Cum își educă Sanda Ladoși cei doi copii adolescenți: "Nu putem să le trăim viața și nu..."

 Oana Pantazi
.

La 52 de ani, Sanda Ladoși este mamă de adolescenți, iar asta nu e deloc simplu, însă artista mărturisește că a căutat o cale de mijloc, încercând să le ofere celor doi copii ai ei, Ioana și Bogdan, în afara educației necesare, și libertatea de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

În ultimii ani, Sanda Ladoși apare mai rar în spațiul public, prioritatea ei fiind familia, respectiv soțul și cei doi copii, Ioana și Bogdan, acum în vârstă de 14 și, respectiv, 16 ani. Conform sintagmei copii mici probleme mici, copii mari, probleme mari, să fii mamă de adolescenți nu e deloc ușor, însă artista a găsit o cale de mijloc. Iată ce consideră Sanda Ladoși că este cel mai important în ceea ce privește educația copiilor!

133341729_3965241516860413_83049380447896543_n133341729_3965241516860413_83049380447896543_n

Cum își educă Sanda Ladoși cei doi copii adolescenți

Dat fiind că ea a copilărit într-o perioadă în care educația era mult mai restrictivă – atât cea provenită din familie, cât și cea primită la școală -, Sanda Ladoși mărturisește că, în ceea ce-i privește pe cei doi copii ai ei, încearcă să se adapteze la vremurile actuale, privind lucrurile cu deschidere. Artista consideră însă că, indiferent de perioada în care trăim, un lucru este de bază în educația oricărui copil.

Citește și: O româncă a ținut în brațe trofeul lui Messi, la decernarea Cupei Mondiale Quatar:'Am împărțit scena cu cei mari mari oameni din fotbal’

Citește și: Frații Lucian și Augustin Viziru nu se mai înțeleg și vorbesc rar:'Nu ne certăm pe bani, nu ne certăm pe femei…'

Citește și:Logodnicul Adrianei Bahmuțeanu are o fiică secretă, conform testului de paternitate:'Doresc o reconfirmare. Un test din America'

Citește și:Monica Anghel a dat mâna cu Papa Francisc, la Vatican:'Momente unice. Mă înclin cu respect'

„Dacă știi ce vrei să obții de la ei, dacă știi ce vrei tu, ca părinte, nu e greu. Noi avem datoria să îi coordonăm, dar nu putem să le trăim viața și nu putem lua decizii în locul lor. Ei trebuie să fie ajutați să-și găsească drumul. Eu nu spun că nu-i o provocare, în fiecare zi este, pentru că eu vin dintr-o altă generație, cu altă educație, alte principii și este complicat.

Încerc să am mintea deschisă, să mă adaptez la vremurile de astăzi, dar să nu uit că educația, indiferent de epocă, și cei șapte ani de acasă sunt valabili oricând, și peste 2000 de ani. Cei șapte ani de acasă vor fi mereu importanți. Atunci, caut să fiu în echilibru cu realitatea, dar și cu bunul-simț', a declarat, pentru Spectacola, Sanda Ladoși.

Cum petrece Sanda Ladoși sărbătorile

Sărbătorile sunt întotdeauna o perioadă dedicată familiei și prietenilor, așadar nici Sanda Ladoși nu face excepție, urmând să petreacă alături de soț și de cei doi copii. Artista mărturisește însă că preferă să pună însă mai mult accentul pe ideea de spiritualitate, fără să excludă, evident, tradiția oferirii de daruri.

„Sărbătorile sunt simple, nu fac mult caz din asta. Copiii așteaptă cadourile, ca de obicei. Încerc deja de ceva timp să schimb asta, să nu fie axat doar pe ideea de cadou. Adică Crăciunul să fie asociat cu cadourile. Vreau să găsim puțin și partea spirituală, am avut niște discuții foarte interesante cu copiii și văd că ei înțeleg lucrurile astea, e important să ne facem viața colorată prin lucruri mărunte, dar nu asta înseamnă tot. Nu o casă și o mașină îți creează echilibrul și frumusețea în viață, nicidecum. Acestea sunt complementare, dar sunt alte lucruri mult mai importante', a spus Sanda Ladoși pentru Spectacola.

Cât despre tradițiile împământenite la români, artista mărturisește cu regret că, deși le respectă, e greu de crezut că ar mai putea merge cu colindul…

„Da, tradițiile cu care eu am fost învățată, la rândul meu, le respect. Mergem la colindat, dar să-ți deschidă cineva ușa. Ne-am duce, mai mult la țară mai merge tradiția asta, dar la oraș cine mai deschide ușa? E foarte greu. Cred că am depășit oricum faza asta cu colindatul, cu copiii mei, pentru că sunt mari. Ioana face 14 ani, Bogdan 16, au alte preocupări, dar le-am făcut în fiecare ani. Erau foarte bucuroși, era cu bucurie', a mai spus artista pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton