Cum a absolvit Bubu Cernea facultatea de muzică în 2 ani, în loc de 4: „Am avut marea șansă în urma unui...”

 Miniosu Alexandra
.

În cadrul unui interviu, Bubu Cernea a explicat cum a absolvit facultatea de muzică în 2 ani, în loc de 4. Tânărul în vârstă de 28 de ani, cunoscut multă vreme drept „copilul-minune al tobelor', este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Fiul Crinei Mardare și al lui Mihai Cernea a dezvăluit însă abia acum cum și-a descoperit pasiunea pentru muzică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Bubu Cernea a dezvăluit a absolvit facultatea de muzică în 2 ani, în loc de 4. Tânărul provine dintr-o familie de artiști, mama lui fiind Crina Mardare, iar tatăl său Mihai Cernea. Încă de când era mic, cântrețul, pe numele lui real Mihai Andrei Cernea, a cântat la tobe. Treptat, pasiunea lui s-a transformat într-o meserie pe care o adoră.

bubu-cernea-1bubu-cernea-1

Bubu Cernea, noul producător muzical al show-ului „Vocea României', de la PRO TV, și-a descoperit, așadar, pasiunea pentru muzică încă din copilărie. Pe vremea când avea doi ani, artistul se juca la tobe. Doi ani mai târziu, mama lui, Crina Mardare, a hotărât să-l dea la unele cursuri de pian. Timp de patru ani, cântărețul a studiat instrumentele muzicale și a aprofundat, iar în copilărie a primit porecla de „copilul-minune al tobelor'.

Citește și: Elena Mogîldea, primele declarații după ce s-a căsătorit cu Bubu Cernea:”Îi mulțumesc Domnului pentru…”

Citește și: Bubu Cernea și Elena Mogîldea s-au căsătorit.Primele imagini de la nuntă

Citește și: De ce a plecat Mihai Bendeac de la Iumor. Delia:”Nu a mai vrut să vină…”

Citește și: Ruxi s-a despărțit de iubit, imediat după întoarcerea de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!':„Nu a avut treabă cu înșelatul. Mai bine…'

Cum a absolvit Bubu Cernea facultatea de muzică în 2 ani, în loc de 4

Pe lângă tobe, Bubu Cernea a învățat să cânte și la pian, la sfatul mamei lui. Și-a dat chiar și atestatul și nu regretă nicio secundă că a studiat acest instrument, pentru că-l consideră unul de bază în muzică.

„Eu am început să cânt la tobe la vârsta de doi ani, ca o joacă, din ce am înțeles de la părinții mei. Totul, de fapt, a început ca o joacă și când spun asta, mă refer la faptul că părinții mei nu m-au obligat să fac nimic din toate astea, ci m-au întrebat, văzând că mie îmi place să cânt la tobe: Bubu, îți place ție să cânți la instrumental ăsta? Vrei să faci asta în viată? Eu răspunzând că da.

Văzându-i pe ei pe scenă și părându-mi o joacă, eram complet fascinat de toată această lume și mi s-a părut cea mai tare joacă de pe planetă. Încă mi se pare. De aceea am prins drag de absolut tot ce înseamnă muzică.

La început, mai puțin de pian, instrument care mi-a fost impus de mama mea, care mi-a spus că nu pot face muzică dacă nu știu să cânt la pian – și mare dreptate a avut. Nu știu ce aș fi făcut astăzi dacă nu știam să cânt foarte bine la pian. Este unul dintre instrumentele de bază ale muzicii fără de care nu te poți mișca în nicio direcție.

Și așa, la vârsta de 4 ani, mama m-a dat la lecții de pian și am avut parte de cea mai bună profesoară, după părerea mea, doamna Marina Dragomirescu, care mi-a pus acest instrument în mână și m-a ajutat să mă perfecționez la el de la vârsta de 4 ani și până la sfârșitul liceului, când mi-am dat atestatul la pian', a povestit Bubu Cernea pentru Libertatea.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru asta'

După ce a terminat liceul, Bubu Cernea a studiat la facultatea de muzică și a absolvit-o în doar doi ani, în loc de patru. Este vorba despre Berklee College of Music. A ajuns să învețe acolo după ce a primit o bursă în urma unui examen, lucru pentru care-I mulțumește zilnic lui Dumnezeu.

„După care au început toate nebuniile și toate proiectele frumoase pe care le-am avut și pe care le am. După liceu, am fost la facultatea pe care am și absolvit-o în 2 ani, în loc de 4, cu Summa Cum Laude, și anume, Berklee College of Music, care este cea mai mare și importantă facultate de muzică modernă din lume.

Am avut marea șansă, în urma unui examen dat la ei, să primesc o bursă ca să pot studia la acest colegiu și îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru asta, pentru că mi-a dat șansa să fiu îndrumat de niște profesori excepționali, fără de care nu aș fi ajuns azi să am cunoștințele pe care le am și să pot face muzical ce pot face azi, atât ca toboșar, cât și ca producător.

Iubesc enorm de mult ceea ce fac, îmi place supermult să fiu plecat în turnee, cred că asta e partea mea favorită: concertele, turneele, drumurile interminabile cu avionul sau cu trenul. Multor oameni nu le place această parte de drum, dar eu sunt înnebunit după ea și mai ales după concerte. Nu se compară niciun sentiment cu sentimentul pe care îl am atunci când sunt pe scenă și cânt la tobe, este adrenalină pură, efectiv tot ce mi-aș putea dori se întâmplă în acel moment', a continuat el.

Sursă foto: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton