Cine este Adrian Porumboiu. Are o avere de peste o sută de milioane de euro

 Laciu Andreea
.

Cine este Adrian Porumboiu. A făcut istorie în arbitrajul românesc, iar acum a decis să își dezvăluie secretele în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D. A fost și fotbalist, înainte să își construiască o carieră impresionantă ca arbitru. Nu s-a oprit aici, că a ajuns și finanțator al echipei FC Vaslui. Are o avere fabuloasă, pe care a crescut-o și datorită afacerilor în care s-a implicat de-a lungul timpului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Adrian Porumboiu s-a născut în data de 27 septembrie 1950, la Buzău. Are 72 de ani și este zodia Balanță. Este arbitru român, observator federal, economist, fotbalist retras din activitate, economist, om de afaceri și fost finanțator al echipei FC Vaslui, conform Wiki.

adrian-porumboiu-1adrian-porumboiu-1

Cine este Adrian Porumboiu

În perioada în care era fotbalist, a jucat la echipa de juniori și tineret a FC Argeș Pitești, precum și în echipa mare a Viitorului Vaslui. A renunțat la această carieră și a început-o pe cea din arbitraj în anul 1976. Inițial, a fost arbitru în divizia C, în anul 1980, apoi în divizia B, în anul 1982, ajungând într-un final și în divizia A, începând cu anul 1984. Doi ani mai târziu, în 1986, devenea oficial arbitru internațional FIFA.

A condus la centru două partide de fotbal la două Turnee finale ale Campionatului european de juniori. A renunțat la arbitraj în anul 1997, iar în anul 1998 a condus Comisia de disciplină și judecată a arbitrilor din FRF, însă renunță în anul imediat următor.

Cine este Adrian Porumboiu. Și-a păstrat doar funcția de observator federal.

Citește și: Drama actriței Nuami Dinescu. La 27 de ani a aflat că nu mai poate face copii: „Niște complicații de la răceli repetate”

Citește și: Diana Șucu, despre mariajul cu Dan Șucu, după 17 ani de relație: „Nu știu dacă există căsnicie perfectă'

Citește și: Andreea Bălan s-a întâlnit cu Tiberiu Argint, fostul ei iubit, la un eveniment monden. Cum a reacționat artista

Citește și: Ce greșeală a făcut Anamaria Prodan în căsnicia cu Laurențiu Reghecampf: „Ai iertat o dată, crede că este normal şi i se cuvine”

Ce avere și ce afaceri are

Cine este Adrian Porumboiu. În anul 2008, în luna martie, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a. Începând cu anul 1999, s-a dedicat afacerilor și a devenit și finanțatorul echipei de fotbal din Vaslui. Deține grupul de companii Racova Com Agro Pan, din domeniile agricultură și alimentație. În anul 2008, deținea 45.000 de hectare, iar în anul 2011, avea o avere estimată la aproximativ 115 milioane de euro, iar estimările recente indică o sumă de aproximativ 190 de milioane de euro.

În data de 21 iunie 2013, a decis să se retragă oficial de la conducerea clubului FC Vaslui. De asemenea, a transmis un mesaj și presei din România, cerându-le jurnaliștilor să nu îi mai asocieze numele cu această echipă de fotbal.

Cine este și cu ce se ocupă soția lui Adrian Porumboiu 

Cine este Adrian Porumboiu. Este căsătorit cu Viorica, iar din căsnicia lor au venit pe lume doi fii: Corneliu, regizor și scenarist, și Octavian Porumboiu. Soția fostului mare arbitru a fost profesoară de limba și literatura română la Școala nr. 6 din municipiul Vaslui, iar în anul 2007 a ieșit la pensie. Este foarte activă când vine vorba despre actele de caritate.

Încă din perioada în care profesa încă, Viorica își dona tot salariul unei mamei cu doi copii din Vaslui, iar acum și-a păstrat obiceiul și își donează mereu pensia oamenilor nevoiași, conform Kanal D.

Sursă foto: Facebook, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton