Ce omagiu îi aduce Ovidiu Lipan Țăndărică lui Ivan Patzaichin: "Nu a arătat niciodată nici cea mai mică durere"

 Oana Pantazi
.

Pe Ovidiu Lipan Țăndărică, un mare artist, și Ivan Patzaichin, un mare sportiv, i-a legat o frumoasă prietenie. La scurt timp după moartea faimosului canoist, Țăndărică a povestit despre relația lor și a mărturisit că se gândește să-i închine acestuia o piesă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, Ivan Patzaichin a încetat din viață pe 5 septembrie și urmează să fie înmormântat la Cimitirul Bellu. Moartea celui mai faimos canoist român a fost deplânsă de nenumărate vedete, acesta fiind extrem de iubit inclusiv în lumea artistică. Printre cei care l-au omagiat, s-a numărat și Ovidiu Lipan Țăndărică, prietenia dintre faimosul toboșar și Ivan Patzaichin fiind de notorietate.

Ivan-Patzaichin-pagaia-rupta-7-1Ivan-Patzaichin-pagaia-rupta-7-1

Ce omagiu îi aduce Ovidiu Lipan Țăndărică lui Ivan Patzaichin

Fostul baterist al trupei Phoenix mărturisea că a trăit o prietenie specială alături de Ivan Patzaichin, un om care, mărturisește el, îi iubea pe artiști. Între cei doi a existat, în primul rând, respect reciproc, iar artistul l-a considerat dintotdeauna un om special.

„Amintirile cu Ivan sunt profunde. A fost un prieten și un om care a fost lângă noi la multe evenimente. Am fost la turneele lui, cu canotca, multe alte activități. A fost un respect reciproc, e o pierdere mare. Ar trebui ca nația noastră să se trezească la realitatea de a fi om, de a fi cetățean adevărat. Caracterul lui Ivan a fost reprezentativ pentru nația românească. Un om absolut special și un campion care va rămâne veșnic în memoria românilor”, a spus Ovidiu Lipan Țăndărică pentru gsp.ro.

Citește și: Ultimele omagii aduse lui Ivan Patzaichin. Priveghiul are loc la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo

Citește și: Când va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Regretatul canoist, condus cu onoruri militare pe ultimul drum

Citește și: Povestea de dragoste dintre Ivan Patzaichin și soția lui!S-au căsătorit la câteva luni de când s-au cunoscut și au fost împreună 46 de ani

Citește și: Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin de pe patul de spital:„Totul este spre…’

Citește și: Ion Caramitru, ultimul interviu:„Descoperirea dragostei adevărate nu va dispărea în veci’

Patzaichin suferea de cancer pulmonar

Deși erau prieteni, Ovidiu Lipan Țăndărică a mărturisit că nu era la curent cu starea de sănătate a lui Ivan Patzaichin și că își dorește să participe la înmormântarea lui. Marele canoist a murit, ieri-dimineață, la Spitalul Elias din București, după o lungă suferință. Cu toate acestea, mulți dintre prietenii sportivului nu au știut că acesta suferea de cancer pulmonar.

„Auzisem ceva, dar un om cu un așa suflet mare, de o modestie uluitoare, un om cu o conștiință românească incredibilă, nu a arătat niciodată nici cea mai mică durere, grimasă”, a mărturisit Ovidiu Lipan Țăndărică pentru sursa citată.

Reputatul artist a mai spus și că și-ar dori să compună o melodie pentru marele sportiv.

„Ar trebui, pentru că Ivan a avut foarte mulți prieteni muzicieni, artiști, a fost foarte apropiat de muzică. Cu atât mai mult o să ne gândim să facem o melodie frumoasă în memoria lui Ivan Patzaichin”, a mai declarat el pentru gsp.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton