Cine este Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. La 21 de ani, are deja o companie și a făcut primul milion de euro

 Lupescu Anca
.

Sebastian Dobrincu are 21 de ani și deja deține o companie care face statistică și management pe social media. Cu afacerea sa, tânărul Sebastian a reușit să facă primul milion de euro. Povestea lui a început de foarte mic, avea în jur de 5-6 ani când părinții i-au cumpărat un computer.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Când avea 17 ani a fondat Storyheap, care a ajuns să devină o platformă lider în marketingul conținutului pe social media.

Platforma ajută brandurile, influencerii, agențiile și clienții individuali să gestioneze, să analizeze și să își îmbunătățească prezența pe rețelele de socializare bazându-se pe o analiză a datelor statistice.

Storyheap a avut un succes rapid încă de la lansare și a ajuns să aibă clienți precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music, Shake Shack și mulți alți jucători importanți din industrie.

Renumit în Sillicon Valley,  Sebastian Dobrincu, care la 21 de ani își permite să plătească o chirie de 15.000 de dolari într-unul din cele mai bune cartiere din San Francisco., este considerat unul dintre cei mai buni IT-iști din lume.

A plecat din România la vârsta de 17 ani și în scurt timp a ajuns cel mai tânăr milionar din Silicon Valley realizat prin forțe proprii. Revista Forbes îl plasează pe tânărul român printre geniile lumii în materie de antreprenoriat și inovație în tehnologie.

Pasionat de mic copil de tehnologie

Pe când avea doar 5-6 ani, părinții i-au cumpărat un calculator, pe care erau instalate câteva jocuri. 

A început să scotocească prin fișierele existente în calculator și să descopere tainele din spatele miilor de cifre și litere care construiau jocul lui preferat.

„Mă fascinau acele coduri, mă fascina cum literele și cifrele puteau să creeze acel joc împreună. Practic, începând din acel moment nu mi-am dorit nimic altceva decât să descopăr cum funcționează toate acestea ca să pot crea și eu', povestește Sebastian Dobrincu.

Pe când avea 8 ani, părinții i-au cumpărat prima carte de programare.

 „Am devorat cartea aceea efectiv. Stăteam numai cu ea în brațe. Și apoi au urmat și altele', spune Sebastian.

Câteva luni mai târziu și-a construit primul joc de șah

„Eram foarte mândru de de jocul acesta de șah. Făcusem niște șmecherii, butoane ascunse. Îi băteam mereu pe toți prietenii mei și mă distram maxim. Făcusem o portiță să văd strategia înainte și nu aveau nicio șansă în fața mea', a mai spus tânărul.

Avea doar 11 ani când i-a venit ideea să-i scrie pe Twitter unui american care deținea cel mai mare site de vânzări de yachturi din SUA.

 L-a întrebat dacă are nevoie de ceva și surprinzător acesta i-a răspuns că da. Voia o aplicație pentru mobil. Însă omul de afaceri habar nu avea că cel care-l contactase avea doar 11 ani. Și nici nu a aflat vreodată.

În numai o lună, Sebastian i-a predat proiectul într-un stadiu perfect. Americanul a fost foarte impresionat și i-a cerut contul bancar ca să-l plătească imediat.

„Atunci mi-am dat seama că ceea ce fac eu poate fi monetizat. Inițial părinții mei nu m-au luat în seamă. Erau bucuroși că nu stau afară toată ziua să bat mingea și că studiez, dar nu și-au imaginat că voi scoate bani din asta. Apoi au înțeles despre ce este vorba. I-am trimis americanului contul tatălui meu și așa am încasat prima mie de dolari. Mai câștigasem sume mici din modele de design de aplicații pe care le vândusem pe internet cu 20-30 de dolari, dar niciodată atât de mulți bani. Atunci mi-am dat seama că pot face o carieră din asta', își amintește Sebastian Dobrincu, într-un interviu pentru Capital. 

„Când intrasem la liceu, nu știa nimeni ceea ce fac, că eu câștig bani din programare. Eram frustrat că eram prea mic ca să fac atât de multe lucruri, așa că nu vorbeam decât cu familia despre asta', spune Sebastian Dobrincu.

„Nu voiam să lucreze mereu pentru alții'

Sebastian Dobrincu era acceptat la orice universitate din SUA, cu bursă. Așa că a ales să meargă pe acest drum și s-a înscris la una dintre cele mai prestigioase facultăți de Computer Science din New York.

„De fapt eu voiam să merg la facultate pentru viză. În SUA este altceva, te poți dezvolta foarte mult în zona IT-ului, iar eu când am fost nevoit să renunț la job la începutul clasei a XII-a pentru a mă concentra pe școală pentru că nu voiam să rămân cu 11-12 clase, mi-am spus că trebuie să construiesc ceva al meu. Nu voiam să lucrez mereu pentru ceilalți. Voiam să creez, să construiesc', mărturisește tânărul

Este un tânăr modest și nu îi place să vorbească despre bani

images-1-8images-1-8

„Mi se pare pervers să tratezi un om în funcție de câți bani are. Imediat ce mi-am luat permis de conducere m-am decis să-mi cumpăr o mașină. M-am dus la dealer și am cerut o ofertă, apoi am spus că vreau să o văd. Același lucru a făcut și prietenul meu. Aceeași mașină, diferență de 30.000 de dolari între oferte. Mie mi-au adăugat niște opțiuni fictive, doar pentru că s-au gândit că am bani și de ce să nu profite. Dar nu este corect', spune Sebastian.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton