Eduard Dragu, pianistul cu autism de la Românii au Talent, umilit după emisiune: "M-a scuipat de două ori"

 Dumba Gabriela
.

Eduard Dragu, pianistul cu autism de la Românii au Talent, a povestit că a fost umilit după emisiunea de la Pro TV. Fostul finalist Românii au Talent, care a fost diagnosticat cu autism când avea un an, a mărturisit că a fost scuipat de două ori de un copil.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Eduard Dragu a luat singur decizia de a participa la Românii au talent. Fostul finalist a vrut să-și depășească condiția și să demonstreze că se poate ajunge departe chiar dacă ești diferit de alți oameni. Cea care l-a impulsionat să se înscrie în emisiune a fost sora lui, fostă concurentă la Vocea României.

788788

Prin ce a trecut pianistul Eduard Dragu după ce a fost la Românii au talent

Eduard a cântat la pian fără partitură o melodie dificilă, iar juriul a fost surprins de talentul său, dar și de povestea lui de viață. Eduard Dragu Sălăgean a cântat la pian și fără partitură melodia „Un sospiro’ de Franz Liszt, iar Andra, Dragoș Bucur, Mihai Bobonete și Andi Moisescu au fost surprinși de prestația lui. Eduard a început să cânte la pian la vârsta de 7 ani, iar la un an a fost diagnosticat cu autism infantil.

Eduard Dragu nu regretă că a participat la Românii au talent, chiar dacă apariția sa la Pro TV nu a fost primită bine de toată lumea.

„Mama nu a vrut ca eu să fiu expus. Un copil m-a oprit să mă felicite, iar altul m-a scuipat de două ori. M-am gândit că sunt și oameni răi care vor vorbi urât de mine, dar eu am vrut să vin pentru a fi lăudat de oamenii buni.

Sunt fericit că am luat decizia asta. E foarte greu să înveți o piesă foarte grea. După Românii au talent oamenii au început să mă iubească și să mă aprecieze și mai mult.

Mi-a zis doamna șoferiță de pe autobuz că sunt foarte bun și talentat și că se bucură pentru mine', a declarat Eduard Dragu pentru click.ro.

Citește și:Cum își caracterizează Andra colegii jurați, de la Românii au Talent, și ce se întâmplă în culise: „Despre Bobonete nu pot să spun decât că…’ / EXCLUSIV

Citește și:Un concurent de 90 de ani vine la Românii au Talent, asta seară: „Pe scenă mă mișc ușor, acolo e viața mea’. Familia lui s-a împotrivit

Citește și:Carmen Grebenișan a leșinat la Survivor 2023: „Văd negru, lasă-mă un pic…'

Eduard Dragu a ajuns la Românii au talent datorită surorii sale

Fostul finalist Românii au talent mărturisește că a vrut să ajungă în emisiunea de la Pro TV pentru a demonstra tuturor că nimeni nu trebuie să renunțe la visele sale din cauza unei boli, iar cea care i-a dat curaj a fost sora lui.

Alexa Dragu a participat în trecut la Vocea României. Tânăra din Bistrița a ajuns, de asemenea, până în semifinala show-ului și a făcut parte din echipa artistei Irina Rimes.

„Parcursul lui frumos până în finală nu ar fi fost posibil fără echipa minunată de oameni care lucrează la Românii au talent, care l-au tratat cu respect, înțelegere, calm și încredere, de la garderobă la producători, cameramani.

Cu toții l-au făcut să se simtă respectat și apreciat. Mai departe, magia ați făcut-o voi, cei de acasă, care l-ați votat', a scris mama celor doi tineri, Ana Dragu, pe contul de Facebook.

Eduard Dragu Sălăgean a fost diagnosticat cu autism infantil

Eduard Dragu Sălăgean a avut nevoie de șase ani de terapie neîntreruptă pentru a putea merge la școală fără însoțitor. Tânărul nu vorbea și avea un comportament diferit, nu avea contact vizual cu cei din jurul lui și își ducea mâinile la urechi.

Mă numesc Dragu Sălăgean Eduard, vin din Bistrița, am 18 ani. Eu sunt un autist. Uneori îmi vine să fac gesturi pe stradă, de la autism. Mă opresc să respir adânc. Odată mă urcam pe balustradă, iar mama m-a găsit acolo și m-a luat. Ca să înțeleg ce se întâmplă dacă sar de acolo, mama a luat un ou și l-a aruncat să văd cum se sparge. (…)' , a spus Eduard Dragu Sălăgean în momentul când a intrat pe scenă.

Deși a avut de înfruntat momente dificile din cauza copiiilor care îl blamau, Eduard Dragu Sălăgean s-a schimbat foarte mult după ce a făcut terapie.

„Eu am făcut o școală normală și îmi era greu din cauza colegilor. Atunci am luat-o razna. Când am mers la baie… Un șmecheraș din clasa a 7-a, eu eram clasa I-a, mă încuia în baie și făcea precum o fantomă. Si eu credeam că era o fantomă adevărată. Și-a bătut joc de mine, pentru că mă vedea diferit, pentru că eram autist. Când mă uit la filmările cu mine de când eram mic, eu simt că m-am schimbat foarte mult și că am evoluat foarte mult. La Românii au talent trebuie să mă lupt cu curajul. Să îmi depășesc toate fricile. Nu e ușor să ai curaj când suferi de autism’, a mai spus concurentul.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton