Cine a fost Domnica, marea iubire a lui Amza Pellea. Pentru ea, actorul și-a riscat viața: "Fără asta mică nu eram nimeni"

 Dumba Gabriela
.

Pe 7 aprilie, Amza Pellea ar fi împlinit 92 de ani, iar de numele marelui actor este legat cel al marii sale iubiri, Domnica. Ochii ei verzi și zâmbetul cald i-au furat inima actorului Amza Pellea încă de la prima vedere, iar pentru ea și-a pus viața în pericol. Spirit liber și cu o inteligență ascuțită, Domnica i-a devenit soție lui Amza Pellea pe 28 septembrie 1958, iar astfel au pecetluit o poveste de dragoste care dăinuie și astăzi. Au fost căsătoriți vreme de 25 de ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Considerat unul dintre cei mai mari actori români, Amza Pellea a jucat în peste 50 de filme şi zeci de piese de teatru. A interpretat roluri impresionante, de la Decebal la Mihai Viteazul, însă personajul care l-a consacrat a fost „Nea Mărin, pe care el însuși l-a creat. Memorabilă este, totodată, povestea de dragoste dintre Amza Pellea și Domnica Policrat, marea iubire a vieții sale, despre care a spus, la un moment dat: „Fără asta mică nu eram nimeni”.

img-42img-42

Amza Pellea și-a pus viața în pericol pentru Domnica, iubirea vieții sale

Povestea dintre Amza Pellea și marea lui iubire, Domnica, a început într-un mod amuzant. Cea care a povestit cu lux de amănunte prima întâlnire a celor doi este chiar fiica Oana Pellea. Actrița a făcut publice detaliile întâlnirii cu năbădăi printr-o postare presărată cu umor.

„Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Răuțchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastică, la juniori. Făcea o grămadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicletă, dansa rockn-roll extraordinar! Și Amza, când a văzut-o, a zis: ‘Mamă, ce frumusețe! Dar toată lumea i-a spus să stea liniștit, că nu era de nasul său.

Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau că Amza nu învățase să înoate! Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi. Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul dintre miliardele de băieți care-i făceau curte.' , povestea Oana Pellea în postarea sa.

Dar povestea nu se încheie aici, deoarece Amza Pellea i-a dat întâlnire din nou Domnicăi, în parc, iar peripețiile au continuat.

La ora 23:30, pe aleea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea, cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu mai spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând ‘Je suis seul ce soir. Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: ‘Pâs-Pâs!. Lui i s-a părut ceva incredibil.

Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac… A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu: ‘Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești. Cu asta a cucerit-o! Pe Podul din Parcul Bibescu a sărutat-o și a condus-o acasă', a mai adăugat Oana Pellea în postarea ei de pe Facebook.

Citește și: De ce nu se uită copiii Mirelei Vaida la emisiunea Acces Direct, prezentată de mama lor: „Nu le-am interzis asta, pur și simplu le-am spus că nu…'

Citește și: Cum arată vila lui Bogdan de la Ploiești. Are un etaj, curte și un garaj imens

Doamna şi domnul Policrat tremurau de groază, că fata lor nu se întorsese până la două noaptea. Iar Amza n-a fost erou că le-a adus fata? N-a fost deloc erou, pentru că în curte, i-a sărutat mâna, tot artistic, iar Domnica s-a emoţionat îngrozitor, a uitat că are de trecut un prag şi a căzut. S-a julit pe genunchi, şi-a rupt rochia şi a intrat în casă plină de sânge, toată ciufulită şi disperată, plângând în hohote în faţa familiei Policrat.

Părinţii au întrebat-o ce i s-a întâmplat. Iar ea, în hohote de plâns, atât a spus „M-am în-dră-gos-tiiit”. Ce întâlnire! Dar aşa a fost toată viaţa lor. Au trăit una dintre cele mai frumoase poveşti de iubire. A fost mai mult decât o iubire: a fost şi o prietenie extraordinară. S-au logodit la Craiova, pe 13 septembrie 1958, şi s-au unit în faţa Domnului în 28 septembrie, tot la Craiova', a mai spus Oana Pellea.

Amza Pellea a murit pe 12 decembrie 1983

Amza Pellea s-a atins la 52 de ani, iar cauza morții sale a fost cancerul pulmonar, cu care s-a luptat ceva timp. Cu toate acestea, au existat și speculații conform cărora îndrăgitul actor și-ar fi găsit sfârșitul în alt mod.

1983 a fost primul an în care Domnica nu și-a mai serbat ziua de naștere. În acel an, pe data de 14 Decembrie, exact de ziua ei, Domnica și-a înmormântat soțul. De atunci fiecare 14 Decembrie era prilej de comemorare a mult iubitului ei soț, nicidecum prilej de sărbătoare în familia Pellea. 20 de ani mai târziu în anul 2003, se stingea din viață și femeia despre care înainte să moară Amza Pella recunoștea: 'Fără asta mică nu eram nimeni'.

Au circulat zvonuri conform cărora moartea lui Amza Pellea ar fi fost premeditată de Securitate. Popularitatea actorului ar fi fost motivul, iar Ceaușescu nu ar fi conceput să existe cineva cu o notorietate mai mare. Mai mult decât atât, în timp ce interpreta un monolog al personajului Nea Mărin, Amza Pellea ar fi strecurat o poantă care făcea referire la soții Ceaușescu. Actorul ar fi spus Leana lu Zăpăcitul din capul statului', în loc de Leana lu Zăpăcitul din capul satului'. Iar acest lucru l-ar fi enervat la culme pe fostul dictator comunist, potrivit fanatik.ro.

Cu toate acestea, totul rămâne la nivel de zvon, deoarece nici Oana Pellea nu a confirmat sau infirmat aceste supoziții.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton