii, într-un turneu din New York. Chiar în acea zi plănuiau să viziteze Turnurile Gemene, dar, din fericire, s-au răzgândit la timp. Nici acum, la aproape 21 de ani de la tragedie, cea dintâi nu vrea să mai calce pe pământ american, fiind în continuare marcată.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Elvira Deatcu a făcut mărturisiri tulburătoare despre atentatele din 11 septembrie 2001. Își amintește și acum de evenimentul cutremurător, care a răpit aproape 3.000 de suflete. Artista și colega ei de breaslă, Carmen Tănase, se aflau atunci în SUA și plănuiau să meargă la Word Trade Center, să vadă Turnurile Gemene. Din fericire, destinul a făcut ca cele două să nu mai plece către destinație, scăpându-le astfel de orice pericol. Cu toate aceastea, au trăit experiența înfiorătoare de la fața locului, lucru pe care nu-l vor uita niciodată.

elvira-deatcu-11elvira-deatcu-11

În urmă cu ceva timp, Carmen Tănase spunea că ea a venit cu ideea de a o duce pe Elvira Deatcu să vadă Turnurile Gemene. Acestea erau atunci în Statele Unite ale Americii, alături de alți actori din România. Nimeni nu se aștepta însă la ce avea să urmeze, mai exact la atentatul organizat de teroriștii Al-Qaeda.

Citește și: Marele regret al actriței Elvira Deatcu din VLAD:„Aș fi vrut să…'/ EXCLUSIV

Citește și: Elvira Deatcu și soțul ei au împlinit 21 de ani de căsnicie:'Am avut parte și de furtuni, de cumpene'. Cine este bărbatul

Citește și: Vladimir Putin a ținut un discurs televizat:„Vom lupta pentru dreptul de a fi și de a rămâne Rusia'

Citește și: Ce interdicție a primit Cristina Spătar de la fostul soț:”Cochetam cu ideea de a mă muta în Anglia, dar…”

Elvira Deatcu, mărturisiri tulburătoare despre atentatele din 11 septembrie 2001

Teroriștii Al-Qaeda au prăbușit atunci două avioane comerciale de pasageri, pe care le-au deturnat în Turnurile Gemene ale World Trade Center. Atentatul din 11 septembrie 2001 a îngrozit întreg mapamondul. În total, 2.993 de persoane au murit atunci.

Elvira Deatcu nu va uita niciodată acel moment. Actrița a povestit că a văzut „live' lovirea celui de-al doilea turn. Înainte de tragedie, ea și Carmen Tănase se gândeau să viziteze Turnurile Gemene.

„Nu am să uit niciodată acea zi! Cum aș putea? Ne cazaserăm cu o seară înainte la un motel și în acea dimineață stăteam cu toții la cafea, în pijamale, pe iarbă. Ușile de la camere erau deschise și… un televizor pornit aiurea ne-a pus în față cu sinistra realitate.

Am văzut „live' lovirea celui de-al doilea turn. Urma să plecăm și noi într-acolo, să vizităm', a spus Elvira Deatcu pentru Ego.ro.

Elvira Deatcu și Carmen Tănase se aflau în SUA la acea vreme

Nici în prezent, actrița Elvira Deatcu nu știe cum de nu a ajuns până la urmă la Turnurile Gemene, în ziua de 11 septembrie 2001. Cert este că Dumnezeu a avut grijă de ea, ca să nu mai ajungă acolo.

„Ore în șir n-am prea gândit. După ce am tremurat șocați minute bune, ne-am strâns rapid bagajele și am plecat spre granița cu Canada. Acolo ar fi trebuit să jucăm, în a doua jumătate a lui septembrie. De abia la ora 16.00 am realizat că n-am sunat în țară. Și să le spunem familiilor că suntem în siguranță', a adăugat ea.

Deși au trecut peste două decenii de la tragedie, Elvira Deatcu nu a mai călcat pe pământ american. Aceasta nu a mai acceptat niciun contratc în SUA. După atentatele de atunci, ea număra îngrijorată zilele până să se întoarcă în România.

„Zborul de întoarcere era pe 28 septembrie. Am jucat în Canada, am revenit în SUA, unde am mai ținut câteva spectacole. A fost un turneu trist, chinuit', a continuat Elvira Deatcu.

Îi lipsește Mircea Albulescu

Elvira Deatcu și Carmen Tănase sunt prietene de zeci de ani. S-au cunoscut în 1995, iar de atunci se bazează mereu una pe cealaltă. Cea dintâi s-a descris drept o persoană care se atașează rapid de ceilalți, mai ales de cei cu care colaborează. În fiecare zi, ea se bucură de compania colegilor de breaslă și le duce dorul celor care au murit. Îi lipsește foarte mult Mircea Albulescu, cel cu care a avut o relație specială.

„Mă gândesc destul de des la profesorul meu, Mircea Albulescu, cu care am avut șansa să joc și pe scenă, și-n televiziune. Mi-aduc aminte cu emoție că am petrecut multe zile cu Adrian Pintea, filmând și ascultându-i poveștile', a conchis artista.

Sursă foto: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton