O mai ții minte pe Dana Bartzer? Cu ce se ocupă și cum arată la 54 de ani

 Cica Cristina
.

Dana Bartzer făcea furori în anii ’80, alături de soțul ei, muzicianul și profesorul Dan Creimerman. Cuplul de aur al muzicii ușoare românești s-a bucurat de un succes fantastic înainte de Revoluție, însă s-au retras din lumina reflectoarelor de mai bine de 20 de ani. Iată ce mai face și cum arată Dan Bartzer la 54 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dana Bartzer și Dan Creimerman, care i-a fost partener nu doar pe scenă, ci și de viață s-au retras din viața artistică după succesul fulminant de care s-au bucurat înainte de Revoluție.

Dana Bartzter s-a căsătorit cu Dan Creimerman în anul 1988. Cei doi și-au întemeiat o familie și s-au înțeles perfect și în viața profesională, și în cea personală. Împreună au doi copii: Boris, specialist în imagine (absolvent al Universității de Arte și Design din Karlsruhe, Germania) și Robert, instrumentist de excepție, pianist invitat la mai multe festivaluri concurs, masterclass-uri și tabere de muzică clasică.

Dana-Bartzer-1Dana-Bartzer-1

Artista, care a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Capitală, a devenit rapid apreciată și îndrăgită de public. În 1986, Dana a câștigat Premiul Tinereţii la Festivalul de la Mamaia, iar vocea sa a răsunat pe scenele românești până la Revoluție. Apoi, a luat decizia de a se retrage din muzică și s-a reprofilat.

Dan Bartzter, implicată în proiecte de muzică clasică

Mulți se întreabă cu ce se mai ocupă Dana Bartzer astăzi. Soții Creimerman și-au canalizat atenția către propriul studio înființat, la anumite producții publicitare pe care le crează și înregistrează.

Nu au renunțat de tot la muzică, ci preferă să stea în umbră. Artiștii au schimbat registrul, actualmente fiind implicați în proiecte de muzică clasică. Dana Bartzer și Dan Creimerman sunt co-organizatori, sub asociația lor culturală și canalul media ‘Art Channel’, la multe întâlniri muzicale cu profesorii și elevii premianți ai celui mai cunoscut liceu de muzică din Capitală. E vorba de gale de muzică  clasică intitulate ‘Live la Enescu’, evenimente pe care chiar Dana Bartzer (54 ani) le-a prezentat.

Citește și: Vă mai amintiți de cuplul de aur al muzicii ușoare, Dana Bartzer și Dan Creimerman?Cu ce se ocupă și cum arată acum cei doi soliști! Nu-i mai recunoști

Citește și: Marius Elisei, primele declarații după despărțirea de Oana Roman și despre afacerea familiei:Financiar, îmi merge bine

Citește și: Cum se înțelege Raluca Bădulescu cu părinții, la 46 de ani:„Chiar dacă s-au supărat privind unele alegeri pe care le-am făcut…'/ EXCLUSIV

Citește și: Mioara Roman suferă de o boală gravă. Oana Roman, cu lacrimi în ochi:„Are un Parkinson foarte agresiv'

Dana Bartzer, profesoara de canto a câștigătoarei X Factor 2020

După cum a fost menționat anterior, Dana Bartzer nu a renunțat la pasiunea ei pentru muzică. Este și profesoară de canto pentru tineri la început de drum. Printre aceștia s-a numărat și Andrada Precup, câștigătoarea X Factor 2020.

Dana Bartzter a avut numai cuvinte de laudă la adresa Andradei Precup, care a fost în echipa lui Ștefan Bănică.

Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare. Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar 'să vedem, să încerc'.

Ce-și dorește un profesor mai mult decât atât? Are o ureche și un auz absolut, o acuratețe vocală, o memorie fantastică. Pentru noi, cei care vedem, e greu de înțeles cum procedează ei, nevăzătorii. Ea reține piesele ascultând, are programe speciale, este pricepută în tehnologie. Trebuie să știți că ea este la un liceu normal, nu la un liceu pentru nevăzători. Ea ține pasul cu toată lumea.

Andrada este foarte lipicioasă, e un om cald. Avem o relație de prietenie, stăm de vorbă, chiar locuiește aproape de noi, într-o garsonieră cu sora ei, ea nefiind din București', a spus Dana Bartzer pentru click.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton