Elisabetă Lipă are COVID-19: ”Nu am nicio idee de unde am luat virusul”. Cum se simte acum

 Lupescu Anca
.

Elisabetă Lipă, președinte al Federației Române de Canotaj (FRC) și vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), este infectată cu COVID-19. Femeia, în vârstă de 56 de ani, spune că nu are nicio idee de unde a luat acest virus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Multipla campioană olimpică a confirmat la Antena 3 că a avut simptome uşoare şi că este în izolare acasă, sub supravegherea medicului.

'Nu ştiu de unde am luat acest virus. Din păcate, acest virus poţi să-l iei de pese tot. Nu am nicio idee de unde m-am infectat, că m-am protejat. Aşa că, fiţi atenţi!', a spus Lipă, care a adăugat:  'Am avut grijă de mine. M-am protejat, am mers doar acolo unde a fost strict necesar', a declarat ea.

Elisabeta-Lipa-un-presedinte-fericitElisabeta-Lipa-un-presedinte-fericit

Născută în localitatea Siret (județul Suceava), în 26 octombrie 1964, Elisabeta Lipă a cucerit opt medalii la Jocurile Olimpice, dintre care cinci de aur, și douăsprezece la Campionatul Mondial. Grație acestor performanțe, a fost desemnată „Canotorea secolului XX' de către forul mondial. 

Cine este Elisabeta Lipă

A inceput canotajul la 16 ani, iar peste numai un an a fost selectionata in lotul olimpic al Romaniei unde a ramas timp de aproape 24 de ani.

In 1981, la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor, a cucerit prima medalie din cariera sa de sportiva, bronz in proba de patru vasle cu carmaci (4x+).



In 1984, la Los Angeles, la 19 ani, a cucerit primul sau titlu olimpic la dublu vasle. A fost doar inceputul unei cariere sportive de legenda. A devenit cea mai medaliata canotoare din istoria Jocurilor Olimpice, cu cele cinci medalii de aur, doua de argint si una de bronz cucerite intr-o perioada de 20 de ani.

A fost primul sportiv din istorie care a castigat sase medalii olimpice la canotaj, record pe care si l-a doborat de doua ori, ajungand primul sportiv din canotaj care a cucerit opt medalii olimpice.

Are in palmares 25 de titluri de campioana nationala si a fost port-drapelul delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) si Atena (2004). La Atena, in 2004, la 39 de ani, a devenit cea mai vastnica sportiva care a cucerit un titlu olimpic la canotaj, in proba de opt rame cu carmaci.

Citește și: Andra și Cătălin Măruță dezvăluie secretele unei căsnicii de 12 ani:’Nu ne blocăm în certuri’. Cum au depășit greutățile în relație / EXCLUSIV

Citește și: Cătălin Măruță pune punct suspiciunilor! E Andra însărcinată pentru a treia oară? ‘Eva ar mai vrea o surioară, David un frate / EXCLUSIV

Citește și: Andra, confesiune emoționantă despre relația cu Măruță în timpul pandemiei: ‘Pentru noi, e ca o lună de miere, ne bucurăm să adormim în fiecare seară împreună/ EXCLUSIV



In anul 2000, Elisabeta Lipa a fost declarata de federația internationala de specialitate cea mai buna canotoare a secolului XX.

Pe 1 iunie 2000, la Lucerna, In Elvetia, a primit medalia „Thomas Keller”, cea mai inalta distinctie din canotaj, iar presedintele Romaniei i-a conferit Ordinul National ”Serviciul credincios” in grad de comandor, pentru talentul, pregatirea deosebita si daruirea exceptionala dovedite in intreaga cariera sportiva.

Din partea COSR i-a fost decernat trofeul „Colanul Olimpic”, inainte de plecarea la JO de la Beijing, din 2008. La data de 1 decembrie 2004, Elisabeta Lipa a devenit prima femeie din Romania inaintata la gradul de chestor de politie (echivalent cu cel de general).

In anul 2008 a fost declarata Cetatean de Onoare al orasului Siret.

In noiembrie 2015 a fost numita in functia de ministru al Tineretului si Sportului.

Mgid
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton