Vivienne Westwood - ”Cuminte” ca Galliano

 Revista VIVA
.
In 1992, la 52 de ani, s-a casatorit pentru a treia oara cu un fost student al ei, Andreas Kronthaler, cu 25 de ani mai tanar. Se cunoscusera cu 5 ani inainte, cand Vivienne l-a angajat ca asistent.

Extravaganta din moda a urmat celei din viata reala, pentru ca, si in particular, Vivienne nu era alt-fel decat se exprima in moda. A facut multe lucruri care au socat, unul dintre ele fiind casatoria din 1992 cu un fost student al ei, Andreas Kronthaler, cu 25 de ani mai tanar. Se cunoscusera cu 5 ani inainte de nunta, cand ea s-a aratat impresionata de talentul lui si l-a angajat imediat ca asistent. Cand s-au casatorit, ea avea 52 de ani, iar el 27, dar intrebata daca nu se simte nesigura de aceasta diferenta de varsta, Westwood a declarat ca „Niciodata nu m-am simtit mai sigura de cineva in viata mea.

In acelasi an, Vivienne avea sa fie subiectul unui alt scandal: invitata la Palatul Buckingham pentru ca Regina sa-i ofere tittul de Officer of the Order of the British Empire, Westwood nu numai ca nu avea lenjerie intima, dar a si facut cateva piruete in curtea Palatului pentru a arata lumii ca nu minte. Si daca mai exista cineva care sa nu fi auzit de ciudateniile ei, Vivienne a repetat penibila scena, in acelasi loc, dar cu alta ocazie. In 2006, aflata din nou la Palatul Buckingham, creatoarea a declarat foarte amuzata ca iar nu poarta lenjerie intima. „Nu ma mai intrebati, pentru ca am aceasi raspuns pentru voi. Nu port chiloti la rochii. La pantaloni… as putea purta… boxerii de matase ai sotului meu!. Nu e de mirare ca in aceste conditii, titlul „Vivienne Westwood primeste onoruri regale fara chiloti a fost pe prima pagina a multor publicatii.

Asa cum la Galliano nu doar hainele sunt extravagante, ci si prezentarile in sine, la fel si Westwood a surprins audienta atunci cand, pentru colectia de pri-mavara/vara 2005, le-a cerut lui Marylin Manson si logodnicei sale de atunci, Dita Von Teese, sa urce pe podium. Westwood si tanarul ei sot i-au cunoscut pe starul rock si pe iubita lui in 2004, la o petrecere si de atunci s-au imprietenit. Dupa prezentare, Manson a mai purtat hainele lui Vivienne si in turnee, iar piesa lui, „Personal Jesus, a putut fi auzita in timpul prezentarilor lui Westwood pentru primavara/vara 2005 si toamna/iarna 2005-2006. „Imi place muzica lui. Imi place cum gandeste, cum arata, imi place stilul lui. Se va insura cu Dita, care este visul lui. Abia astept sa-i fac rochia de mireasa, a declarat Vivienne revistei Vogue. Ei bine, chiar daca nu a mai fost nicio nunta intre Manson si Von Teese, prezentarea la care au participat a fost un spectacol „hard rock . Pe 4 ianuarie 2006, Vivienne a primit cel de-al doilea titlu important, Dame Commander of the Order of the British Empire. Ambele distinctii i-au fost acordate pentru „serviciile aduse modei britanice, potrivit „New Year Honours List. „Este o bucurie pentru mine. Cred ca sistemul de onoruri ajuta la crearea de legaturi in societatea britanica. Am fost norocoasa sa am o cariera care sa imi permita sa-mi dezvolt potentialul meu de designer, a spus Westwood la ceremonie.

Claudia Cosma

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton