Cât costă cea mai scumpă înghețată din lume, consemnată de Cartea Recordurilor: "Ne-a luat peste un an și jumătate să creem rețeta"

 Radulescu Ruxandra
.

Cât costă cea mai scumpă înghețată din lume, consemnată de Cartea Recordurilor. O companie de înghețată din Japonia a creat cea mai scumpă înghețată din lume. Desertul de lux a intrat deja în Cartea Recordurilor, fiind unic în lume, nunumai datorită prețului exorbitant de mii de euro pentru o singură porție, ci și a unui ingredient esențial, foarte rar, care conferă un gust și o savoare inconfundabile.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cât costă cea mai scumpă înghețată din lume, consemnată de Cartea Recordurilor. O cupă din acest deliciu rafinat va costa probabil mai mult decât toată înghețata pe care mulți dintre noi o mănâncă într-o viață de om.

Înghețata de lux se numește «Byakuya», care înseamnă „noapte albă' în japoneză și costă în prezent 880.000 de yeni, adiică 6.380 de dolari, pentru o porție, devenind oficial cea mai scumpă înghețată din lume, consemnată deja în Cartea Recordurilor. Iată ce ingrediente fac ca această înghețată de lux să aibă un preț astronomic!

Cât costă cea mai scumpă înghețată din lume, consemnată de Cartea Recordurilor

Marca japoneză de înghețată Cellato, cea care a creat înghețata de luc «Byakuya» (n.r. Noaptea albă), numește desertul un gelato, denumirea făcând aluzie la un ingredient din Italia, esenția pentru gustul și prețul exorbitant al înghețatei de lux.

Înghețata conține trufe de Alba, provenite, după cum spune și numele, din regiunea Alba din Italia, unde se găsesc cele mai bune trufe. Aceste trufe fac ca înghețata să coste până la două milioane de yeni (14.500 de dolari) pe kilogram, se arată într-un articol publicat pe site-ul Guinness World Records săptămâna trecută.

Citește și: Theo Rose, veste neașteptată din partea medicilor, înainte de a naște. Ce complicații au apărut: „Copilul are cordonul în jurul gâtului. Trebuie să iau în calcul și…'

Citește și: Dana Rogoz, apariție de senzație pe covorul roșu de la Cannes 2023: „E un vis ce trăiesc”. Cât costă rochia roșie pe care a purtat-o la Festivalul de Film

Citește și: Andrea Sabini a fost eliminat de la Chefi la cuțite. Reacția lui Florin Dumitrescu: „S-a pus singur în dificultate'

Citește și: Survivor România 2023. Cine a câștigat colanul de imunitate și cine a fost eliminat

Înghețata este acoperită de o foiță de aur comestibilă, două tipuri de brânză și „Sakekasu', un ingredient asemănător unei paste, derivat din procesul de preparare a sake-ului.

Ne-a luat mai mult de un an și jumătate pentru a crea rețeta, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul corect', a declarat mai devreme un reprezentant al companiei pentru Guinness World Records, potrivit CNN.

Cum se degustă cea mai scumpă înghețată din lume

Degustarea înghețatei se face după un set de instrucțiuni foarte clare, astfel încât cei care își pot permite un asemenea desert să se bucure de o experiență gustativă specială.

În ceea ce privește servirea acestei înghețate, patronii localurilor sunt instruiți să toarne trufa albă la textura potrivită exact în momentul în care înghețata se înmoaie, înainte de a o amesteca cu o lingură de metal artizanală.

Se recomandă să lase înghețata să se dezghețe la temperatura camerei sau să o pună la microunde la 500 de wați timp de 10 până la 20 de secunde, dacă textura este prea tare.

În timp ce echipa Guinness World Records nu a avut șansa de a gusta desertul, Cellato a oferit anterior o sesiune de degustare pentru personalul său, care a descris înghețata de 6.380 de dolari ca având un gust bogat și o textură rafinată.

În plus, au recomandat asocierea degustării înghețatei cu sake sau cu un vin alb franțuzesc.

Cellato, care are și o ofertă pe bază de trufe negre în meniul său, a declarat că intenționează să-și diversifice linia de produse incredibil de scumpe pentru a include șampanie și caviar în viitor.

FOTO: Hepta.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton