Artistul și fostul edil Mircea Rusu, condamnat pentru corupție. Ce pedeapsă a primit interpretul piesei „Omul bun și pomul copt”

 Miniosu Alexandra
.

Artistul și fostul edil Mircea Rusu a fost condamnat pentru corupție. Acesta este cunoscut în lumea muzicii, drept interpretul melodiei „Omul bun și pomul copt', dar și pe scena politică, drept fostul primar al comunei Band, din județul Mureș. Iată ce pedeaspă a primit!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Artistul și fostul edil Mircea Rusu a fost condamnat într-un dosar de corupție. Mai exact, fostul primar al comunei mureșene Band, cunoscut și ca interpretul piesei „Omul bun și pomul copt' a fost condamnat pentru corupție la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Potrivit fanatik.ro, sentința nu e însă una definitivă.

mircea-rusu-1mircea-rusu-1

Pe data de 12 mai, Tribunalul Mureș a pronunțat o primă sentință într-un dosar de corupție în care a fost trimis în judecată Mircea Rusu, cunoscut ca fost primar și cântăreț, scrie Antena 3. Solistul a fost edil în comuna Band, din județul Mureș, vreme de trei mandate.

Citește și: Laurențiu Reghecampf, primele declarații după ce a devenit tată a treia oară:”Toată lumea este bine. Totul perfect”

Citește și: Taraful din Clejani, alături de Johnny Depp în scandalul cu Amber Heard:„I-am zis lui Ioniță să-l sune și să-i spună că…'

Citește și: Traian Stoiță, pariu cu Cătălin Măruță că va slăbi 10 kg în 20 de zile:„E o cură pe bază de…'

Citește și: Mircea Eremia și Maria Lungu de la Puterea Dragostei formează un cuplu:„Cred că o să o cer de nevastă'

Artistul și fostul edil Mircea Rusu, condamnat pentru corupție

Cântărețul și fostul primar Mircea Rusu a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru faptele comise acum câțiva ani, mai exact în 2008.

Mircea Rusu a fost trimis în judecată de DNA acum aproximativ cinci ani, în anul 2017. La acea vreme, fostul primar al comunei Band, din județul Mureș, a fost acuzat că a primit mită peste 400.000 de lei, dintr-o promisiune de 800.000 de lei, în cursul anului 2008, pentru un contract de lucrări edilitare în valoare de peste opt milioane de lei, mai scrie sursa citată.

„În perioada iulie – 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea (n.r. noul nume al cântărețului), în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective.

La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei.

Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut.', se prezintă în rechizitoriul DNA, conform sursei menționate.

De ce a mai fost acuzat Mircea Rusu

În același timp, Mircea Rusu a mai fost acuzat că, în calitate de edil, a solicitat și a primit, cu titlu de mită de la un administrator al unei societăți comerciale, suma de 35.000 de lei în scopul derulării în condiții bune a aceluiași contract de lucrări.

Cântărețul și fostul primar Mircea Rusu a mai primit o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare cu suspendare. Condamnarea respectivă a venit în urma comiterii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Astfel, în total, el a fost achitat de Tribunalul Mureș pentru săvârșirea a 11 infracţiuni de abuz în serviciu.

Pentru faptele comise în anul 2008, Mircea Rusu a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Bărbatul a fost judecat după vechiul Cod Penal.

Acum, cântărețul Rusu se va afla sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani și 6 luni. De menționat e însă și faptul că sentința încă nu este definitivă și este supusă apelului.

Ce acuzații a primit fiul cel mare al folkistului

Iar asta nu e tot! Fiul cel mare al lui Mircea Rusu, Adrian Valeriu Rus, a fost și el acuzat de săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu. În schimb, fiul lui cel mic, Florian Rus, a preferat să urmeze o carieră în lumea muzicii.

Mircea Rusu a devenit cunoscut în lumea muzicii datorită pieselor sale „Omul bun și pomul copt' și „Iarba verde de acasă'. Datorită talentului său, acesta a avut un succes uriaș în anii 90. Folkistul a fost primar al comunei Band din județul Mureș vreme de 12 ani. Acesta a revenit muzică odată cu încheierea celui de-al treilea mandat de primar.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton