David Popovici, declarații după ce a devenit dublu campion mondial la înot: "Un puști care înoată repede, un tip banal"

 Raiciu Adriana
.

David Popovici, puștiul minune de 17 ani, a devenit dublu campion mondial, după finala de 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta. La puțin timp după ce a aflat rezultatul, sportivul a oferit și primele declarații. Iată ce spune acesta despre performanța de a obține două medalii de aur!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

David Popovici, la doar 17 ani, a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare din istoria României. Tânărul sportiv legitimat la clubul Dinamo a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de senori de la Budapesta.

david-popovici-david-popovici-

De asemenea, miercuri, 22 iunie, David Popovici a devenit campion mondial și la proba de 100 de metri liberi. Sportivul român a terminat primul cursa din finală, cu timpul de 47,58 de secunde. La puțin timp după finalizarea probei, înotătorul a făcut primele declarații. Iată ce a spus acesta!

Citește și: Cine este David Popovici, campion mondial la înot. Ce sacrificii a făcut pentru a ajunge aici:'Am ajuns la piscină să-mi tratez scolioza'

Citește și: David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României.Tânărul de 17 ani a avut o prestație remarcabilă la Budapesta

Citește și: Alex Zănoagă l-a provocat la luptă pe Bobicioiu de la Puterea Dragostei, după ce s-a zvonit că are o relație cu Simina Loica: ‘E orgoliul meu’

Citește și: Ce operații estetice are Otilia Bilionera. Artista a spus adevărul:'Anual îmi fac două…'

David Popovici, primele declarații după ce a devenit dublu campion mondial

Ziua de 22 iunie va rămâne una extrem de importantă pentru David Popovici. Tânărul sportiv a devenit dublu campion mondial la natație, după ce a ieșit pe primul loc la proba de 100 de metri liber, din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, care se desfăşoară la Budapesta.

Deși spune că nu s-a pregătit foarte mult pentru această competiție, este foarte mulțumit de rezultatul obținut și se bucură de susținerea primită din partea oamenilor.

„Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”, a spus David Popovici la TVR.

Mesaje de susținere pentru David Popovici

Mii de persoane au urmărit cu sufletul la gură finală de ieri, de la Budapesta, iar tot atâți l-au felicitat pentru ambiție și determinare. Președintele României, Klaus Iohannis, dar și premierul Nicolae Ciucă au transmis un mesaj pentru campionul mondial.

„O nouă performanţă de excepţie pentru David Popovici, care a câştigat titlul mondial şi la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David', a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Campion, din nou! Felicitări tânărului nostru înotător David Popovici! Ne bucurăm pentru noua ta performanţă, dublă victorie la probele de 100 şi 200 metri liber la aceeaşi ediţie a Campionatului Mondial, care îţi confirmă talentul şi munca susţinută', a transmis premierul Nicolae Ciucă.

sursă foto- Arhivă VIVA!, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton