Cine e Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha: "Vreau doar să merg la Olimpiada din 2024"

 Dumitrache Laura
.

Cine e Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha. Sabrina Voinea a demonstrat că vârsta nu are limite atunci când îți dorești ceva. Gimnasta a obținut sâmbătă aurul la bârnă și sol, la Cupa Mondială de la Doha.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cine e Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha. Sabrina Voinea este noua stea a gimnasticii românești, după ce în weekend a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial din Doha. Sabrina s-a întors luni în țară și a vorbit despre planurile sale de viitor.

sabrina voineasabrina voinea

După ce a luat primul loc la bârnă, Sabrina Voinea a luat medalia de aur și la finala de la sol, după ce a primit nota 13.600. Alături de ea, pe podium, au urcat Chiaki Hatakeda, din Japonia, și Breanna Scott, din Australia.

Citește și: Gimnasta Mirela Frâncu, la un pas de moarte, în urma unui atac armat: „Ne-am trezit sub gloanțe”. Un tânăr s-a răzbunat fiindcă nu a vrut să-i fie iubită

Citește și:Fotbalistul Andrei Ivan se căsătorește cu gimnasta Anda Butuc. Vor deveni părinți în scurt timp

Citește și:Andreea Răducan, gest emoționant în amintirea lui Răzvan Ciobanu. Gimnasta a atras toate privirile la petrecerea VIVA! 2022 

Citește și:Cine este Gabriela Dincă, gimnasta care a primit Golden Buzz la Românii au Talent. A fost numită „micuța Nadia”

Cine e Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha

Sabrina Voinea, în vârstă de 15 ani a intrat în istoria gimnasticii românești, după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Doha. Luni, 6 martie, Sabrina Voinea a ajuns în țară cu medaliile de aur. Sabrina Voinea este fiica Cameliei Voinea, gimnasta română de talie mondială.

Deși se află la prima prezență la un concurs de senioare, Sabrina a dat totul și a obținut medalia de aur la Cupa Mondială din Qatar. Tânăra a fost notată cu 13.766 și a luat medalia de aur. Argintul a fost luat de Anna Lashchevska din Ucraina, iar pe locul trei s-a aflat Emma Leonie Malewski din Germania. Sabrina Voinea va concura sâmbătă, 4 martie, în finala de la sol, unde are șanse mari să câștige medalia de aur.

Sabrina Voinea: ” O să încerc să câştig cât mai multe concursuri şi să adun puncte pentru Olimpiadă”

Cel mai bun mentor pentru Sabrina Voinea a fost chiar mama ei, fosta gimnastă Camelia Voinea. După succesul de la Doha, Sabrina a început să se pregătească pentru europenele de senioare din aprilie și speră să ajungă la Olimpiada din 2024.

Muncă foarte multă, dar rezultate foarte frumoase. Cum am demonstrat şi la Europene aşa am demonstrat şi aici şi voi demonstra mereu. O să încerc să câştig cât mai multe concursuri şi să adun puncte pentru Olimpiadă.Vreau să merg din tot sufletul meu la Olimpiada din 2024 de la Paris şi să mă întorc cu medalii de aur. La sol, la bârndă şi îmi doresc foarte mult şi la sărituri aur. Voi lucra pe a doua săritură. Doamne ajută!

Am avut mai multe emoţii pe podium decât pe aparate şi simţeam că mi se înmoaie picioarele de fericire”, a declarat Sabrina Voinea pentru antena3.

Ce spune Camelia Voinea despre fiica sa, Sabrina Voinea

Camelia Voinea, fosta campioană mondială și europeană, este mama Sabrinei Voinea, dar și antrenoarea ei. Fosta gimnastă mizează pe faptul că fiica ei o să facă performanță pe viitor. Camelia Voinea a fost descoperită de Mariana Bitang și Octavian Bellu în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane'.

„Noi ne dorim să obținem la toate cele trei aparate. Dar ne-am mulțumi și cu două medalii. Sabri este foarte montată pentru finale. Se simte excelent și sunt sigură că va da totul pentru a putea urca pe podium.Chiar dacă se află la prima ei competiție de senioare, unde concursul este infinit mai puternic față de junioare, chiar îmi spunea că se simte excelent la această competiție', a povestit Camelia Voinea pentru Prosport.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton