Dani Oțil, revoltat de minivacanța românilor de pe 24 ianuarie: "Dacă n-ai să le dai bani, dă-le zile libere”

 Dumba Gabriela
.

Dani Oțil, revoltat de minivacanța românilor de pe 24 ianuarie. Dani Oțil se arată revoltat de numeroasele zile libere pe care le au salariații români într-un an, iar ce i-a declanșat furia a fost minivacanța prijeluită de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor. Vedeta Antena 1 a făcut o observați privind faptul că numărul zilelor libere de la Stat este în creștere în România, dar nu se întâmplă neapărat același lucru în cazul salariilor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBIE, GRATIS, AICI!

Dani Oțil, revoltat de minivacanța românilor de pe 24 ianuarie. Referitor la ziua de 24 ianuarie, care aniversează Unirea Principatelor Române, Codul Muncii stabilește că salariații români beneficiază de o zi liberă. Recent, guvernantii au stabilit ca și ziua de 23 ianuarie să fie liberă, pentru a crea astfel o punte între weekend și Ziua Unirii Principatelor și a oferi o minivacanță de patru zile angajaților.

129732272-131743401888747-5138355814106323471-n129732272-131743401888747-5138355814106323471-n

Dani Oțil, revoltat de minivacanța românilor de pe 24 ianuarie

După ce la matinalul pe care îl prezintă la Antena 1 a fost difuzat un material despre minivacanța românilor de 24 ianuarie, Dani a venit cu propria perspectivă asupra zilelor libere tot mai multe pe care le primesc angajații români.

Suntem într-o statistică ciudată. La zile libere pentru copii nu suntem între primii din Europa, dar la zile libere pentru adulți ne batem la locul 1. Ne place munca, domne. Și politicienilor le place mult munca.

De aia ne dau multe ziile libere, ca să-i voteze oamenii care lucrează în aparatul de stat, că știe toată lumea: Dacă n-ai să le dai bani, dă-le zile libere!', a spus Dani Oțil la Neatza cu Răzvan și Dani.

Citește și:Bianca Drăgușanu a răbufnit, după ce Claudia Pătrășcanu l-ar fi sunat chiar și pe Victor Slav: „Minte, aberează și se penibilizează singură'

Citește și:Când va reveni Cătălin Măruță la PRO TV, după operația suferită la picior: „Încep recuperarea. O să pot să merg la muncă…’

Citește și:„Puteți să-mi spuneți Doamna Moft. Iubitul meu…’. Bia Khalifa, primele declarații despre relația cu Fulgy, după ce și-au petrecut noaptea împreună. I-a cunoscut și părinții

Ce zile libere de la Stat sunt în 2023

În anul 2023 vor fi 12 sărbători legale în timpul săptămânii, celelalte trei vor fi în weekend.

În România există 15 sărbători legale, conform legislației în vigoare. Alte zile libere, dacă vor exista, vor fi anunțate în primele două săptămâni din an, astfel încât companiile și angajații să poată planifica programul din timp. 

În anul 2023, bugetarii vor avea noi zile libere: 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august, dorindu-se astfel crearea unor punți între zilele deja libere și weekenduri.

  • 23 ianuarie va fi luni – cu o zi înainte de Ziua Unirii Principatelor Române
  • 2 iunie va fi vineri – a doua zi după Ziua Copilului
  • 14 august va fi tot luni – cu o zi înainte de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Ce zile libere sunt în 2023, conform Codului Muncii

  • 1 ianuarie și 2 ianuarie — Anul Nou (pică duminică și luni)
  • 24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române (pică marți)
  • 14 aprilie — Vinerea Mare
  • 16-17 aprilie — Paște ortodox 2023 (pică duminică și luni)
  • 1 mai — Ziua Muncii (pică luni)
  • 1 iunie — Ziua Copilului (pică joi)
  • 4 iunie și 5 iunie – Rusalii și a doua zi de Rusalii (pică duminică și luni)
  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului (pică marți)
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei (pică joi)
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României (pică vineri)
  • 25 decembrie și 26 decembrie — Crăciunul (pică luni și marți)

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton