Ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun. Alimentul pe care Regina l-a interzis cu desăvârșire!

 Oana Pantazi
.

Familia regală britanică se pregătește de Crăciun și, chiar dacă anul acesta va fi cu totul altfel, din cauza pandemiei, dar cu siguranță Regina Elisabeta a II-a nu va renunța la preparatele tradiționale. Iată ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Deat fiind că se apropie Sărbătorile, nu puțini sunt cei care s-au întrebat ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun. Extrem de conservatori, aceștia nu se abat de la tradiție în nicio circumstanță și nu vor face excepție nici anul acesta, în pofida faptului că ne aflăm în plină pandemie și, cu siguranță, fiecare va petrece sărbătorile în căminul propriu. De Crăciun, Regina și Prințul Philip vor rămâne anul acesta, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, la Castelul Windsor, renunțând să mai meargă la Sandringham, unde de obicei se strângea toată familia…

Dacă în fiecare an, Regina Elisabeta a II-a își aștepta nepoții cu surprize gourmet, anul acesta suverana va petrece Crăciunul doar cu Prințul Philip și cel mult cu unul dintre fiii săi și cu soția acestuia, din cauza restricțiilor dictate de pandemie. Meniul va fi însă același, pentru că suverana nu se abate de la tradiție.

ce-mananca-familia-regala-britanica-de-Craciun2ce-mananca-familia-regala-britanica-de-Craciun2

Ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun, în fiecare an

Ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun? Secretul a fost deconspirat de Darren McGrady, cel care a fost timp de 16 ani bucătarul-șef al Reginei și cel care a gătit pentru întreaga familie regală.

Conform lui McGrady, ziua familiei regale britanice începe cu un mic dejun care include ouă, șuncă și cârnați. Apoi, toată lumea merge la slujba de la biserică, iar după aceea se așază din nou la masă. La prânz, le sunt servite salată de creveți sau homar și friptură de curcan, alături de pastarnac, morcovi și varză de Bruxelles. Iar și tradiționala budincă brandy butter se numără printre deserturile pe care le mănâncă familia regală britanică de Crăciun.

Elisabeta a II-a detestă usturoiul

După ce urmăresc cu toții discursul televizat al Reginei, la ora 3 este servit ceaiul de după-amiază, cu prăjituri cu fructe. Iar aceasta este doar „încălzirea” pentru cina gen bufet, care include între 15 și 20 de feluri de mâncare. Tipuri variate de carne (coaste, curcan, șuncă) sunt tăiate chiar la masă, însă sunt servite și pește și fructe mare, legume coapte, dar și prăjituri cu ghimbir, o budincă flambată, cu cremă de unt cu coniac, și băuturi ca cidru și brandy de cireșe.

La Palatul Buckingham însă există un ingredient care nu este folosit în niciun fel de mâncare, deși este adorat de oamenii obișnuiți și nu numai. Elisabeta a II-a detestă usturoiul, așadar nu este folosit în niciun fel de mâncare și în nicio ocazie în preparatele care ajung pe masa ei.

Citește și: Dan Negru, primul pictorial alături de familie, cu soția și ambii copii: „Acasă nu vorbesc nici mult, nici tare”. Cum este ca soț și ca tată / EXCLUSIV

Citește și: Mihai Bendeac, adevărul despre lupta cu depresia: „Au fost situații în care am cerut ajutor”. Care este relația sa cu Dumnezeu / EXCLUSIV

Citește și: Primele imagini cu Alex Bodi, după ce a ieșit din închisoare. Reacția neașteptată a fostului soț al Biancăi Drăgușanu când a văzut că e filmat

Citește și: Procurorii cer arestarea lui Victoraș Micula în lipsă. Ce acuzații i se aduc milionarului

Citește și: Primele imagini cu Florin Salam, după ce a lipsit de la finala X Factor. A petrecut cu familia, într-un restaurant

Mâncărurile favorite ale familiei regale britanice

Evident, membrii familiei regale britanice au și niște mâncăruri favorite, iar acestea nu lipsesc niciodată din meniu, conform chef Darren McGrady. Acesta a dezvăluit ce mănâncă familia britanică de Crăciun și care sunt preparatele care nu lipsesc de pe masa lor.

Potted shrimp – o crema untoasă făcută cu creveți tăiați bucățele și condimentati, servită cu crutoane;

Beef Bourguignon – acest preparat poate fi făcut și cu vânat, pentru care Elisabeta a II-a și-a exprimat preferința;

Varză de Bruxelles mărunțită, cu ceapă și șuncăfără usturoi, pentru că Regina Marii Britanii îl detestă…

Bubble and squeak – o mâncare tradițională britanică făcută din piure de cartofi amestecat cu varză, la care bucătarul-șef adaugă și varză kale (cu o aromă dulce și ușor înțepătoare, dar extrem de bogată în nutrienți);

Tarta cu mere și curmale – un desert simplu și rustic cu mere și curmale care se rulează în aluat.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton