Dana Budeanu nu este de acord cu creșterea salariilor pentru toți profesorii: "Niciodată nu trebuie toți plătiți la fel. Să fie plătiți în funcție de performanță"

 Radulescu Ruxandra
.

Dana Budeanu nu este de acord cu creșterea salariilor pentru toți profesorii. Dana Budeanu a avut o intervenție telefonică la emisiunea „Sinteza zilei” de pe Antena 3, unde a comentat greva profesorilor, cadrele didactice solicitând salarii mai mari. Dana Budeanu este de părere că ar trebui să se țină cont de nota obținută de profesori la examenul de titularizare și să fie plătiți în funcție de performanță.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dana Budeanu nu este de acord cu creșterea salariilor pentru toți profesorii. Dana Budeanu a comentat la emisiunea „Sinteza Zilei” greva profesorilor, în care cadrele didactice solicită salarii mai mari. Dana Budeanu a făcut câteva declarații controversate în care spune că nu este de acord ca toții profesorii să fie plătiți la fel. Budeanu susține că fiecare profesor ar trebuie plătit în funcție de performanțe și ar trebui să se țină cont de nota de la examenul de titularizare. În cadrul aceleiași emisiuni, a fost invitat și un profesor care a încercat să-i explice Danei Budeanu problemele care-i macină pe profesori și motivul pentru care au ieșit în stradă.

dana-budeanu-reactie-profesori-intra-in-greva-834459dana-budeanu-reactie-profesori-intra-in-greva-834459

Dana Budeanu nu este de acord cu creșterea salariilor pentru toți profesorii

Dana Budeanu a răbufnit, în direct la Antena 3, cu privire la greva profesorilor, care își doresc creșterea salariilor. Budeanu nu este de acord ca toți profesorii să fie plătiți la fel și susține că salariul cadrelor didactice ar trebui să se calculeze în funcție de performanțele lor.

„Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță! Păi avem profesori eminenți, mulți! Învățători extraordinari. Nu sunt toți la fel. Cum nu contează? Păi atunci nu mai contează nicio notă nicăieri. Astea sunt criteriile de evaluare, asta este (n.r. nota la examenul de titluarizare)', a spus vedeta, revoltată, la Antena 3.

Citește și: Reacția lui Mihai Albu după ce a aflat că Iulia Albu pleacă la America Express cu iubitul: „Dacă fiica mea va rămâne singură…'

Citește și: Elena Ciot Monda a fost eliminată de la Chefi la cuțite. Cătălin Scărlătescu: „În ritmul ăsta, într-o săptămână, ies la pensie'

Dana Budeanu: „Să fie plătiți în funcție de performanță”

Un profesor i-a explicat Danei Budeanu că profesorii se confruntă cu mari dificultăți din punct de vedere al salarizării și că au dreptul la un trai decent. Cu toate acestea, Dana Budeanu a rămas fermă pe poziții.

Șapte este șapte, zece este zece. Cum să nu fie nicio diferență? Cum este și la copii, este și la profesori. Niciodată nu trebuie toți plătiți la fel, niciodată. Cum să fie plătiți la fel. Dimpotrivă. Să fie plătiți în funcție de performanță, firește. Păi avem profesori eminenți, mulți: universitari, preuniversitari, învățători, extraordinari.

Cum adică nu contează? Păi nu mai contează nicio notă nicăieri atunci. Dar nu despre asta este vorba. De ce profesorii nu au făcut grevă generală doi ani cât nu s-a făcut școală și au ales acum chiar înainte de examene? Beton. Nu o să se ajungă la niciun 70% la salariu oricum, ci la un armistițiu.”, a declarat Dana Budeanu la Antena 3.

Un profesor i-a dat replica Danei Budeanu, în direct, la Antena 3

Profesorul Nistor a fost invitat la Antena 3 pentru a avea un dialog cu jurnaliștii și cu Dana Budeanu, despre greva profesorilor. Cadrul didactic i-a dat replica Danei Budeanuexplicîndu-i că profesorii au drepturi egale cu celelalte categorii de angajați.

„Nu este nicio pasiune a niciunui cadru didactic sau angajat din învățământul preuniversitar să participe, să vină sute de kilometri din toate colțurile țării pentru a striga nemulțumirea în București.

Nu este nicio pasiune pentru noi să intrăm într-o grevă generală. În momentul în care spuneți despre un dascăl care intră în sistemul de învățământ cu media șapte la titularizare, că nu ar trebui să fie salariat la fel ca unul care intră cu 10, demonstrează încă o dată cât de puține lucruri cunoașteți despre învățământul preuniversitar. Se intră și în magistratură la fel cu note de șapte, de opt, de nouă sau de zece. Dar asta nu înseamnă că un magistrat de nota șapte o să fie mai puțin bun decât unul de nota 10.', spune domnul profesor Nistor.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton