Cyndi Lauper a fost diagnosticată cu o boală autoimună: ”Este îngrozitor. Te doare în interior fiindcă te simți neputincios...”

 Calin Maria Bianca
.

Cyndi Lauper a fost diagnosticată cu o boală autoimună. În urmă cu mai bine de 10 ani îndrăgita artistă afla că se confruntă cu probleme grave de sănătate. A încercat să ascundă acest lucru, mai ales că este în continuare o figură reprezentativă a anilor 80. Vocea inconfundabilă, cât și prezența scenică și stilul vestimentar au diferențiat-o de colegii de breaslă din acele vremuri, însă o veste cruntă din partea medicilor avea să-i schimbe complet viața.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

În anii 80, Cyndi Lauper a devenit rapid un model pentru multe tinere care se îmbrăcau ca ea. Asta nu este tot însă, fiindcă acestea încercau să o copieze în tot ceea ce făcea. Se comportau ca ea și acceptaseră noua mișcare pentru libertatea de exprimare lansată cu legendara piesă Girls just wanna have fun'. A atras privirile tuturor ani la rând, însă într-o zi medicii i-au dat o veste cruntă cu care și azi se luptă!

cyndi-8cyndi-8

În anul 2010, îndrăgita cântăreață a fost diagnosticată cu psoriazis, o boală cronică autoimună. Au trecut aproximativ 13 ani în care nu s-a oprit din a lua tratament și a încerca orice remediu pentru a se trata. Din nefericire, nu s-a putut, astfel că în prezent, la 69 de ani, încă se luptă cu aceste afecțiuni, care nu-i aduc deloc zâmbetul pe buze.

Citește și: „S-a ajuns la mesaje în care mi se cere să mor”.Micutzu, mesaj pentru CTP, după ce jurnalistul a ironizat filmul Teambuilding

Citește și: 'Am sărit din avion în ultimul moment.Niște nenorociți…'. Monica Tatoiu a trăit momente de coșmar în vacanța din Caraibe

Citește și: Cum arată fiica lui Catrinel Menghia.Caroline Léon are 3 ani și seamănă izbitor cu mama ei

Citește și: „Voia din nou la familie”.Alex Bodi și-a dorit să se împace cu fosta soție după ce se despărțise de Ema Uta

Cyndi Lauper a fost diagnosticată cu o boală autoimună

Boala autoimună cu care a fost diagnostica Cyndi Lauper nu este deloc una ușor de dus. Aceasta se manifestă prin afecțiuni ce duc la descuamare și la apariția petelor roșii și în relief pe piele. Pentru renumita artistă, primele semne au apărut chiar la nivelul scalpului ei. Nu și-a dat seama ce se întâmplă, astfel că primul gând a fost că are păduchi. Din nefercire, diagnosticul oferit de medici avea să-i marcheze toată viața.

Am avut acest tip de acumulare pe scalp, care, pentru că fiul meu juca hochei la acea vreme, m-am gândit că ar putea fi păduchi (de la colegii lui). Nu am avut niciodată păduchi. Apoi m-am dus la medic. Iar el a spus: „Nu, nu, nu, acesta este psoriazisul în plăci'., a spus Cyndi Lauper, într-un interviu pentru Health.

Boala i-a afectat cariera lui Cyndi Lauper

Ani la rând, Cyndi Lauper a fost afectată de boala autoimună cu care a fost diagnosticată de către cadrele medicale. Orice purta, nu putea să fie acoperită din cap și până în picioare, astfel că boala inflamatorie era vizibilă pentru toată lumea. Ascundea pe cât posibil, însă cei atenți nu aveau cum să nu observe. Mai mult decât atât, nu se rezuma totul doar la lumea din jur, ci și la lupta ei interioară de a putea accepta aceste afecțiuni.

'Este obositor. Este o boală inflamatorie, așa că te consumă enorm. Încerci să cânți. Să te antrenezi și să ai toate astea (îmbrăcăminte) pe tine, să arăți într-un fel.  Apoi îți dai hainele jos și îți vezi pielea. Este îngrozitor. Din punct de vedere emoțional, sincer, în punctul în care ești atât de bolnav, te simți foarte singur.', a adăugat vedeta, potrivit meaww.com.

Cyndi Lauper: 'Nu vreau să mă întorc la boală'

După numeroase tratamente eșuate, după numeroase încercări cu fel și fel de remedii, Cyndi Lauper a găsit o variantă care o ajută în lupta cu boala. Frumoasa artistă a declarat de mai multe ori că semnele bolii au început să se diminueze, iar acest lucru i se părea ireal. Totuși, pentru a fi bine, zilnic trebuie să respecte un anumit tratament și nu cumva să uite să folosească crema.

Acum pot să mă întorc la lucrurile pe care îmi place să le fac, cum ar fi să cânt și să merg în turnee. După ce am început tratamentul medicamentos, semnele bolii s-au diminuat. Și nu-mi venea să cred. Pielea mea era mereu decojită. Și acum folosesc cremă zilnic si sunt nervoasă pentru că nu vreau să mă întorc la boală. (…) Te doare în interior pentru că te simți neputincios și informația este putere.', a mai spus ea.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton