Delia a dezvăluit că suferă de o boală rară! Cu ce probleme se confruntă artista

 Oana Pantazi
.

Recent, Delia a dezvăluit că suferă de o boală rară, care, chiar dacă, aparent, nu pare gravă, poate crea o mulțime de neplăceri, afectând puternic viața socială, iar în stadiu avansat putându-i pune viața în pericol persoanei afectate!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Delia a mărturisit recent că suferă de o boală rară, numită misofonie, afecțiune cunoscută și sub denumirea de „sindromul sensibilității selective la sunete'. Artista le-a împărtășit fanilor săi momentele dificile pe care le traversează din acest motiv.

Conform unui articol pe care artista l-a publicat pe contul ei de socializare, „de cele mai multe ori acesta este un sunet oral – zgomotul pe care anumite persoane îl produc când mănâncă, respiră, mestecă, cască sau fluieră.

Delia-boala-rara8Delia-boala-rara8

Alteori, factorul declanșator poate fi cauzat de mici mișcări repetitive – cineva care se foiește întruna, bâțâie din picioare sau te „atinge' în mod constant pentru a îți capta atenția'.

Pe scurt, misofonia este o tulburare în care anumite zgomote pot declanșa o serie de reacții pe care ceilalți le pot percepe ca fiind exagerate.

Citește și: Gabriel Cotabiță are COVID-19. Artistul se află internat în spital. Care este starea lui

Citește și: Oana Roman, adevărul despre despărțirea de Marius Elisei: „Lui nu i-a mai convenit să stea cu mama”!

Citește și: Marius Elisei, primele declarații după despărțirea de Oana Roman și despre afacerea familiei: „Financiar, îmi merge bine”

Citește și: Schimbare în echipa Faimoșilor! Elena Marin a înlocuit-o pe Ana Porgras la Survivor

Delia, boală rară cu efecte neplăcute

Chiar dacă, boala rară de care suferă Delia nu pare să creeze probleme majore, în timp situația poate deveni destul de gravă, în stările avansate misofonia creând crize destul de neplăcute.

În prima fază a bolii, simptomele misofoniei sunt: anxietate, disconfort, dezgust și nevoia de a pleca de lângă factorul care cauzează toate stările enunțate. În stadiul avansat, apar simptome ca: ură, furie, panică, frică, disconfort emoțional, dorință pronunțată de a opri zgomotul sau persoana care produce zgomotul prin orice mijloace, și chiar și gânduri suicidale.

Din păcate, această afecțiune poate afecta puternic viața socială a pacientului. Persoana care suferă de misofonie ajunge să evite spațiile publice, restaurantele, acasă mănâncă separat de soț, soție, copii sau colegi de cameră. În cazurile mai avansate, acesta chiar acționează, atacând, fizic sau verbal, persoana care produce zgomotele, poate experimenta crize emoționale, de plâns sau de nervi, sau pur și simplu poate alege să dispară din preajma factorilor declanșatori.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton