Dana Deac a fost diagnosticată cu cancer în 2007. Jurnalista luptă cu boala care a recidivat pentru a cincea oară în 2017

 Pirvu Cristina
.

Dana Deac s-a luptat ani la rând cu cancerul. Jurnalista a fost greu încercată de soartă, în anul 2013 fiind diagnosticată pentru a patra oară, ducând o luptă continuă. De la un simplu control la medic, jurnalista mergea periodic la spital, acolo unde era și internată. 

Povestea Danei Deac începe în anul 2007, când a făcut o vizită de control la medic. Voia să vadă că totul este în regulă, că nu are motive să își facă griji. Iată că nu a fost așa șia tunci a primit vestea cruntă din partea medicilor.

Dana DeacDana Deac

„În anul 2007, am hotărât să-mi fac o mamografie fără nicio trimitere de la doctor. Aşa m-am gândit eu că e civilizat. Mamografia a fost citită de o doamnă doctor care mi-a transmis că sunt sănătoasă, asta în scris nu doar verbal. La patru luni după mamografie, am trăit să văd cum din corpul meu cancerul ieşea la suprafaţă.

Din 2007 şi până în 2013, am putut să fac faţă provocărilor profesionale fără probleme.  Am avut parte de înţelegerea colegilor şi a conducerii de atunci şi am obţinut liniştea de care avem atâta nevoie. În 2013, când am aflat că a apărut a patra oară cancerul, am plecat urgent să mă operez şi apoi am urmat protocolul de după, adică şedinţele de chimioterapie. Din acel moment, din punct de vedere profesional, lucrurile s-au schimbat şi nu doar din cauza diagnosticului… Am analizat foarte bine situaţia per ansamblu, cu nedreptăţile şi provocările sale, m-am consultat cu fiul meu şi am hotărât să nu iniţiez o luptă ce avea să mă consume şi mai mult, dar totuşi să continui să profesez ca jurnalist. Fiul meu a fost mereu un sprijin şi m-a ajutat enorm în alegerile pe care le-am făcut. Personal, mă bucur de decizia luată şi de faptul că am continuat să îmi fac meseria.”

 

Nu i-a fost deloc ușor, a trecut prin momente foarte grele, dar a avut parte de sprijinul celor dragi, dar și al medicilor.

„Pentru cancerul de sân, am făcut de două ori chimioterapie, în 2008 şi 2013-2014. După chimioterapia din 2008, am urmat protocolul ca la carte, adică am făcut 30 de şedinţe de radioterapie şi brahiterapie. La un an şi jumătate, cancerul a revenit. Am urmat tratamentele alopate, am apelat şi la medicina naturistă, am urmat dieta fără lactate, post intermitent, câte şi mai câte. Un doctor mi-a spus că traseul meu se înscrie la cazurile excepţionale, la procentele mici, care acum sunt din ce în ce mai numeroase, din nefericire.”, a mai declarat ea pentru Adevarul. 

Cancerul a recidivat și în 2017

Dana Deac a dezvăluit în 2017 că a fost diagnosticată cu cancer tiroidian şi a fost operată la Spitalul Memorial din Instanbul.

„În luna iunie am primit vestea că biopsia unui nodul tiroidian anunţa un nou cancer. De data aceasta geografia bolii mele mă ducea în Turcia. Am primit din nou ajutor. Spitalul Memorial din Istanbul îmi oferea şansa unei operaţii în timp util şi în condiţii excepţionale. (…) Am intrat din nou în lupta pe care am mai dus-o de atâtea ori, scrie Dana Deac pe blogul personal.

Foto: Facebook 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton