Ce i-a spus Mitică Popescu lui Valentin Teodosiu, cu puțin timp înainte să moară: „Acum două luni, am fost împreună la...”. De ce a făcut închisoare regretatul actor / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Ce i-a spus Mitică Popescu lui Valentin Teodosiu, cu puțin timp înainte să moară. Valentin Teodosiu l-a văzut ultima dată pe regretatul Mitică Popescu în urmă cu două luni. Actorul l-a sunat pe prietenul său înainte de Crăciun, să îl întrebe ce face și cum se mai simte. Într-un interviu pentru viva.ro, Valentin Teodosiu a declarat că și i-a spus marelui actor să nu se interneze la Elias. Acesta a mai vorbit și despre motivul pentru care Mitică Popescu a făcut trei ani de pușcărie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce i-a spus Mitică Popescu lui Valentin Teodosiu, cu puțin timp înainte să moară. Valentin Teodosiu obișnuia să îl scoată la un șpriț pe Mitică Popescu. Ultima dată, ei s-au întâlnit în urmă cu două luni. De atunci, actorul l-a mai sunat de câteva ori pe bunul său prieten, care s-a stins pe data de 3 ianuarie, pe un pat de spital. Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani. Într-un interviu pentru viva.ro, Valentin Teodosiu a povestit de ce a făcut pușcărie Mitică Popescu, în tinerețe.

756756

Citește și: A murit Mitică Popescu.Marele actor avea 86 de ani

Citește și: „S-a stins din viață trist'.Mărturia tulburătoare a actorului Dorel Vișan, după moartea lui Mitică Popescu

Citește și: De ce au divorțat, de fapt, Paula Seling și Radu Bucura și în ce relații au rămas:„Perioada a fost cumplit de grea. Viața ne-a oferit niște provocări…' / EXCLUSIV

Citește și: Motivul pentru care Doinița Oancea poartă verighetă și inel de logodnă pe deget:„Am fost cerută și luată de ani buni, căci așa începe povestea…' / EXCLUSIV

Ce i-a spus Mitică Popescu lui Valentin Teodosiu, cu puțin timp înainte să moară

Valentin Teodosiu își amintește cum a decis să îl scoată din casă pe Mitică Popescu, pe care îl diviniza. Actorul îl invita periodic, la un șpriț sau o bere, pe bunul său coleg și prieten mai mare. Ultima dată s-au întâlnit în urmă cu două luni. Într-un interviu pentru viva.ro, actorul a mărturisit că regretatul Mitică Popescu era tare fericit atunci când ieșeau împreună la un pahar. Valentin Teodosiu a mai spus că regretatul Mitică Popescu a făcut pușcărie timp de trei ani de zile, pentru că nu a vrut să își toarne colegii la Securitate.

'Era un om plin de viață. Era calm și avea un umor deosebit. Încă mai realiza emisiunea la TVR 2 cu Nea Mitică. Și m-am gândit la un moment dat, acum un an-doi, ce ar fi să-l mai scot pe Nea Mitică la o bere. Am filmat mult împreună, am făcut teatru tv și era foarte bucuros că odată pe lună sau la o lună și jumătate, uneori la două luni, ne întâlneam să bem o bere. Și acum două luni am fost la ultimul șpriț împreună. Era tare bucuros. Mi-a mulțumit, m-a strâns în brațe. După aceea să aflu de AVC. L-am sunat, dar în prima zi nu mi-a răspuns. A doua zi mi-a răspuns și l-am întrebat: 'Ce faci, Nea Mitică?' 'Uite, am avut un AVC mic''; a declarat Valentin Teodosiu, pentru viva.ro.

Mitică Popescu, în ultima discuție cu Valentin Teodosiu: „Puștiule, fac Crăciunul la Spitalul de Urgență, la Floreasca, și Revelionul la Elias'

Valentin Teodosiu a povestit cum i-a spus marelui actor că la Spitalul Elias, unde urma să se interneze, „sunt nosocomiale'. Dar, Mitică Popescu nu l-a ascultat.

'L-am mai lăsat două zile, și cu cinci zile înainte de Crăciun l-am întrebat: 'Ce faci Nea Mitică, cum e?' Zice: 'Puștiule, fac Crăciunul la Spitalul de Urgență, la Floreasca și Revelionul la Elias' I-am zis: 'Nea Mitică, lasă mișto-ul. La Elias știi că cine intră, iese cu picioarele înainte. Sunt nosocomiale'. 'E, peste tot sunt nosocomiale, în toate spitalele'. El se ducea acolo să se refacă, să facă mișcări. Probabil că avea ceva probleme. Și s-a recuperat de tot!', a declarat pentru viva.ro, actorul Valentin Teodosiu.

De ce a făcut Mitică Popescu închisoare, în tinerețe: „A făcut pușcărie trei ani, nevinovat. Absolut nevinovat'

Valentin Teodosiu susține că regretatul său prieten, Mitică Popescu, a făcut pușcărie timp de trei ani de zile, absolut nevinovat. Acest lucru s-a întâmplat în anii ’50, când actorul nu a vrut să își trădeze apropiații care au vrut să părăsească țara.

'Un om plin de viață care a trăit intens. Care a făcut pușcărie trei ani, nevinovat. Absolut nevinovat. Zic: 'Cum a fost, Nea Mitică, au fost drăguți milițienii când te-au chemat la secție să dai cu subsemnatul despre ăia care au zis că vor să rămână în America?', 'Au fost foarte drăguți. M-au chemat… Au spus, dacă vreau, pot să fumez o țigară. M-au poftit să stau jos și am stat trei ani'. S-a întâmplat în anii ’50. Intrase la Institutul de Teatru. Era în anul l. După ce a ieșit din pușcărie, Beligan l-a luat la Teatrul de Comedie, pe care l-a înființat în 1961. Și l-a luat acolo să joace și după doi-trei ani i-a spus: 'Acum dă examen la institut' și a dat examen și a reintrat de la anul l, pentru că nu putea realua de la anul ll', a mai declarat actorul.

Lui Mitică Popescu i-a murit nevasta, doamna Poldi, la 66 de ani, ea fiind mai mare ca el cu vreo 10 ani. Ca să nu mai spun că era istoria teatrului vie. Am aflat niște lucruri pe care eu, la 70 de ani, nu le-am auzit măcar pomenindu-se despre ele. O să le scriu în cartea mea următoare, cu Clovnul pentru eternitate, că asta vrea lumea, să afle din cumplitele vieți și frumoasele vieți ale vedetelor noastre, de care nimeni nu mai știe, nici tinerii. Dacă-i întrebi pe tinerii care vin de la UNATC dacă știu de Nea Mitică Popescu, o să spună: 'Care, ăla de la Craiova sau de la Steaua?', a mai declarat Valentin Teodosiu, pentru viva.ro.

Valentin Teodosiu: „Iubiți-vă înaintașii, că aveți numai de învățat'

Valentin Teodosiu spune că, pe vremuri, la Institutul de Teatru, erau foarte puține locuri și foarte mulți candidați. Acorul îi îndeamnă pe tineri să-și caute înaintașii și să învețe de la ei.

'M-au sunat unii să mă cheme la o probă de voce. Am rămas trăsnit. Zic: 'Domnișoară, spune-i domnului regizor să dea drumul la televizor'. Nu sunt informați, nu știu. Iubiți-vă înaintașii, că aveți numai de învățat. Așa cum eu am învățat de la George Constantin la Repan, de la toți înaintașii noștri. Ne uitam la ei ca la niște zei! 'Și voi care ieșiți 700 pe an și nu puteți face toți meseria aceasta, că nu aveți cum'. Noi intram 7 și eram 300 pe un loc.

La mine scria licențiat în arte în ’78. Din ’79, prestator servicii artistice către populație. Vremuri demult apuse. Ar trebui să învețe să își respecte înaintașii și să îi caute! Să le caute vorba, să învețe de la ei. Nu mă sună nimeni să mă întrebe când mai joc în Steaua fără nume. Mă întreabă de ce a murit Dichiseanu, de ce a murit cutare… Mai vorbim trei zile despre ei, dar după aceea?', a mai spus actorul Valentin Teodosiu.

Valentin Teodosiu: 'Dumnezeu să îl ierte pe Mitică Popescu!'

Valentin Teodosiu și-a amintit cum a încercat să afle dacă mai trăiește un mare actor, Ion Siminie, care l-a jucat pe mareșalul Ion Antonescu, într-un film istoric regizat de Sergiu Nicolaescu!

'Eu am încercat să aflu dacă mai trăiește Ion Siminie. Am aflat după două luni, cu chiu cu vai, că trăiește. Și am aflat și telefonul fix, mobil nu a avut vreodată. Cu fată sufleour, puteam să aflu mai repede. L-am sunat la 91 de ani și i-am spus 'La mulți ani'. Nu mai putea să vorbească de emoție. Mi-a mulțumit. Mi-a spus că știa că sunt singurul care îl sună. Și unul dintre colegii noștri i-a scris pe Facebook, când i-am urat 'La mulți ani', 'La mulți ani în nemurire, nenea Siminie'. Trăiește! Informați-vă! Dați un telefon. 'Ai nevoie de un piramidon, de o aspirină, ai nevoie de un pampers? Cum te simți, nenea Siminie? L-ai jucat pe Tache Zmeul și pe mareșalul Antonescu!' Cine mai știe? Așa și cu Nea Mitică! Dumnezeu să îl ierte pe Mitică Popescu!', a încheiat Valentin Teodosiu.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton