Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindrom Down, revoltată de legea care interzice avortul în SUA: "Ar fi mult mai periculos"

 Dumitrache Laura
.

Cristina Bălan, mamă a doi copiii cu sindromul Down, a vorbit despre legislația care interzice procedura, considerând-o toxică pentru femei. În ciuda faptului că a fost criticată că nu a avortat, gemenii fiind diagnosticați cu sindrom Down.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Cristina Bălan este una dintre cele mai cunoscute voci de la noi din țară, este mama a doi copii speciali. Vedeta i-a născut, chiar dacă a fost criticată că nu a avortat, gemenii fiind sindromul Down. Cristina a mărturisit că a fost alegerea ei să îi aducă pe lume, indiferent de consecințe.

Copiii Cristinei BalanCopiii Cristinei Balan

Cristina și-a spus părerea despre legislația anti-avort, tot mai prezentă în alte țări. Fără să se eschiveze, artista a declarat că este pro-viață, dar cu toate astea, subliniează faptul că fiecare femeie are dreptul să decidă ce să facă cu sarcina ei.

Citește și: O mai ții minte pe câștigătoarea Vocea României 2015?Cristina Bălan s-a mutat la țară de dragul gemenilor care suferă de sindromul Down și a pus cariera pe plan secund

Citește și: Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindrom Down, incident revoltător în parcare:”Ne simțim umiliți când…”

Citește și: Drama prin care a trecut Sora Magdalena, după iUmor:„Am descoperit mulți credincioși, unii chiar m-au amenințat cu moartea'

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Amna a divorțat după 12 ani:”Medicul mi-a spus că ori plec, ori mor”

Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindrom Down, revoltată de legea care interzice avortul în SUA

Cristins Bălan este una dintre cele mai apreciate artiste din România. Cântăreața a devenit mamă a doi băieți gemeni care au fost diagnosticați cu sindrom Down. Deși artista a aflat acest lucru încă din perioada sarcinii, a preferat să păstreze copii. În prezent, vedeta are doi copii minunați care îi aduc cea mai mare bucurie. Cristina Bălan a vorbit într-un interviu pentru FANATIK despre legislația anti-avort în SUA. Artista susține că fiecare femeie însărcinată are dreptul să decidă ce să facă.

'Vorbim de o alegere foarte, foarte personală. Am doi băieți minunați, dar a fost alegerea mea să îi am, nu mi-a impus cineva să îi am. Eu, personal, sunt pro-viață, dacă m-ai întreba pe mine nu aș fi niciodată în favoarea avortului, dar… nu sunt și nu pot fi nici în favoarea obligativității impuse femeilor de a păstra sarcina.Și nu pentru că aș fi religioasă sunt pro-viață, dar, în primul rând, eu sunt în favoarea liberului arbitru. De aia am fost înzestrați cu conștiință, să alegem ceea ce vrem și ce nu vrem în viață', a declarat Cristina pentru sursa citată.

Cristina Bălan nu este de acord cu interzicerea avortului

Artista susține că legislația anti-avort nu este o soluție bună. Mai mult, vedeta amintește de perioada în care femeile făceau avort pe ascuns și se expuneau unor pericole majore. Multe femei au murit în urma avorturilor, din cauza chiuretajelor la care acestea erau supuse.

'Sunt împotriva avortului, dar sunt categoric împotriva unei legi care ne-ar duce în perioada decrețeilor, astfel încât femeile să ajungă din nou să își facă chiuretaje pe sub mână, în locuri dezafectate, cu persoane neavizate. Mi se pare foarte aiurea, nu ar scădea rata avorturilor, ci doar s-ar face pe ascuns și ar fi mult mai periculos.Dacă se vrea scăderea avorturilor să se lucreze la educarea femeilor încă din copilărie, educație sexuală, educație emoțională și să se facă în așa fel încât să scadă abuzurile la care sunt supuse. Sunt mult mai multe abuzuri decât ne putem închipui, dar nu se vorbește despre asta', a mai spus cântăreața.

Cristina Bălan a refuzat să facă avort

Fosta câștigătoare Vocea României a mărturisit că oamenii trebuie educați. Cristina a subliniat faptul că educația se referă la abuzurile emoționale la care sunt supuse femeile, dar despre care, de cele mai multe ori, nu vorbesc.

Cristina Bălan a aflat în 2013 că va deveni mamă de gemeni, la doar un an după ce se căsătorise cu Gabriel. Ulterior, medicul i-a spus că cei doi copii au sindrom Down, dar acest lucru nu a făcut-o pe Cristina să avorteze. Artista a lupta pentru copiii ei, deși nu i-a fost deloc ușor.

'După ce se naște un copil, cam toți fug ca potârnichile, nimeni nu stă în preajma ta să te ajute. Vorbesc despre apropiați, despre prieteni, despre rude, cei care, cumva, când intervine o situație foarte dificilă cum este a noastră, puf!, dispar ca în desenele animate.Nu e o rezolvare să pui o interdicție, fără să începi de unde trebuie. Nu poți doar să interzici, trebuie să educi, altfel nu este corect sau moral', a mai spus vedeta.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton