Au loc de luni de zile audieri în procesul Colectiv. Tânăra Andreea Șuță a făcut declarații emoționante. Ea este una dintre supraviețuitoarele incendiului din 2015 în care au murit 65 de persoane. A povestit cum s-a salvat, cum viața ei a devenit un calvar, dar și ce răni a suferit.
Andreea Șuță a povestit drama prin care a trecut cu ochii în lacrimi. Fata a crezut că o să ardă de vie din cauza focului care s-a răspândit foarte repede.
„Am aflat de acel concert de la un prieten. Nu știam clubul și nu mai fusesem la acea formație. Accesul era gratuit. În container erau foarte mulți oameni. Gândisem atunci că e posibil să se ajungă să ne călcăm în picioare. După ce focul a ajuns la tavan, s-a făcut foarte mult fum. Când vedeam ce e acolo, pe fondul instalării de fum, începusem să amețesc. Am crezut că voi arde de vie”, a relatat tânăra.
Vezi pe Libertatea filmarile secrete de la incendiul din Colectiv!
Tânăra a dezvăluit că s-a urcat pe grămada de oameni pentru a se salva. I-a fost destul de greu și chiar a strigat după ajutor.
„Mi-am revenit aproximativ repede din acea stare. Dar exact atunci o flacără a năvălit pe mine. Când am început să mă cațăr pe grămada de oameni, cei de sub mine nu mai mișcau. Acolo sus, când am ajuns sus, am țipat de două ori după ajutor. Am mai simțit, dar fără să văd, că cineva m-a tras”, a mai spus Andreea Șuță la proces.
Andreea trăiește cu teamă de atunci.
„Jumătate de an după incendiu plângeam mereu, că trăiesc o senzație ciudată că poate exploda ceva. Trăiesc o teamă de nedescris de atunci. Uneori îmi era foarte rău psihic si simțeam că el (prietenul tinerei, n.r.) nefiind ars, nu mă înțelege”, a explicat Andreea.
„Pe urmele vinovaților de tragedia de la Colectiv'
Documentarul lui Alexander Nanau descrie tot ce a urmat după incendiul de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, când 27 de oameni au murit pe loc și 180 au fost răniți. Atunci, Ministerul Sănătății le-a promis victimelor cu arsuri că vor avea parte de cele mai bune îngrijiri însă, pe măsură ce se scurgea timpul tot mai mulți dintre aceștia au pierit, ridicând proporțiile tragediei la 64 de morți. Jurnaliștii de investigație ai Gazetei urmăresc pas cu pas ce se întâmplă și merg pe toate pistele: caută surse din interiorul instituțiilor, consultă documente oficiale și întreabă medicii implicați în tratarea răniților.
Foto: Facebook