Câți bani câștigă Cătălin Crișan din drepturile de autor, după 35 de ani de muzică: "Am primit..."

 Raiciu Adriana
.

Cătălin Crișan a debutat în urmă cu 35 ani, la Mamaia, și de atunci și-a construit o carieră solidă și încununată de succes. Artistul vorbește acum despre problemele reale cu care se confruntă artiștii români din țara noastră. De asemenea, a mai adus în discuție și faptul că nu câștigă deloc bine din drepturile de autor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cătălin Crișan este considerat simbolul romantismului în muzica românescă. Uite, că nici după 35 de ani, nu a reușit nimeni să îi ia locul. Artistul este apreciat de publicul larg și a scos zeci de piese până la momentul actual, însă recunoaște că există probleme reale în această industrie.

catalin-crisan-1catalin-crisan-1

În cadrul unui interviu, interpretul spune că, după o viață întreagă de muncă, nu câștigă deloc bine din drepturile de autor.

'Din drepturi de autor, cel puțin eu, la 646 de melodii cântate și scrise în 35 de ani de carieră, am primit acum trei luni 71 de lei', spune Cătălin Crișan, potrivit Ego.ro

Citește și: Cum arată fiul lui Cătălin Crișan. Raris are 17 ani și își dorește să devină compozitor

Citește și: Ce fată frumoasă are Cătălin Crișan! La 20 de ani, Daria calcă pe urmele ambilor părinți: e artistă și studentă la Medicină!

Citește și: Modelele din Rusia își taie gențile Chanel pe Instagram, în semn de protest. Care e motivul

Citește și: Laura Giurcanu a spus adevărul! Ce relație a avut cu TJ Miles, la Survivor:„Eu cu el…

Câți bani câștigă Cătălin Crișan din drepturile de autor

Însă, chiar dacă există și momente mai puțin plăcute, Cătălin Crișan nu se dă bătut. Spune că nu a stat deloc în acești tot ani de pandemie și că tot ce a făcut a fost să scrie pentru diferiți artiști din țara noastră. De asemenea, s-a apucat să scrie și două piese de teatru, dar și de primul lui roman.

Viața mea artistică continuă. Spun „continuă' pentru că în această perioadă de doi ani n-am stat…Am scris melodii pentru Alin Stoica, prim-tenor al Operei Naționale, pentru prietenul meu de-o viață, Cornel Palade, pentru mine, pentru Natalia Guberna. Am scris a doua piesă de teatru și sunt la mijlocul primului meu roman. Așadar, cred că am răspuns la primele două întrebări dintre cele trei ale primului punct. Noutățile sunt: pregătesc un turneu în toată țara, și nu numai, LIVE cu orchestră, reîncep repetițiile cu piesa de teatru, vreau să termin romanul și să-l public, să lansez cele două albume cu cele douăzeci și patru de piese, care „zac' pe masă de doi ani„, mai spune artistul, potrivit sursei citate anterior.

Fiind considerat simbolul romantismului, a fost întrebat de multe ori ce concepție are el asupra iubirii. Cătălin Crișan spune că tot timpul s-a îndrăgostit ușor și dragostea este specială la orice vârstă.

Nu știu de ce credeți că realitatea nu coincide cu „simbolul'. Vă spun eu…sunt identice. Da, întotdeauna m-am îndrăgostit ușor. Ce simte sufletul nu are nicio legătură cu vârsta, așadar, întrebarea, în ceea ce mă privește, nu are sens„, a încheiat.

sursă foto- Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton