Cum se simte Valentin Uritescu la 80 de ani, după o luptă grea cu boala Parkinson: "El a cerut să fie dus într-un centru medical"

 Oana Pantazi
.

Valentin Uritescu se luptă de aproape 50 de ani cu teribila maladie Parkinson. Celebrul actor a luptat însă dintotdeauna pentru a depăși neajunsurile create de această boală. Iată cum se simte, la 80 de ani, Valentin Uritescu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Valentin Uritescu a împlinit în această vară 80 de ani și, de 47 de ani se luptă cu teribilul Parkinson, o boală care incapacitează majoritatea bolnavilor, limitându-le mișcările și îngreunându-le viața. Sunt momente în care actorul din pelicula „Noi, cei din linia întâi’ trece prin momente în care nu poate vorbi, dar lupta lui n-a încetat nicio clipă. Alături i-au fost în permanență soția și fiul său.

Valentin-Uritescu-2-1024×683Valentin-Uritescu-2-1024×683

Cum se simte actorul la 80 de ani

După 33 de ani de luptă cu teribila boală, Valentin Uritescu, care suferă de Parkinson din tinerețe, se află internat într-un centru medical, unde beneficiază de îngrijire de specialitate. Aceasta a fost chiar dorința sa, iar fiul său și soția sa îl vizitează în mod constant.

Citește și: Vedete pe covorul roșu la petrecerea VIVA! 2021. Ce ținute extravagante au purtat

Citește și: Ce dorință a exprimat Ion Caramitru familiei, înainte să moară: „Ne-a spus că vrea să fie înmormântat cu această insignă”

Citește și: Moartea Mariei Macsim Nicoară nu a fost un accident casnic! Anchetatori: „A fost violență

Citeste si: Ce se întâmplă cu procesul dintre Mihai Călin și Ion Caramitru: „Legea prevede că…'

„Tatăl meu este bine acum, se află într-un loc unde îi priește. El a cerut să fie dus într-un centru medical, unde toată lumea îl răsfață, i se face și masaj. Boala lui necesită îngrijiri speciale, trebuie să fie asistat medical.

Mi-a cerut să îi duc o pălărie de soare, am una din Santorini, ca să iasă în curte. Eu și mama mergem mereu la el', a declarat fiul actorului, Bogdan Uritescu, pentru impact.ro.

Valentin Uritescu suferă de Parkinson de la 33 de ani

Valentin Uritescu suferă de Parkinson de la 33 de ani și, în pofida limitărilor produse de această afecțiune, a reușit să aibă o carieră prodigioasă, fără ca cineva să realizeze drama prin care trece de aproape o jumătate de secol. Cu ceva timp în urmă, Valeria Uritescu, soția actorului, dezvăluia că starea de sănătate a soțului ei oscilează între bine și foarte rău, iar schimbările sunt total neașteptate.

„Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată, nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea.

Sau, poate exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar, şi apoi, din nou, o cufundare în întuneric, în starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace’, declara Valeria Uritescu pentru playtech.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton