Construcția unui garaj din BCA: 5 sfaturi

 advertising.ringier
.

De-a lungul timpului, garajele și-au dovedit utilitatea și au evoluat de la cele mai rudimentare forme la adevărate construcții ce pot oricând să găzduiască orice automobil în condiții foarte bune. O dată cu expansiunea construcțiilor din blocuri BCA, ideea folosirii acestui material a fost preluată și la nivel de anexe. Află ce trebuie să știi despre construcția garajelor folosind BCA și care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent din articolul următor.

Realizează un proiect al lucrării

Deși pare simplu și destul de ușor de realizat, chiar și un garaj va avea nevoie de un proiect tehnic, mai ales dacă îl vei construi lângă locuință. Proiectul tehnic te va ajuta să obții avizele, dar și să estimezi necesarul de materiale, astfel încât bugetul tău să fie protejat. În plus, poți să găsești paleti ieftini de BCA și celelalte materiale la un preț foarte bun, iar acest lucru te va ajuta să nu înregistrezi costuri foarte mari la nivelul întregii lucrări. 

Construiește cu BCA pentru o greutate redusă a construcției

Indiferent dacă vorbim despre un garaj de dimensiuni mici sau mari, blocurile BCA te vor ajuta să obții o structură cu o greutate mai redusă decât în cazul betonului uzual. Blocurile de BCA (beton celular autoclavizat) conțin în structura lor aer, lucru care le conferă o greutate mult mai redusă față de orice alt material de construcții.

Planifică lucrările pentru o construire rapidă

Unul dintre avantajele majore pe care le oferă BCA-ul este acela că nu necesită timpi mari de uscare, așa cum se întâmplă în cazul betonului clasic. Practic, va fi nevoie doar de uscarea mortarului folosit ca liant pentru zidărie, însă acest lucru se întâmplă în câteva zile, diferit de procesele de punere în operă și așteptare, specifice betonului. BCA-ul se poate folosi cu ușurință și nu necesită ajutor specializat sau echipe de lucru care să te ajute. Totul poate fi făcut în regie proprie, însă va fi nevoie de puțină documentare în prealabil. 

Izolează garajul

Deși blocurile de BCA sunt un bun izolator termic și ai putea lăsa structura neizolată, este recomandat totuși să ai în vedere acest aspect. BCA-ul conține aer în structura sa, drept pentru care un strat de izolație nu va face altceva decât să îmbunătățească toate caracteristicile care țin de confort termic.

Deși ai spune că nu este necesar ca în garaj să ai o temperatură pozitivă, în realitate, dacă nu este izolat, te vei putea confrunta cu mucegai, condens, efect de saună sau alte probleme specifice spațiilor închise.

Folosește polistiren dacă vrei să micșorezi costurile și izolează fie suprafața interioară, fie exterioară. Dacă garajul va fi încălzit, vei vedea efectele chiar după izolare, pentru că temperatura la interior va deveni mult mai confortabilă, iar incinta, eficientă din punct de vedere termic.

Realizează elementele de închidere în mod corect

Pentru ca garajul tău să fie protejat și la rândul lui să îți poată proteja bunurile, va fi nevoie să montezi sistemele de închidere, cum ar fi ușile de acces și acoperișul.

Pentru amenajarea ușii va trebui să iei legătura cu o companie care să-ți ofere un sistem automat de deschidere–închidere; în cazul acoperișului, te vei putea baza pe OSB și țiglă ceramică sau metalică. 

În unele cazuri, beneficiarii aleg chiar să folosească tabla, însă ar trebui să știi că acest sistem de acoperire nu rezistă mai mult de circa 5-10 ani, deoarece este complet expus, iar tratamentele aplicate foilor nu sunt permanente.

Alege, așadar, un sistem de închidere corect și izolează chiar și la nivelul plafonului, finisează întregul ansamblu și bucură-te de reușita ta în ceea ce privește construirea unui garaj din BCA. 

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton