Elvira Deatcu și Claudiu Bleonț îi joacă pe soții Ceaușescu în Spy/Master. Detalii din culisele serialului HBO

 Oana Pantazi
.

Din luna mai, telespectatorii vor putea urmări serialul Spy/Master, o producţie originală HBO Max care prezintă o parte din viaţa lui Victor Godeanu, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu. Elvira Deatcu și Claudiu Bleonț au avut parte de o provocare imensă, cei doi actori interpretându-i pe Nicolae și elena Ceaușescu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Spy/Master, primul serial românesc nominalizat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va avea premiera pe 23 mai, pe HBO și HBO Max. Acţiunea este plasată la apogeul Războiului Rece şi prezintă o săptămână din viaţa lui Victor Godeanu (interpretat de Alec Secăreanu), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu (Claudiu Bleonţ) şi cel mai important consilier al acestuia.

c-4c-4

Spy/Master e inspirat din realitate… până la un punct

Serialul va fi lansat în luna mai, pe HBO, și va spune povestea lui, Victor Godeanu, care a fost mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu. Godeanu are însă un secret. Este agent dublu şi trebuie să fugă din România şi să scape de Ceauşescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă. Iar acesta este începutul unui serial plin de suspans și acțiune, printre protagoniști numărându-se Ana Ularu, Laurențiu Bănescu, Andreea Vasile, Alexandra Bob, Parker Sawyers și Svenja Jung. Ioanina Pavel, Creative Producer la HBO, spune că acțiunea serialului este inspirată din fapte reale.

Citește și: Cine e Alec Secăreanu, singurul român de la Gala Premiilor BAFTA 2018

Citește și: De ce nu vrea Elvira Deatcu ca cei doi fii ai săi să urmeze calea actoriei: 'M-au văzut suficient de des tristă, neîmplinită și…'

Citește și: Cu ce se ocupă Claudiu Bleonț, după ce a ratat șansa de a deveni primar: „Nu știu dacă voi mai face politică, așa că am ales să…”

Acțiunea de a dezerta, din 1978, a lui Ioan Pacepa, care era într-adevăr un adviser foarte apropiat a lui Nicolae Ceaușescu și cam acolo se opresc asemănările, pentru că povestea lui este mai așezată. Omul era la o vârstă mai înaintată, noi am ales să mergem pe o poveste mai action, mai rapidă, mai entertaining cu Alex Secăreanu în rolul principal, care în caz că nu știți are vreo 38 de ani,' a dezvăluit Ioanina Pavel, în cadrul emisiunii Întâlnire cu arta, difuzată la Spectacola.

Un James Bond autohton

Serialul va avea doar 6 episoade, nemaiexistând posibilitatea continuării ulterioare. Deși inspirată din realitate, povestea aduce mai mult a 007, după cum susține producătoarea: Chiar în faza de pitch, când încercăm să definim serialul, am stabilit că este undeva la mijloc, între James Bond și Thinker Taylor', a precizat Ioanina Pavel.

Povestea este însă inspirată din istoria recentă, păstrându-se doar personaje ca Nicolae și Elena Ceaușescu, dar și faptele respectivei perioade, care chiar dacă nu se pupă sută la sută, la nivel de s-au întâmplat chiar în aceeași fereastră,  în care se întâmplă și aceste defection, adică pacea de la Camp David, care a fost orchestrată parțial de Ceaușescu și Carter, acolo fizic. Practic, noi am adus acest eveniment mai aproape de evenimentele serialului nostru și evenimentele acestei dezertări, pentru tensiune, practic. Ne-am inspirat din mai multe fapte și am făcut  un puzzle care să ne ajute să avem o acțiune mult mai complexă, a mai dezvăluit aceasta pentru sursa citată.

Soții Ceaușescu, interpretați de Claudiu Bleonț și Elvira Deatcu în serialul Spy/Master

Serialul Spy/Master se va bucura, cu siguranță, de succes din prima clipă de difuzare, în primul rând datorită scenariului inedit și, nu în ultimul rând, datorită distribuției extraordinare. În plus, reacțiile celor care au văzut secvențe din serial vorbesc de la sine.

Noi, la HBO, am mai avut premiere în care arătam episoadele, înaintea premierei pe canal și întotdeauna la asta ne uităm, la reacțiile oamenilor, pentru că atunci când faci tv nu ai cum să vezi reacțiile oamenilor. Este o experiență foarte individuală. Dar am avut norocul ăsta să vedem reacțiile oamenilor. Românii au râs la gaguri din astea micuțe, gen sarmale, chestii pe care doar românii le știu, chestii de-ale lui Ceaușescu. Ticuri de-ale lui, ticuri de-ale Elenei pe care Elvira Deatcu o face, Doamne! Elvira Deatcu face o Elena Ceaușescu absolut incredibilă', a continuat producătoarea.

O interpretare magistrală are și Claudiu Bleonț, care va juca rolul dictatorului Nicolae Ceaușescu în Spy/Master.

Ia foarte multe ticuri verbale, rârâitul lui Ceaușescu, multe dintre expresiile lui. A văzut foarte multe youtube-uri, documentarul lui.(…) În plus, adaugă foarte mult din muscularitatea lui de actor, adică se simte că îl trage și îl face Ceausescul lui. Își pune amprenta, cum făcea Gary Oldman în Churchil. Asta vorbea el tot timpul cu  regizorul Chris Smith, cum să facă, să facă și el cum a făcut Gary Oldman pe Churchill. Adică, să împrumute trăsăturile care fac personajul reconoscibil publicului, dar în acealși timp, să îl tragă spre el, să îl facă al lui', a mai spus Ioanina Pavel, pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton