Bianca Brad, despre clipa în care și-a ținut fetița moartă în brațe: "Reacția mea pe moment a fost că nu vreau, de groază că..."

 Oana Pantazi
.

Sunt 15 ani de când Bianca Brad și-a pierdut cel de-al doilea copil, o fetiță, și încă rememorează cu durere momentul în care și-a ținut fetița moartă în brațe. Fiica ei, Emma, s-a născut fără suflare și ea a fost nevoită să-și ia rămas-bun într-un mod dramatic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Când trăia una dintre cele mai fericire perioade din viața ei și credea că are întreaga lume la picioare, tot Universul ei avea să se prăbușească – Bianca Brad și-a pierdut fetița, micuța murind la naștere. Cu toate că au trecut 15 ani de la dramaticul moment, și acum vedeta rememorează cu tristețe dramaticul moment.

bianca-bradbianca-brad

Ce spune Bianca Brad despre momentul în care și-a ținut fetița moartă în brațe

În urmă cu 15 ani, micuța Emma, pe care Bianca o aștepta cu nerăbdare, s-a născut fără suflare, într-o clinică din Germania. Din cauza lichidului amniotic în exces și a faptului că era micuță, având mult spațiu în burtică, Emma s-a mișcat atât de mult, încât cordonul ombilical s-a înnodat. Oxigenul și hrana n-au mai ajuns la ea… Actrița nu poate uita momentul tulburător în care a fost nevoită să-și strângă în brațe fetița moartă.

Citește și: Bianca Brad, la un pas de moarte în urma unui accident stupid: „Nu mai intra niciun strop de aer!'

Citește și: Mama Laurei Stoica, dezamăgită de concertul dedicat artistei, în ziua în care ar fi împlinit 55 de ani:„Pentru public a fost ok. Dar nu și in memoriam’

Citește și: Casa de pe Dorobanți a lui Sergiu Nicolaescu se vinde și în Bitcoin.Suma cerută este fabuloasă

Citește și: Ce stil de viață a adoptat Maria Ciobanu în SUA. Gheorghe Turda: „Se trezea foarte de dimineață și…’

„În Germania, din clipa în care mi s-a spus, cu foarte multă delicatețe, faptul că inima fetiței mele nu mai bate, am fost pusă într-un salon separat, pe altă aripă, nu cu mămicile însărcinate care urmau să nască sau cele care născuseră deja. Lucru care la noi se întâmpla foarte des, și cred că încă se mai întâmplă în unele spitale, ceea ce este foarte traumatizant pentru o mămică care așteaptă să nască un copil fără viață, sau deja a trecut prin această traumă.

Este inimaginabilă durerea și nu pot să înțeleg cum nu se gândesc la impactul pe care îl au asupra mamelor. Din clipa în care am fost dusă acolo, pe tot parcursul zilei, până seara, când am intrat în operația de cezariană, au venit, pe rând, în salon unde eram singură, ba asistenta, ba moașa, ba psihologul, ba medicul de gardă, să vadă cum sunt, să vorbească cu mine, să mă liniștească. Mi-au dat un calmant', a povestit Bianca Brad, potrivit Spectacola.ro.

Bianca Brad nu a dorit să-și vadă fetița

Devastată de durerosul moment, Bianca Brad nu a vrut să-și vadă fetița, însă medicii care au asistat-o la naștere au sfătuit-o să o facă totuși, fiind unica ocazie de a-și mai vedea copilul.

Cu foarte mult tact și delicatețe, eram întrebată dacă doresc să îmi văd fetița după ce va fi scoasă. Reacția mea pe moment a fost că nu vreau, de groază că nu voi rezista și nu voi suporta. Ei au înțeles, nu s-au supărat, nu m-au acuzat, nu m-au judecat.

Și au revenit, spunând, cu același tact, că este unica ocazie să îmi iau la revedere și, din experiența lor, este mult mai bine decât să rămâi cu sentimentul de regret, că nu ai făcut-o. Voi fi recunoscătoare toată viața că au avut răbdare cu mine și m-au încurajat să îmi țin fetița în brațe', a mai spus Bianca Brad pentru sursa citată.

Cum își alină dorul de Emma

Chiar dacă suferă și acum de dorul ei, Bianca Brad mărturisește că nu poate merge la cimitir la fetița ei.

„Unele mămici merg foarte des la cimtir, ca să-și plângă copilul. Eu nu pot, nu-mi place să merg la mormânt, pentru că acolo mă izbește realitatea, nu suport să îi văd trupușorul în pământul ăla rece. Am născut-o în Germania, era cam singurul spital unde o puteam naște pe Emma, care avea malformații la inimă. Cei de acolo nu au fost de acord să-i aduc trupușorul în țară. Am luat foc, le-am spus să-mi plătească avionul ca să vin să pun o floare la mormântul fetei. Am revenit în România, fiica mea a rămas acolo, la morga, timp de o lună. Eram pe pilot automat, nu mai știam de mine. Cu șpăgi și cu bani dați peste tot am adus trupul ei în țară', spunea Bianca pentru Playtech.

Bianca mărturisește că este convinsă că Emma o vizitează sub diferite forme, cel mai adesea în corp de rândunică. De altfel, o rândunică a intrat în biserică și când preotul îi ținea fetiței slujba de înmormântare.

„La început vânam aceste semne de la ea, mă bucuram. Cel mai mult m-am mirat când mi s-a așezat o rândunică în palmă, în condițiile în care sunt tare sperioase. A stat acolo până mi-am scos camera de fotografiat din geantă. Am ieșit afară, i-am dat apă, apoi s-a așezat pe umărul fiului meu, l-a ciugulit pe spate. Când am zis: ‘Uită-te la cadru, ca să fac o poză!’, nu s-a uitat Luca, ci rândunica', a mai dezvăluit ea.

Tragedia din 2007 a determinat-o pe Bianca să înființeze fundația „EMMA-Mame pentru îngeri. Aceasta ajută mamele care și-au pierdut copii în accidente, la naștere sau din cauza unor boli, și le mai alină suferința.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton