5 alimente care NU trebuie mâncate la micul dejun. Îți pot pune sănătatea în pericol!

 Oana Pantazi
.

Chiar dacă ești adeptul unui regim de viață echilibrat, e posibil să faci combinații alimentare nepotrivite, care îți pot crea probleme reale de sănătate. Iată care sunt cele 5 alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată la micul dejun!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Toți nutriționiștii spun că prima masă a zilei trebuie să fie întotdeauna consistentă – este regula de aur a unei alimentații sănătoase. Iată însă că există 5 alimente care nu trebuie consumate niciodată la micul dejun… Iar unul dintre ele e aproape nelipsit de pe mesele românilor. Iată care sunt acestea!

Citește și: Ce salariu avea Mihaela Rădulescu, pe vremea când prezenta emisiunea „Duminica în familie'. Suma era exorbitantă

Iaurtul

Unul dintre alimentele sățioase și cel mai des consumate la micul dejun este iaurtul. Plin de bacterii lactice, extrem de benefice pentru organism, acesta este consumat atât de către adulți, cât și de către copii, fiind considerat un aliment sănătos și nutritiv. Din păcate, dacă este consumat gol, la prima masă a zilei, acesta își va pierde toate proprietățile, sucurile gastrice distrugând acidul lactic din iaurt. Este de preferat ca acesta să fie consumat la câteva ore după prima masă a zilei, ca gustare.

Roșiile

Deși sunt nelipsite de pe mesele românilor atât la micul dejun, cât și la prânz și cină, nu este indicat să consumați roșii la prima masă a zilei. Deși sunt bogate în nutrienți și vitamina C, acestea conțin și acid tanic, o substanță ce crește aciditatea din stomac, putând cauza serioase probleme gastrice. Acest lucru este total nerecomandat persoanelor care suferă de ulcer sau se confruntă cu probleme de reflux esofagian. Drept urmare, evitați roșiile la micul dejun!

Mâncărurile picante

Pentru că mulți români consumă cu plăcere mâncăruri condimentate, ar fi bine să nu începeți totuși cu ardei iuți, usturoi sau ghimbir încă de la primele ore ale dimineții. Toate acestea creează aciditate, arsuri, balonare și crampe abdominale dacă sunt mâncate pe stomacul gol. Evitați, așadar, să consumați mâncăruri picante la micul dejun! Chiar dacă aceste alimente au și multe beneficii, este foarte important momentul zilei în care le consumați.

Citește și: Cu ce s-a ocupat Magda Pălimariu înainte de televiziune și de ce a renunțat la acea meserie. Cum a fost când a intrat prima oară în direct, la PRO TV

Sucurile carbogazoase

Sucurile carbogazoase sunt consumate cu plăcere atât de copii, cât și de adulți și, conform reclamelor TV, s-a indus ideea că acestea pot însoți orice fel de mâncare. Adevărul este însă undeva la mijloc – în primul rând, acestea trebuie consumate cu moderație, deoarece conțin extrem de mult zahăr, în al doilea rând, băute dimineața, fac mult rău. Asta deoarece băuturile carbogazoase pot crea arsuri stomacale, balonare și, în ultimă instanță, chiar cancer esofagian. Mai mult, indiferent de ora zilei la care sunt consumate… îngrașă!

Dulciurile

Deși se spune că e de preferat să mănânci dulciuri dimineața, dacă tot e să mănânci, chiar dacă se digeră ușor, zahărul are un efect toxic dacă e consumat dimineața. Și cum cei mai mulți părinți obișnuiesc să le dea copiilor lapte cu cereale dulci, croissante sau chiar pâine cu Nutella dimineața, rezultatul nu este cel scontat.

Energizarea rapidă are și niște costuri, deoarece, atunci când zahărul ajunge în stomacul gol, corpul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a menține un nivel normal în sânge. Drept urmare, consumul frecvent de produse ce conțin zahăr la micul dejun poate cauza diabet, dar și toată paleta de probleme asociate acestei boli.

Citește și: Ce mare s-a făcut băiatul lui Petre Roman și al Silviei Chifiriuc! Petrus are 11 ani acum și seamănă leit cu tatăl lui!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton