Cine este prințesa Anne, unica fiică a Reginei Elisabeta a II-a. A păzit sicriul mamei sale împreună cu cei trei frați

 Dumitrache Laura
.

Cine este prințesa Anne, unica fiică a Reginei Elisabeta a II-a. Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Catedrala St Giles, iar sicriul cu trupul neînsufletit al monarhului va rămâne timp de 24 de ore. Prințesa Anne, singura fiică a reginei a păzit sicriul mamei sale, fiind îmbrăcată în uniformă militară.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au avut patru copii, trei băieți și o fată. Prințesa Anne este unica fiică a suveranei, iar luna trecută, pe 15 august, a împlinit 72 de ani. De-a lungul anilor și-a dorit să stea departe de ochii presei. Datorită muncii sale ca președinte al asociației caritabile 'Salvați copiii', Alteța Sa a fost nominalizată de Președintele Zambiei, Kenneth Kaunda.

Printesa Anne si Regele CharlesPrintesa Anne si Regele Charles

Prințesa Anne a respectat protocolul regal și a păzit sicriul Reginei, după ce a escortat împreună cu frații săi mașina mortuară de la Balmoral la Edinburgh. Sicriul cu trupul suveranie va rămâne depus la Catedrala St Giles până marți, 13 septembrie. Prințesa Anne o va însoți pe regină la Londra.

Citește și: Ce simbolizează buchetele de floarea-soarelui aduse de britanici, ca omagiu, pentru Regina Elisabeta a II-a.Au un mesaj puternic în spate

Citește și: Prințul Harry, primul mesaj după moartea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a:”Până în primul moment în care am cunoscut-o pe soția mea dragă și…”

Citește și:Cornel Palade, eliminat de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!'.Actorul a refuzat să termine proba, pentru a pleca acasă

Citește și: Cheloo, vacanță cu familia, în Grecia.Cum a fost surprins alături de iubită și cei doi copii

Cine este prințesa Anne, unica fiică a Reginei Elisabeta a II-a

Prințesa Anne este unica fiică a Reginei Elisabeta și a prințului Philip. S-a născut pe 15 august, 1950, în rezidența Clarence House din Londra, ocupată acum de Charles, actualmente regele Angliei. Mama sa nu era încă regină când a venit pe lume. Biograful regal Sally Bedell Smith a declarat că Anne avea o relație specială cu prințul Philip.

Era pasionată de călărie, uar în 1970 a devenit un călăreț profesionist. De-a lungul anilor, Prințesa Anne a avut parte de numeroase experiențe. A fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 1990, când avea 39 de ani.

Prințesa Anne a păzit sicriul Reginei Elisabeta alături de frații săi

Prințesa Anne a păzit alături de frați săi sicriul reginei Elisabeta a II-a. A respectat protocolul regal și a fost îmbrăcată în uniformă militară, la fel și Charles și Andrew. Andrew, fratele mai mic al regelui a fost îmbrăcat în costum, după ce i-au fost retrase toate titlurile militare în urma unui scandal sexual.

Trupul reginei Elisabeta va rămâne depus la Catedrala St Giles timp de 24 de ore. După aceea, prințesa Anne o va însoți pe mama sa la Londra, iar publicul va avea ocazia să își ia rămas bun de la Majestatea Sa. De miercuri, 14 septembrie, până luni, 19 septembrie, sicriul va fi depus pe o platformă ridicată, în mijlocul catedralei și va fi drapat în Drapelul Regal, cu Coroana Imperială de Stat.

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Sicriul Reginei va fi depus la Catedrala St Giles, permițând publicului să îi vadă sicriul, de la ora 17.00, ora Angliei. După funeraliile de stat, sicriul va fi transportat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch.

O perioadă de doliu regal începe de acum și va ține șapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a, a anunțat Palatul Buckingham. Regina Elisabeta a II-a a decedat pe 8 septembrie, la Palatul Balmoral.

Sursa foto: Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton