Cum va fi sărbătorită Regina Elisabeta a II-a, în vreme de pandemie. Împlinește 95 de ani în aprilie

 Oana Pantazi
.

În luna aprilie, Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani, însă nici această aniversare nu va fi una obișnuită, din cauza pandemiei. Iată însă cum își onorează poporul englez suverana!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Regina Elisabeta a II-a va împlini 95 de ani pe 21 aprilie, însă, din păcate, „Trooping the Colour', unul dintre cele mai așteptate evenimente, ce marchează ziua sa de naștere, ar putea să nu aibă loc nici anul acesta, din cauza pandemiei, deși a fost programat pentru data de 21 iunie. Conform surselor de la Palatul Buckingham, anul acesta parada „nu va avea loc în forma ei tradițională”.

Cei 252 de ani de tradiție au fost întrerupți anul trecut, când pentru prima oară nu a mai avut loc faimoasa paradă ocazionată de ziua suveranei Marii Britanii, sărbătorită, conform tradiției, în luna iunie.

Elisabeta-a-II-a-bijuterii4-681×1024Elisabeta-a-II-a-bijuterii4-681×1024

O monedă de 5 lire pentru Regina Elisabeta a II-a, la 95 de ani

Anul acesta, Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani, iar cu această ocazie, va fi pusă în circulaţie o monedă de cinci lire sterline. Pe aceasta este gravată monograma regală „EIIR”, dar şi expresia „my heart and my devotion” („inima şi devotamentul meu”), referinţă la celebrul discurs de Crăciun din 1957 al suveranei, primul transmis la televizor.

Până acum, niciun alt suveran britanic nu a atins această vârstă iar monede comemorative, dintre care una de cinci lire sterline, au fost prezentate cu această ocazie de Royal Mint. Monedele de cinci lire sterline sunt rezervate ocaziilor importante regale precum aceasta, scrie news.ro

În contextul pandemiei de coronavirus, care în Marea Britanie face ravagii în acest moment, Regina Elisabeta a II-a, care împlinește 95 de ani în aprilie, nu a anunţat festivităţile pentru aniversarea sa, dar sunt planificate sărbători, timp de patru zile, din 2 până în 4 iunie 2022, pentru a marca Jubileul de Platină şi 70 de ani de domnie.

Citește și: Cum se înțelege Raluca Bădulescu cu părinții, la 46 de ani: „Chiar dacă s-au supărat privind unele alegeri pe care le-am făcut…”/ EXCLUSIV

Citește și: Oana Roman, adevărul despre despărțirea de Marius Elisei: „Lui nu i-a mai convenit să stea cu mama”!

Citește și: Marius Elisei, primele declarații după despărțirea de Oana Roman și despre afacerea familiei: „Financiar, îmi merge bine”

Citește și: Schimbare în echipa Faimoșilor! Elena Marin a înlocuit-o pe Ana Porgras la Survivor

De ce are suverana Marii Britanii două zile de naștere

Nu puțini dintre noi ne sărbătorim de două ori pe ani – o dată ziua de naștere și o dată ziua de nume, însă suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, este mai privilegiată, aceasta sărbătorindu-și ziua de naștere de două ori. Care este motivul pentru care suverana are două aniversări?

Elisabeta a II-a obişnuieşte să-şi sărbătorească ziua de naştere o dată în aprilie, în cadru restrâns, alături de familie, şi a doua oară în luna iunie, în mod oficial, când are loc „Trooping the Colour', deoarece atunci vremea nu este atât de capricioasă. Anul acesta, din păcate, la fel ca și anul trecut, suverana nu va mai putea fi sărbătorită cu fastul obișnuit nici în aprilie, nici în iunie…

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton