Cine este Andrei Ungureanu, Omul cu sindrom Tourette de la iUmor: "Corpul meu se mișcă involuntar"

 Oana Pantazi
.

Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette de la iUmor, a reușit să-i impresioneze, dar și să-i distreze în egală măsură, duminică seară, Delia, Bendeac și Cheloo, care, după ce au depășit momentul de surpriză, au râs copios.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette de la iUmor, a reușit, duminică seară, să facă ceva greu de crezut, în condițiile în care Delia, Bendeac și Cheloo le-au cam văzut pe toate în cadrul emisiunii – i-a lăsat mască pe cei trei jurați!

Chiar dacă, teoretic, știm cu toții câte ceva despre Sindromul Tourette, lucrurile se schimbă când și vezi cum se manifestă o persoană cu o astfel de suferință. Drept urmare, cei trei jurați ai emisiunii nu au știut pur și simplu cum să reacționeze în momentul în care Andrei Ungureanu, supranumit și Omul cu Tourette de laiUmor, a pășit pe scenă. Gesturile sale necontrolate, ticurile fizice și verbale – printre care și cuvinte obsecne – i-au lăsat pe Delia, pe Bendeac și pe Cheloo cu gura căscată.

Citește și: Cum a debutat Cabral în televiziune, în urmă cu 20 de ani: „Am vrut să mă opresc”. Regula pe care a respectat-o pentru o carieră longevivă/ EXCLUSIV

Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette de la iUmor, a impresionat juriul

După ce au reușit să treacă însă peste șocul momentului, cei trei jurați s-au distrat copios, deoarece Andrei Ungureanu a făcut show la iUmor. Textul său, autoironic și bine dozat, a spus, de fapt, povestea vieții sale, fiindcă tânărului nu-i este deloc ușor să se adapteze în societate. cu toate acestea, el a devenit mai întâi vedetă pe TikTok, unde are o mulțime de fani.

'Am început să fac TikTok de un timp și mă filmez pentru a le arăta și altora ce înseamnă să trăiești cu acest sindrom. Cumva este o parte din mine acum, Tourette e atunci când corpul meu se mișcă involuntar, scoate sunete involuntar și vă înjură involuntar', le-a explicat Andrei juraților.

Sinceritatea, dar și umorul spumos al lui Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette de la iUmor, l-au trimis pe concurent direct în finală, datorită voturilor primite de la telespectatori prin aplicația iUmor.

Citește și: Adelina Pestrițu, primul mesaj după ce a terminat tratamentul pentru coronavirus: „Nu e plăcut să fii bolnav”

Andrei-Ungureanu-iUmorAndrei-Ungureanu-iUmor

Ce este Sindromul Tourette

Sindromul Tourette, boala de care suferă Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette de la iUmor, este o o tulburare ereditară neuropsihiatrică ce apare în copilărie și se caracterizează prin ticuri polimorfe vocale şi motorii care se modifică frecvent. Ticurile reprezintă mişcări involuntare, rapide, repetitive şi stereotipe ale unor grupe musculare individuale.

Sindromul Tourette constă într-o serie de mișcări și sunete incontrolabile cunoscute sub numele de ticuri. Este o afectiune neurologică relativ rară, numită și boala ticurilor'. În afara ticurilor, apare și tendința de a rosti cuvinte obscene și de a repeta automat cuvinte sau zgomote auzite de la alții. Primele simptome apar în copilărie, la vârste cuprinse între 2 și 15 ani, și constau în ticuri simple ale feței, gâtului, mâinilor și ale picioarelor.

Apoi, după un anumit interval de timp, apar ticuri mai complexe, care se adaugă celor deja existente. Din păcate, aceste ticuri sunt imposibil de reprimat, dar există și bolnavi care reușesc să amâne manifestarea lor până ajung într-un loc unde se pot desfășura în voie.

Citește și: Fostul soț al Ancăi Țurcașiu din nou îndrăgostit! Ipostaze tandre, în public, alături de iubita tânără și blondă…

Foto: Instagram, captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton