Cum a ajuns Daniel Nuță să joace rolul lui Vlad Țepeș în serialul de pe Netflix. Detalii de culise: „Viața unui actor e o ruletă rusească. Karma...” / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Cum a ajuns Daniel Nuță să joace rolul lui Vlad Țepeș în serialul de pe Netflix. Să fii „omul negru' într-un serial e o provocare pentru orice actor, însă Daniel Nuță s-a achitat cu brio de rolul din „Adela (Antena 1), mai mult, asta i-a adus un uriaș capital de popularitate. La fel și rolul lui Vlad Țepeș, pe care l-a interpretat în „Rise of Empires: Ottoman, difuzat pe Netflix. Am vrut, așadar, să îl cunoaștem și în afara platourilor de filmare și ne-a surprins plăcut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Daniel, așteptam de mult să te întâlnim și iată că a venit momentul la început de an, un an care a debutat în forță pentru tine… Cum e viața ta în clipa de față?

Viața mea… la fel de normală și agitată în același timp. Lucrurile nu se schimbă peste noapte, mai ales cele care într-adevăr contează și sunt importante. Ceea ce mi se întâmplă acum e doar un prag major trecut, dar mai departe depinde doar de mine cum orchestrez totul și cum voi merge pe acest drum nou deschis. Poate sună puțin a metaforă ceea ce am spus mai sus, dar e fix sentimentul pe care-l am.

daniel-nuta-2daniel-nuta-2

Citește și: Daniel Nuță, despre serialul Netflix în care joacă rolul lui Vlad Țepeș: „Toate secvențele pe care le-am filmat au fost extraordinare”

Citește și: Cu ce se mai ocupă Daniel Nuță, pe lângă actorie: „E o muncă zilnică'

Citește și: Cum decurge o zi din viața lui Daniel Pavel la Survivor 2023: „A fost o săptămână atipică”

Citește și: Puya și Melinda s-au certat la America Express. Ce gest a făcut artistul în plină stradă: „Mă agiți!'

Cum a ajuns Daniel Nuță să joace rolul lui Vlad Țepeș în serialul de pe Netflix

În 2023, împlinești o cifră rotundă. Consideri că ți-ai îndeplinit obiectivele/ așteptările până acum? Sau poate le-ai și depășit…

Nici pe departe nu le-am îndeplinit. Bine, obiectivele unui copil de 20 de ani nu sunt atât de realiste în comparație cu cele de acum, aproape de 30. Sunt la fel de mari și acum, cu ,,vânt în pânze, dar diferența e că acum am mai înțeles câte ceva despre viață, despre modul natural de a funcționa lucrurile și, astfel, obiectivele din acest moment sunt mult mai ancorate în realitate. În schimb, sunt foarte recunoscător cu ceea ce s-a întâmplat până acum, mulțumit și am mai multe ,,arme cu care pot lupta, arsenalul s-a dezvoltat.

De la finele lui decembrie, fanii tăi au avut ocazia să te vadă în serialul de pe Netflix despre care acum vorbește toată lumea – „Ascensiunea imperiilor: Otomanii/Rise of Empires: Ottoman. Puțini știu însă că este a doua oară când joci rolul lui Vlad Țepeș… Să fie, oare, karma?

Cu siguranță e și karma pe undeva. Toată munca depusă cu multe greutăți la filmarea „Egregora probabil a fost răsplătită cu vârf și îndesat la proiectul de la Netflix. Cred foarte tare în nivelul de implicare pe care îl ai într-un proiect, mai ales atunci când e greu și o faci benevol, nu pentru că îți cere cineva. Abia atunci apari cu o bilă albă pe lista karmei. (zâmbește)

„Viața unui actor e o ruletă rusească tot timpul'

În doar câteva zile, serialul a ajuns pe locul 1 în topul cele mai vizionate seriale din România, asta, cu siguranță și datorită ție și lui Radu Micu, dar și celorlalți români implicați în producție. Cum a început aventura asta pentru tine?

Un casting, nimic mai mult. Un casting așa cum dai pentru orice alt proiect. Faptul că eu și Radu am ajuns în acest proiect a fost datorită stelelor noastre norocoase și a ceea ce am oferit în acel moment la casting. Viața unui actor e o ruletă rusească tot timpul.

Trebuie să menționez că „Otomanii a intrat, în scurt timp de la lansare, în topul Netflix în peste 50 de țări, nu doar la noi, iar în România și în Turcia a bătut chiar și faimosul „Wednesday, deci rolul ăsta a fost nu doar o provocare, ci și o responsabilitate pentru tine. Cum este Vlad Țepeș pe care l-ai interpretat tu? Cât de diferit este de personajul lui Bram Stoker, pentru că un astfel de mit e greu de demontat?

În primul rând, e un om, nu e un vampir însetat de sânge. Un adevărat lider care caută orice posibilitate existentă pentru a face lucrurile cum trebuie pentru țara lui și familia lui. În al doilea rând, trăsăturile psihologice ale lui Vlad, cele pe care le putem vedea pe ecran, au fost îndelung studiate, discutate și aprobate cu regizorul, Emre Șahin.

Care au fost cele mai mari provocări pentru tine pe parcursul filmărilor? Bănuiesc că, nefiind vorbitor nativ de limba engleză, nu ți-a fost tocmai ușor… Și mai ai și niște replici în limba turcă.

Limba engleză nu a fost o problemă atât de mare, mi-am lucrat rolul cât de mult am putut și am făcut să pară că limba engleză e limba maternă a lui Vlad. Nimic mai mult. Sunt și diferite exerciții pentru un vorbitor care nu e nativ. Iar la partea când am vorbit în turcă, m-am distrat.

Daniel Nuță, detalii de culise despre serialul „Otomanii

Mi-ar plăcea să ne dezvălui niște povești de culise. Cum e pe platourile de filmare ale unei producții de o asemenea amploare? Ce te-a impresionat, ce te-a uimit, cum ai interacționat cu restul distribuției?

Nu a fost pentru prima oară când făceam parte dintr-o producție atât de mare, știam cum funcționează lucrurile, care e mersul lor, doar că diferența a fost că, de data aceasta, eu eram lead actor. În schimb, echipa de producție se purta exemplar cu toată lumea, nu conta că ai un rol episodic sau ești personajul principal. Toată lumea muncea în fiecare zi pentru scopul final, să facem împreună un produs bun. O echipă de profesioniști.

Cum s-a petrecut prima ta întâlnire cu Cem Yiğit Üzümoğlu, interpretul lui Mahomed și rivalul tău în serial? Spuneai că, ulterior, s-a legat o prietenie frumoasă între voi… Ați păstrat legătura?

A fost de la început o energie foarte bună. El e un om foarte generos și prietenia s-a produs instant, de parcă ne cunoșteam de o viață. Da, am păstrat legătura, ne scriem, abia așteptăm să ne vedem din nou.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE FEBRUARIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Sabina Costinel, instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton