Delia, despre abuzurile sexuale trăite în perioada liceului: „Profesorii de muzică le pipăiau efectiv pe sâni”

 Martin Lorena
.

Delia, despre abuzurile sexuale trăite în perioada liceului. Delia este una dintre cele mai cunoscute vedete din România. Aceasta a atras simpatia publicului atât datorită talentului său, cât și a modului liber de exprimare. Recent, ea a vorbit pe rețelele de socializare despre abuzurile sexuale la care colegele sale de liceu au fost supuse. Iată declarațiile șocante!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Delia este una dintre cele mai îndrăgite vedete din România. Aceasta nu doar că are un talent incredibil în muzică, ci a dat dovadă și de multe alte calități, de-a lungul timpului. Printre acestea se numără libera exprimare și modul obiectiv și categoric în care se raportează la subiectele tabuu din România. Recent, ea a tras un semnal de alarmă cu privire la abuzurile sexuale la care tinerele de la liceul Dinu Lipatti din Capitală erau supuse, atunci când artista era elevă.

Delia-2Delia-2

Aceasta a oferit o serie de declarații șocante cu privire la agresiunile suportate de tinerele eleve. Iată ce a spus public artista!

Citește și: Delia a întâlnit 13 urși în 20 de minute pe Transfăgărășan:’Riscurile sunt foarte mari’

Citește și: Delia și soțul ei au sărbătorit 9 ani de căsătorie. Ce spune mama artistei despre un nepot:’Nu vreau să mă mai…’

Citește și: Nicole Cherry, răspuns tranșant pentru cei care au criticat-o:M-au enervat foarte tare mesajele

Citește și: Cum a reușit Andreea Mantea să slăbească 10 kilograme, fără dietă:„Dimineața pot să mănânc orice, chiar și slănină cu ceapă!

Delia, despre abuzurile sexuale trăite în perioada liceului

Delia a făcut o serie de dezvăluiri extrem de dureroase, cu privire la abuzurile sexuale pe care profesorii de la liceul Dinu Lipatti din Capitală le făceau asupra elevelor. Artista a povestit cum anumite cadre didactice atingeau fetele în zone intime, iar acestea nu aveau nicio putere de a obiecta acțiunile.

„Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum «Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută» și le pipăiau efectiv pe sâni. Asta se întâmpla la liceu la Lipatti, acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna efectiv că alegi să crezi, să înțelegi sau nu că te gândești „vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească. Atâta i-a luat, atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci, ai drept si judeci agresorul, nu victima', a spus ea pe Instagram.

Delia a rememorat și expus o discuție pe care și-o amintește chiar și astăzi, deși au trecut câteva decenii de când artista a terminat liceul. Ea a punctat faptul că un profesor o întreba detalii intime cu privire la menstruație pe una dintre fostele sale colege de clasă.

Deci repet, fără niciun fel de exagerare, discuțiile erau auzite de mine în clasă fiind de față când se discuta cu o colegă. „Și ești la menstruație? Ți-a venit? Când ți-a venit, de cât timp? Ia uite, ți s-au umflat sânii, mamă, fato' și apoi se mergea mai departe la a palpa efectiv sânii, a se analiza situația.', a spus ea pe Instagram.

„E trist și extrem de adevărat'

Artista a mai punctat faptul că se bucură că urmează o nouă generație, cu mai mult acces la informație. Ea speră ca astfel de comportamente să nu mai existe în anii ce urmează.

Deci nu bat câmpii o secundă și efectiv e trist și este extrem de adevărat. Mă bucur că ăștia crapă, generațiile astea urmează să dispară de pe fața pământului că așa e natura și sper ca generația următoare…Văd ca tendința să fie spre empatie, sper să fie mulți mai educați în sensul ăsta și mult mai umani și nu atât de primitivi. Asta sper că e salvarea', a adăugat artista.

Delia a menționat faptul că nu vrea să insiste prea mult cu privire la acest subiect, însă în acest moment nu mai suportă glumele cu tentă sexuală din cauza traumelor suferite.

„Și faptul că pare că minimizez un pic și nu dezvolt foarte mult și nu povestesc, nu vreau să insist pe chestia asta, nu înseamnă că nu au avut un impact, înseamnă doar că nu am starea de a intra în miezul subiectului prea tare și vreau să înțelegeți de unde se trage treaba asta cu nu-mi plac glumele despre asta', a mai spus ea.

Delia a fost victima abuzurilor sexuale: „Cânți la ce atârnă'

Delia a povestit un episod destul de traumatizant din copilăria sa. Deoarece cânta la flaut, oamenii de pe un șantier făceau aluzii cu tentă sexuală, referitoare la instrument. Acestea i-au rămas întipărite în memorie, motiv pentru care astăzi nu mai tolerează glumele sexuale nepotrivite.

Nu mai pot tolera glumele sexuale, o să vă dau exemplu ce fel de glume. Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie și auzeai când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii, mai puțin prin curtea școlii că erau oameni care aveau cât de cât o cultură și auzeai din astea „Hei, fata cântă la ce atârnă'. De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce? Efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman, n-ai trăit tu copilăria mea, nu știi cum m-au afectat lucrurile astea, nu știi, se pare că faci o glumă inocentă care pentru mine nu e o glumă inocentă. Mie îmi trezește niște lucruri, îmi faci rău, nu vreau să-mi faci rău, e atât de simplu, atât de simplu', a mai spus ea.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton