Ce pensie are Adrian Năstase, fostul premier al României: "Cred că este foarte puțin"

 Dumitrache Laura
.

Ce pensie are Adrian Năstase. Fostul premier al României a ieșit de pe scena politică după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul Zambaccian. După ani de zile s-a aflat ce pensie primește lunar fostul prim-ministru al României. Adrian Năstase a dat statul în judecată, deoarece consideră că suma este foarte mică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În vârstă de 72 de ani, Adrian Năstase susține că pensia pe care o primește în fiecare lună de la statul rimân este una foarte mică. Recent, fostul politician a dezvăluit suma pe care o încasează lunar. Adrian Năstase este un mare susținător al pensiilor speciale acordate unor funcționari publici, precumm miniștrii, parlamentarii sau alți înalți funcționari.

Adrian nastaseAdrian nastase

Adrian Năstase se luptă în tribunal pentru a-și recupera drepturile pe care le consideră legale. Fostul premier al României se află printre cei aproximativ 400 de români care au dat statul român în judecată pentru pensiile speciale.

Citește și: Cum arată soția lui Adrian Năstase, la 67 de ani.Cum a început povestea de dragoste dintre Dana și politician

Citește și:Mesajul lui Adrian Năstase, la șapte ani de când a ieșit din închisoare:„Sper să existe viața de Apoi'

Citește și:Mesajul lui Adrian Năstase, la șapte ani de când a ieșit din închisoare:„Sper să existe viața de Apoi'

Citește și:Lia Bugnar, în vacanță alături de un alt bărbat, după despărțirea de Anghel Damian:”Știu că mă pot baza pe el oricând”

Ce pensie are Adrian Năstase, fostul premier al României

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, se declară nemulțumit de pensia lunară pe care o primește din partea statului. Fostul politician a dat statul în judecată pentru pensiile speciale, luptându-se în instanță pentru a-și recupera drepturile pe care le consideră legale.

Năstase a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale. Fostul ministru a declarat că pensia pe care o încasează lunar este de aproximativ 5.000 de lei. „Este foarte puţin”, a precizat ferm Adrian Năstase.

Ce soluție are Adrian Năstase pentru pensiile speciale

Adrian Năstase a declarat că indemnizațiile similare ale procurorilor și judecătorilor sunt de zece ori mai mari, dar de acestea nu se atinge nimeni. De asemenea, fostul politician a venit și cu o soluție pentru pensiile speciale.

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă', a declarat fostul premier al României.

Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv în 2014, la patru ani de închisoare cu executare pentru șantaj și luare de mită. De asemenea, soția sa, Dana,a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Năstase a fost eliberat condiționat după 500 de zile petrecute în penitenciar. Până anul acesta, fostul premier al României nu va putea fi ales președinte de partid și nici nu poate fi ales în funcții publice.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton