Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizia nu este definitivă

 Raiciu Adriana
.

Elena Udrea va fi extrădată în România. Tribunalul din Blagoevgrad a stabilit marți, 19 aprilie, că Elena Udrea va fi extrădată în România pentru a-și executa pedeapsa cu închisoare primită în dosarul „Gala Bute'. Decizia nu este una definitivă, iar fostul politician poate face apel în termen de cinci zile.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Elena Udrea va fi extrădată în România. Judecătorii din Bulgaria au decis marți, 19 aprilie, ca Elena Udrea să fie predată autorităților din România, în primă instanță. Aceasta poate contesta decizia în termen de cinci zile, scrie Antena 3.

elena-udrea-2-5-768×1024-1elena-udrea-2-5-768×1024-1

Fostul ministru a încerat să îi convingă pe judecătorii bulgari că nu poate sta în arest, susținând că este bolnavă. Ba chiar mai mult, avocații Elenei Udrea au cerut arest la domiciliu, invocând motivul precizat anterior, dar și faptul că este mama unui copil de trei ani. Însă, autoritățile au considerat că sunt îndeplinite toate condițile pentru extrădare și au aprobat cererea trimisă de autoritățile române.

Citește și: Adrian Alexandrov a mers la Elena Udrea, în Bulgaria:„Eu personal i-am dat…'

Citește și: Elena Udrea, audiată azi în fața instanței din Bulgaria.Decizia privind extrădarea, amânată

Citește și: Imagini cu Raluca Pastramă, cu burtica de gravidă.Ce nume a ales fosta soție a lui Pepe pentru fetița ei 

Citește și: George Burcea, despre divorțul de Andreea Bălan:Am încredere că va fi bine în ceea ce privește custodia

Elena Udrea va fi extrădată în România

Pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute’, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Înainte ca decizia să fie pronunțată, fosta politiciană a plecat din țară. A fost prinsă în Bulgaria, de unde urma să fugă mai departe.

Astăzi, 19 aprilie, judecătorii din Bulgaria au decis ca fostul ministru să fie extrădat în România, însă decizie nu este una definitivă. Elena Udrea poate contesta decizia în termin de cinci zile.

Chiar dacă fosta blondă de la Cotroceni a încercat să convingă autoritățile că nu poate sta în arest, invocând tot felul de motive, acestea au considerat că sunt îndeplinite toate condițile pentru extrădare și au aprobat cererea trimisă de autoritățile române.

Ce le-a spus Elena Udrea judecătorilor

Recent, Elena Udrea a oferit primele declarații despre sentința primită în cadrul dosarului „Gala Bute’. Fostul politician susține că sentința pe care a primit-o ar fi fost dată ilegal și că ar fi încălcat Constituția.

„Vă mulțumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Nu știu dacă voi repeta ceva din ce au spus avocații, pentru că nu am înțeles în totalitate ce au spus! Aș vrea să spun, în primul rând, că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România.

Am convingerea că stau în fața unor judecători care au venit să asculte situația în care mă aflu, să analizeze din perspectiva legii probele pe care le am depus și să ia o decizie corectă, legală și curajoasă în același timp, pentru că înțeleg, cazul meu în fața tribunalului de aici nu este ușor (…).

Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie, nu doar de a soluționa o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie. Cazul meu nu este doar unul cu justiția din România, este un caz care privește justiția europeană.

Aceeași decizie care se cere a fi executată acum, statul român a cerut să fie executată în 2018 și atunci s-a emis un mandat internațional de arestare împotriva mea. Atunci am fost arestată trei luni, după care statul român și-a retras acuzațiile împotriva mea. CCR a constatat că am fost condamnată ilegal și a cerut eliberarea mea și și a retras mandatul de arestare internațională’, a susținut Elena Udrea.

 Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute’, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Înainte ca decizia să fie pronunțată, fosta politiciană a fugit din țară.

În aceeași zi, seara, Elena Udrea a fost prinsă la vama Kulata de la granița dintre Bulgaria și Grecia.

sursă foto- Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton