Ce probleme de sănătate are seismologul Gheorghe Mărmureanu, la 83 de ani: "Când mă deplasez prin casă, sunt foarte atent"

 Oana Pantazi
.

La 83 de ani, seismologul Gheorghe Mărmureanu suferă de afecțiunile specifice vârstei, însă nu și-a pierdut optimismul și nici umorul. Iată ce dezvăluiri face directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului cu privire la problemele de sănătate cu care se confruntă acum!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Mărmureanu mărturisește că problemele de sănătate de care suferă îl necăjesc, dar nici în situația dată nu și-a pierdut umorul, iar tonusul bun îl ajută să depășească momentele grele. Fostul director al Institutului Național de Fizică a Pământului mărturisește că nu e ușor când ești octogenar, mai ales când picioarele încep să te trădeze…

MARMUREANUMARMUREANU

Ce probleme de sănătate are seismologul Gheorghe Mărmureanu la 83 de ani

Numele lui Gheorghe Mărmureanu le dă românilor fiori reci pe șira spinării, iar asta deoarece apariția sa a fost întotdeauna legată de catastrofe naturale. Și cum teama de cutremur este una dintre cele mai frecvente, nu există român care să nu fi citit sau ascultat măcar o predicție de-a ilustrului seismolog. Iată însă că acum, la 83 de ani, Gheorghe Mărmureanu se luptă cu alte… „cutremure”. Cele produse de boală, care uneori îi joacă feste. Din fericire însă, Gheorghe Mărmureanu nu și-a pierdut optimismul și nici simțul umorului.

Citește și: Ce trebuie sa faci în caz de cutremur 

Citește și: Lista adăposturilor anti-bombe din București. România are 4.500 de buncăre

Citeste si: Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Peste 912 de persoane au murit

'Sunt atât de trist, că am problemele astea, cu picioarele, mă necăjesc tare mult. Nu e reumatism, cum credeam, poate, romantism, ca să fac o glumă. Nu iau tratament, că n-au ce să-mi dea. Picioarele nu prea mă mai ascultă, mă doare cumva și spatele. Asta este situația. Poate că e sistemul nervos, care contractă ceva spre picioare, să vedem ce o fi, mai fac analize.

Ca diagnostic, nu mi-au zis încă nimic. Am aceste probleme cu mersul, dar motivele pot fi numeroase. Când mă deplasez prin casă, sunt foarte atent, ca să nu-mi rup picioarele. Când treci de 80 de ani, este mai grea viața. În rest, sunt sănătos și am un tonus bun, să știți', a declarat Gheorghe Mărmureanu, exclusiv, pentru Impact.ro.

Gheorghe Mărmureanu, despre următorul cutremur: „În România, prin 2040 să mai fie ceva serios”

Fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului locuiește în Drumul Taberei, într-un bloc cu 4 etaje și mărturisește că nu se teme de cutremure, cu atât mai mult cu cât în această zonă nu se simt atât de puternic cutremurele de intensitate medie. În ceea ce privește un potențial cutremur mare, despre care toată lumea vorbește de ceva vreme, Gheorghe Mărmureanu spune că următorul va veni cam peste 17 ani.

'La cutremure nu simt nimic. Dorm buștean. Uneori, nu le simt nici pe cele de 5 grade, dacă dorm. Oricum, nu ne speriem, nici eu și nici soția mea, Aristița. La început, ei îi era tare frică, la cutremur, să nu cadă blocul pe noi, dar îi spuneam așa: 'Stai liniștită, nu e grav, trece!'. Se liniștea.

Eu mă ghidez după calcule matematice, un cutremur catastrofal vine cam la 100 de ani. În România, prin 2040 să mai fie ceva serios. Până atunci, însă, eu nu voi mai fi', a mai spus Gheorghe Mărmureanu pentru sursa citată.

Foto Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton