Ce pensie are Marina Voica, după 60 de ani de carieră: "Cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc"

 Oana Pantazi
.

La 85 de ani și după o viață petrecută pe scenă, Marina Voica nu are pensie de la stat, dar spune că este recunoscătoare că trăiește… Iată cum reușește să se descurce artista, care de ani buni s-a retras la Breaza, dar care nici acum nu poate sta prea mult timp departe de scenă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Deși mai bine de o jumătate de secol viața ei a fost scena, Marina Voica nu are pensie de la statul român. Dat fiind că a fost artist liber profesionist, acum este nevoită să trăiască dintr-o pensie de urmaș, însă asta nu o face să-și piardă optimismul. Mai mult, mărturisește că nu are probleme materiale. Iată ce venituri are, de fapt, Marina Voica!

marina-voica-senzuala-in-tinerete2marina-voica-senzuala-in-tinerete2

Ce pensie are Marina Voica după 60 de ani pe scenă

Invitată, recent, în emisiune la Cătălin Măruță, Marina Voica a vorbit cu sinceritate și deschidere despre viața sa. După nu mai puțin de 850 de melodii înregistrate și lansate, numeroase discuri, CD-uri, dar și turnee în țară și în străinătate, artista a rămas doar cu… amintirile. Deși e greu de crezut, Marina Voica nu are pensie de la stat.

Citește și: Cum se simte Marina Voica la un an de la operația pe cord deschis: 'A fost o mare cumpănă'

Citește și: Marina Voica, siluetă de invidiat la 85 de ani:„Pot să port rochiile pe care le am de acum 60 de ani’

Citește și: Marina Voica, speriată de războiul dintre Rusia și Ucraina:'Poporul nu are nicio vină'

Citește și: Cum arată acum Elena Băsescu, după ce a apelat, din nou, la medicul estetician. Imaginile i-au surprins pe fani 

‘Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (n. red. după soțul ei). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră”, a povestit Marina Voica în emisiunea ‘La Măruță.

„În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea”

La 85 de ani și după o operație dificilă la inimă, suferită în primăvara anului trecut, artista se gospodărește singură în reședința sa de la Breaza și nu se lasă înfrântă de probleme. Ce o ajută să meargă mai departe? energia imensă de care dă dovadă și dragostea publicului, care nu a uitat-o. Și, evident, faptul că a fost și a rămas o luptătoare. Chiar dacă are o pensie modestă, Marina Voica merge înainte cu stoicism.

Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața. În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa? Este cel mai mare dușman al omului. Fiecare om are câte o nedreptate pe care trebuie să o îndure. Eu îmi fac dreptatea mea, cred că este cel mai pozitiv lucru pentru care sunt iubită, pentru energie… Nu optimism, că eu nu sunt optimistă. Eu sunt poate realistă și încerc să văd lucrurile așa cum sunt, a mai spus Marina Voica în emisiunea ‘La Măruță.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton