Cortegiul funerar al lui Ion Caramitru a ajuns la Teatrul Național. Oamenii au aplaudat 10 minute continuu

 Miniosu Alexandra
.

Cortegiul funerar al lui Ion Caramitru a ajuns la Teatrul Național din București. Actorul a condus instituția mai bine de un deceniu. Zeci de oameni, apropiați și fani ai artistului, au fost prezenți în fața instituției, în semn de omagiu. În memoria marelui actor, aceștia au aplaudat zece minute continuu, la fel cum o făceau după fiecare reprezentație de pe scenă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cortegiul funerar al lui Ion Caramitru a ajuns la Teatrul Național, după ce dimineață trupul actorului a fost depus la biserica Sfântul Visarion din București. Regretatul artist urmează să fie înmormântat astăzi, 10 septembrie, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu. La eveniment vor fi și onoruri militare, el fiind unul dintre cei mai valoroși actori români.

WhatsApp-Image-2021-09-10-at-12.24.57WhatsApp-Image-2021-09-10-at-12.24.57

Ion Caramitru va fi condus astăzi pe ultimul drum. Înainte de a fi înmormântat, sicriul lui a fost depus la biserica Sfântul Visarion din București. Nume mari din lumea artistică au venit să-și ia „rămas-bun' de la el, cum ar fi Mitică Popescu, Principesa Margareta, Ștefan Bănică, Florin Zamfirescu, etc. Ulterior, cortefiul funerar a făcut o oprire și-n fața Teatrului Național, instituție pentru care actorul a fost director până-n ultima clipă.

Citește și: Zeci de coroane și lumânări aprinse la mormântul lui Ion Caramitru.Actorul este înmormântat azi

Citește și: Ce legătură a avut Ion Caramitru cu protestele din Piața Universității din 1990

Citește și: Ce dorință a exprimat Ion Caramitru familiei, înainte să moară:”Ne-a spus că vrea să fie înmormântat cu această insignă”

Citește și: Ce relație avea Alexandru Arșinel cu regretatul Ion Caramitru:”Îmi aștept și eu rândul”

Cortegiul funerar al lui Ion Caramitru a ajuns la Teatrul Național

Ajunși încă de dimineață la Teatrul Național din București, o mulțime de oameni a așteptat ca sicriul lui Ion Caramitru să vină în fața instituției. I-au pregătit o alee plină de flori, în semn de respect pentru o carieră de neegalat, după ce actorul a dat tot ce-i mai bun pentru publicul său.

Tot în semn de respect, apropiații și admiratorii lui Ion Caramitru au aplaudat minute în șir, poate chiar zece. Acest gest le-a amintit oamenilor de reprezentațiile de pe scenă ale marelui actor, ce primeau, de fiecare dată, ropote de aplauze zgomotoase.

Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru, cu o seară înainte

Mihai Bendeac a primit vestea că Ion Caramitru în timp ce se afla la un spectacol. Întâmplarea face că cel dintâi a simțit nevoia să se uite la un interviu cu Ion Caramitru cu o seară înainte ca regretatul artist să se stingă din viață. El a prevestit astfel ce avea să urmeze.

„A avut loc o întâmplarea foarte, foarte ciudată. Sâmbătă seara, acum două zile, înainte să mă culc, am văzut, nu știu ce mi-a venit, am văzut un interviu pe care l-a dat pentru „Profesioniștii', pe care l-a avut cu Eugenia Vodă.

Eu văzusem prima ediție „Profesioniștii', când a fost, după care a mai venit la încă o ediție după 10 ani și pe asta, a doua, nu o văzusem. Și, profitând de faptul că a apărut pe Youtube, am văzut-o.

Iar a doua seară, adică aseară, cum ar veni, duminică, pentru că noi am avut spectacol, în timpul spectacolului, efectiv, regizorul tehnic, ne-a anunțat că a murit! Și mi s-a părut ireal faptul că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu. 

E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicul de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun!’, a povestit Mihai Bendeac pentru Actualitate.net.

Ion Caramitru s-a stins pe patul de spital

Vă amintim că Ion Caramitru s-a stins din viață duminică, 5 septembrie, la Spitalul Elias. Marele actor a murit la vârsta de 79 de ani, lăsând în urmă regrete adânci în sufletele apropiaților și admiratorilor săi. Anunțul morții sale a fost resimțită ca o lovitură grea pentru cei dragi, fiind iubit de o țară întreagă.

Ion Caramitru fusese internat la Spitalul Elias din București la începutul lunii august. Doctorii au confirmat pentru Gândul că, după trei săptămâni în care s- a luptat cu un stafilococ foate rezistent la antibiotice, din păcate, lupta sa a luat sfârșit.

Sursă foto: Dumitru Angelescu / Libertatea & Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton