Cristina Bălan a făcut un avort înainte să nască gemenii cu sindrom Down: "Exista riscul de malformație a fătului"

 Dumba Gabriela
.

Cristina Bălan a dezvăluit că a făcut un avort în tinerețe, înainte să nască gemenii cu sindrom Down, tocmai pentru că exista riscul ca fătul să aibă malformații. Medicii au sfătuit-o atunci pe Cristina Bălan să avorteze pentru a evita să aducă pe lume un copil bolnav. Dar „destinul este destin” spune Cristina Bălan, care în urmă cu nouă ani a adus pe lume doi băieți cu sindrom Down.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cristina Bălan este mamă a doi băieți în vârstă de 9 ani și acum este însărcinată cu o fetiță. Ulterior avea să afle faptul că gemenii ei au sindromul Down, dar a refuzat să facă întrerupere de sarcină, mai ales că mai făcuse deja un avort tot din acest motiv.

64821922_10156826532393411_3045055585784430592_n_38594100-164821922_10156826532393411_3045055585784430592_n_38594100-1

Cristina Bălan a făcut avort, înainte să nască gemenii cu sindrom Down

La vârsta de 26 de ani, cântăreața a trecut printr-un avort, la sfatul medicului, care i-a spus faptul că cel mic va avea un risc ridicat de malformație.

„Da, am și spus deja (n.r. a făcut întrerupere de sarcină). Am făcut în urma recomandărilor medicale,(…) la 25, 26 de ani. Nu îmi aduc aminte cu precizie, deoarece creierul meu a preferat să o îngroape.

A fost o conjunctură, la modul că s-a întâmplat peste niște anticoncepționale și am fost sfătuită de către medic că există riscul de malformație a fătului. Eu mi-aș fi dorit să păstrez sarcina și, atunci, vârsta o aveam.

Nu aveam o relație de viitor. M-am pus în postura de mămică, am zis nu cred că ar fi nici pe departe cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla. Eram în plină carieră, dar asta nu înseamnă că nu poate să continue și după.

Am acționat din frică, a fost frica să nu se fie un copil care să aibă probleme. Și uite că destinul este destin!

Atunci când este să se întâmple într-un fel și ai o… nu vreau să spun o cruce de purtat, că sună așa, ca și cum ar fi o povară, până la urmă, dar, când ai un parcurs care să te ducă pe o anumită cale, să evoluezi pe un anumit fel, mental, emoțional, spiritual, pentru că nu suntem doar niște fizicuri, avem și planul acesta emoțional,(…) atunci când ai o anumită situație, evoluezi cu accelerație, înțelegi lucrurile din altă persectivă', a spus Cristina, potrivit kanald.

Citește și: O mai ții minte pe câștigătoarea Vocea României 2015?Cristina Bălan s-a mutat la țară de dragul gemenilor care suferă de sindromul Down și a pus cariera pe plan secund

Citește și:Cristina Bălan, reacție dură după scandalul cu George Buhnici:’Daca aveti si vergeturi si celulita, va rog: la plaja cu voi! Acele declarații buhnicio-mârlănești…’

Cum a primit Cristina Bălan vestea că va avea gemeni

Eu eram acasă, el (n.r. Gabriel, soțul ei) era să plătească o factură de curent, era undeva să plătească ceva. Noi ne doream foarte mult această sarcină, ne apucaserăm de foarte scurt timp, la modul ceva de două luni, am zis „hai să încercăm și noi să vedem, poate ne iese!”.

Prima lună nu s-a întâmplat nimic, ce dezamăgire pe capul meu', a mai spus aceasta. Dar apoi au aflat vestea.

Cristina Bălan a avut depresie postnatală, după nașterea gemenilor

Invitată la emisiunea În Oglindă, moderată de Mihai Ghiță, Cristina Bălan și-a deschis sufletul și a povestit despre perioada în care căzuse pradă depresiei.

„Eram într-o depresie de nu mă mai mișcam din casă. Nu mai voiam să ies, să mă mai uit în oglindă la mine. Am fost și obeză. Deja cântarul sărise de 90 și ceva de kg.

Mă devalorizasem aproape total. Chiar dacă îți iubești copiii, de aceea se și vorbește de depresia postnatală.

În cazul meu a fost vorba de o naștere prematură, traumatizantă nașterea în sine, cu medicul de gardă înjurându-mă, foarte urât. Nu mai aveam poftă de viață, încredere în faptul că aș mai putea să mai cânt vreodată. Mă simțeam într-un hău adânc, pe fundul gropii, nu știam cum să mai fac să ies, să mă mobilizez', a declarat Cristina Bălan.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton