Cine este Carmen Tănase. A rămas văduvă de tânără

 Oana Pantazi
.

Cine este Carmen Tănase. Deși s-ar părea că faimoasa actriță de teatru și film, care a adunat un capital de popularitate și mai mare după ce a jucat în telenovele românești, este o carte deschisă pentru toată lumea, nu mulți sunt cei care știu dramele pe care le ascunde sau faptul că este o mare iubitoare de animale…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cine este Carmen Tănase? Actrița Teatrului Odeon din București are în prezent 61 de ani și este la fel de energică și de spumoasă ca în tinerețe. Devenită faimoasă după ce a jucat rolul simpaticei Flăcărica Potcovaru în „Inimă de țigan”, alături de Gheorghe Visu, simpatica actriță are o carte de vizită impresionantă și o poveste de viață pe măsură.

Carmen-Tanase-buna-1Carmen-Tanase-buna-1

Cine este Carmen Tănase

Născută pe 8 ianuarie 1961 la Ploiești, Carmen Tănase a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploiești. Între anii 1980-1984, a fost studentă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, la clasa Olgăi Tudorache. Reputata actriță a fost colegă de promoție, printre alții, cu Oana Pellea, Radu Duda, Mihai Verbitchi și Adrian Păduraru. După terminarea studiilor, a rămas foarte atașată de profesoara sa din facultate, Olga Tudorache.

Cine este Carmen Tănase. Între 1984 și 1990, Carmen Tănase a fost actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, iar din 1990 este actriță la Teatrul Odeon, din București. A jucat în total în 30 de filme pentru marele ecran și producții de televiziune. Alegerea de a juca în telenovele românești a fost una extrem de inspirată. După „Lacrimi de iubire” și „Iubire ca-n filme”, rolul Flacărei Potcovaru, din „Inimă de țigan”, i-a adus un capital uriaș de popularitate. Ulterior, actrița a jucat și în „Regina”, „State de România”, „State și Flacăra”, dar și în „Fructul Oprit”, confirmând atât în registrul dramatic, cât și în cel comic.

Actrița a fost căsătorită cu criticul de teatru Victor Parhon, care s-a stins din viață în anul 2000, dupa o boala grea. Din acest mariaj a rezultat un fiu, Tudor (n. 1989). După moartea partenerului ei de viață, Carmen Tănase nu s-a recăsătorit.

Cine este Carmen Tănase? Nu în ultimul rând, actrița este o mare iubitoare de animale și o apărătoare a drepturilor acestor. A avut o cățelușă pe nume Pacina, de care a fost extrem de atașată. Au urmat trei câini (Brana – primită de la Oana Pellea, Bobiță și Ruti), trei pisici (Suspiria Thaisa Calvitia Nosferatu – o pisică egipteană, fără păr, Boxi și Acasha), o iguană și o broască țestoasă. Actrița a mărturisit nu o dată că și-ar dori să poată întreține un adapost de animale. Dorința i-ar putea fi îndeplinită, deoarece, recent, Carmen Tănase s-a mutat într-un sat din apropiere de Târgoviște, alături de mama și de fiul ei.

Soțul ei era mai în vârstă cu 17 ani

Cine este Carmen Tănase. În urmă cu aproape 22 de ani, Carmen Tănase a rămas văduvă, după ce soțul ei a fost răpus de o maladie incurabilă. În momentul în care și-a pierdut bărbatul iubit, actrița a decis să se ocupe exclusiv de carieră și de creșterea copilului, fără a mai permite vreunui bărbat să se apropie de ea.

Citește și: Ce a pățit Carmen Tănase după ce a refuzat să devină turnătoare la Securitate: „Ofițerul acela m-a amenințat că…”

Citește și: De ce nu vrea Carmen Tănase ca fiul ei să se căsătorească: „Nu este cazul'

Citește și: De ce s-a mutat la țară Carmen Tănase: „Ne și certasem, el mă presa…”

Citește și: Carmen Tănase spune adevărul despre situația sa financiară: „Problema mare e cu facturile”

„Făceam parte cam din aceeaşi meserie şi discutăm foarte mult, ne completăm în păreri. El era o fire cumpătată, eu – vulcanică. El a fost pentru mine şi soţ, şi tată, şi prieten. Era mai mare ca mine cu 17 ani, şi odată m-am trezit strigându-l „tată'. Se amuza.

L-am făcut pe Tudor pentru că şi el îşi dorea un copil, iar eu aveam 27 de ani. La început nu am vrut să mă căsătoresc, să ne lege un act, numai că au intervenit nişte chestii tehnice. Dacă nu aveam buletin, nu puteam să mă mut în Bucureşti. În drum spre ofiţerul stării civile i-am spus că s-ar putea să spun nu.

L-am ţinut în şah până acolo. El era credincios şi a vrut să ne cununăm religios. Nu am făcut-o atunci când ne-am căsătorit, am vrut să o facem la finalul vieţii lui, dar nu am mai avut timp. Regret enorm. De-aia fiecare lucru trebuie făcut la timpul lui, ca să nu regreţi după aia’, mărturisea Carmen Tănase, potrivit Click.

I-a fost alături partenerului ei până în ultima clipă

Cine este Carmen Tănase. Actrița a trecut prin clipe extrem de dificile în urmă cu aproape 22 de ani, atunci când soțul său s-a stins din viață. Criticul de teatru a suferit de cancer pulmonar, iar soția sa a fost persoana care i-a fost alături până în ultima clipă. Recent, ea a declarat că acel moment a fost unul dintre cele mai grele pe care le-a trăit în această viață.

„A fost un moment foarte greu, nu știu dacă cel mai greu, poate că egal cu ăsta a fost când l-am pierdut pe tata. Dar a fost un moment amar. Eu m-am luat la trântă cu doamna periculoasă în negru și am zis te înving, nu mi-e frică de tine. Și faptul că nu am reușit să o înving… Eu i-am dat lui Țucu tot timpul speranțe, așa am considerat atunci să-i ascund adevărul, pentru ca el să fie pozitiv. Tot timpul i-am zis o rezolvăm. Numai eu știu ce era‘, a declarat ea în podcastul lui Mihai Morar.

Cine este Carmen Tănase. Actrița a recunoscut că până în ultima clipă i-a spus soțului ei că boala sa se va trata, iar lucrurile vor reveni la normal. Deși nu era un om care să se încreadă în cei din jur, el a crezut-o orbește pe soția sa.

Și am ținut-o așa până în ultimul moment și acest lucru m-a învins. El știa diagnosticul, dar i-am spus că-l putem învinge, că se poate. Eu știam că nu se poate. El mi-a spus mie diagnosticul, dar după amănuntele… Psihologia omului bolnav se schimbă foarte tare. Țucu era un om foarte inteligent, peste medie, nu puteai să-l păcălești, nu puteai să-l duci cu vorba. Nu mergea nici cu teatru, cu nimic. Și, cu toate acestea, când s-a îmbolnăvit, a mers pe mâna mea și nu a mai controlat. Am zis că eu trebuie să-i dau speranță. Ce să-i zic? Că e inoperabil? Și nici nu întreba. Și am profitat ca să-i întrețin speranța’, a adăugat actrița.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton