Ce dietă ține Dragoș Bucur de când are diabet: "Când simt nevoie de dulciuri apelez la..."

 Dumba Gabriela
.

Ce dietă ține Dragoș Bucur de când are diabet. Prezentatorul Visuri la cheie, de la Pro TV, suferă de 20 de ani de diabet, timp în care și-a schimbat total meniul și a dezvăluit ce face atunci când are poftă de dulciuri. Iată cum reușește Dragoș Bucur să țină diabetul în frâu și prin alimentație!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce dietă ține Dragoș Bucur de când are diabet. În urmă cu 20 de ani, Dragoș Bucur a aflat că suferă de diabet, o boală gravă care poate fi mortală fără tratamentul necesar. Actorul și-a schimbat imediat stilul de viață și s-a obișnuit cu boala încât a ajuns să-i vadă și beneficiile.

12-dragos-bucur12-dragos-bucur

Ce dietă ține Dragoș Bucur de când are diabet

Dragoș Bucur a dezvăluit cum este viața unui bolnav de diabet, ce alimentație are și cum reușește să țină boala sub control.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an – doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoie de dulciuri apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mănânc și dulciuri.

În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi.

Îți dau un exemplu: o felie de pâine are zece hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru zece hidrați este de două unități de insulină.

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douăzeci de unități de insulină înseamnă patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină.

Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați', a spus Dragoș Bucur, pentru Click!

Citește și: Diana de la Casa Iubirii a fost bătută crunt de fostul iubit:'E vânată! Are fața umflată!'

Citește și: Wilko Johnson a murit, la 75 de ani.Actorul din Game of Thrones a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, în 2013

Citește și: Cum este Dragoș Bucur ca tată. Prezentatorul de la „Visuri la Cheie’ are trei copii:„Bănuiesc că nu există părinți perfecți’ / EXCLUSIV

Dragoș Bucur spune că diabetul l-a și ajutat în unele privințe

Acum trei ani, Dragoș Bucur vorbea despre boala lui și cum diabetul l-a ajutat în anumite privințe.

Nu e o boală care să te îngenuncheze. Nu știu cum să spun, dar sunt 2 categorii de oameni care aud asta, diabeticii și non-diabeticii. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de auto-educare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat. Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea.’ – spune actorul într-un interviu acordat la Pro TV.

Gazda emisiunii „Visuri la cheie', de la Pro TV, recunoaște că diabetul l-a disciplinat.

‘Pentru non diabetici e chestia asta, mamă, când auzi de diabet e așa ceva … știi din filme, ai mai auzit pe la televizor, o chestie, așa, foarte ciudată. Nu e așa! Pur și simplu e o afecțiune care îți mai reglează cantitatea de zahăr din sânge.

Trebuie să găsești un echilibru între cât mănânci și câtă insulină îți faci. Și asta te duce la matematică, la nutriție, la echilibru, la cunoașterea felului în care corpul tău reacționează în diverse situații. Ce să zic? Repet, pe mine m-a ajutat. 

Nu spun că dacă aș putea să mă vindec mâine nu m-aș vindeca, Doamne ferește! Dar nu regret cu adevărat că mi s-a întâmplat treaba asta, că am avut foarte multe lucruri de câștigat pe lângă.’ – a mai spus Dragoș Bucur. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton