CONTAGION, filmul din 2011 care descrie perfect epidemia de coronavirus de acum. Asemănări şi deosebiri între film şi realitatea zilelor noastre

 Dumba Gabriela
.

Produs în 2011, de Warner Bros, filmul 'Contagion: Pericol nevăzut' al lui Steven Soderbergh spune povestea unei epidemii cu un virus necunoscut, cu răspândire la nivel global. Din cauza isteriei mondiale cauzate de noul coronavirus din China, filmul Contagion a devenit acuma doua cea mai vizionată producţie din istoria Warner Bros.

09virus-critic1-superJumbo09virus-critic1-superJumbo

În contextul epidemiei cu noul coronavirus COVID-19, despre care experţii susţin, că este foarte probabil să ajungă o pandemie fără precedent, filmul Contagion, din 2011, a  devenit viral în această perioadă printre cinefili.

Filmul are ca subiect apariția și extinderea unei pandemii din cauza unui virus nou, extrem de contagios, ce se răspândeşte rapid şi, spre deosebire de alte filme de acest gen, care au în vizor viruşi care transformă oamenii în vampiri sau zombi, filmul Contagion vine cu detalii ştiinţifice şi este extrem de apropiat de ceea ce se întâmplă acum din cauza coronavirusului din China.

Partea de panică este descrisă în detaliu, iar unul din personajele principale este adeptul teoriei conspirației, conform căreia cineva are de profitat de pe urma răspândirii virusului ucigaș.

Asemănări și deosebiri între Contagion şi epidemia de coronavirus

  • virusul prezentat în pelicula lui Soderbergh are un potențial mult mai letal decât cel originar din China, cu care se confruntă azi omenirea, potrivit capital.ro.
  • există însă și multe asemănări, mai ales în ceea ce privește zvonistica și știrile false care se propagă în astfel de situații de criză.

În distribuția filmului Contagion se află Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne sau Marion Cotillard.

Citeşte şi:

Cum știm dacă ne-am infectat cu coronavirus. Un medic din Wuhan ne învață cum să prevenim boala!

Ipoteză neașteptată: bancnotele ar putea transmite coronavirusul

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton