Ii plac creatiile Chanel si Dior, iubeste bijuteriile Cartier si este prima femeie membra a familiei regale din Maroc recunoscuta public si onorata cu un titlu regal.
De cand s-a casatorit cu regele Marocului, Mohammed al VI-lea, printesa Lalla Salma este un model pentru femeile din aceasta tara nord-africana. Ea reprezinta noua generatie de femei care isi traiesc viata modern, fara a respinge traditiile, cultura si istoria Marocului. Si fara a fi anarhiste! Ca dovada stau nu numai educatia riguroasa (e licentiata in Stiinta Calculatoarelor), implicarea sa in viata publica sau determinarea cu care sta la bratul sotului ei, ci si… pagina de Facebook. Probabil ca e prima femeie din familia regala marocana care are o astfel de expunere. Urmeaza blogul. Garantat!
Eleva model
Salma Bennani s-a nascut pe 10 mai 1978 intr-o familie modesta din Fez, unul dintre cele mai mari orase din Maroc. Tatal ei a fost invatator, iar mama a decedat cand Salma avea numai 3 ani. De atunci a fost crescuta de una dintre bunici, iar apoi s-a mutat la Rabat pentru studii, unde era mai mereu in compania verisoarei ei, Saira. Ca eleva, Salma a facut intotdeauna o impresie buna, remarcandu-se in special la Matematica si Stiinte, motiv pentru care mai tarziu a ales sa mearga pe acelasi drum. In 2002 a absolvit ‰cole Nationale Supérieure dInformatique et dAnlyses des Syst¨mes, dupa care a lucrat o vreme in Casablanca.
Nu se stie exact cum l-a cunoscut pe Mohammed al VI-lea (proclamat rege in 1999), insa e sigur faptul ca mariajul lor nu a fost unul aranjat. Pe 21 martie 2002 cei doi s-au casatorit la Palatul regal din Rabat, un an mai tarziu s-a nascut primul lor copil, printul mostenitor Moulay Hassan, iar in 2007 printesa Lalla Khadija.
Impreuna cu regina Rania a Iordaniei |
Beaute de Maroc
Numita adesea „Frumoasa din Maroc, pe Lalla au indragit-o marocanii nu doar pentru ca are eleganta unei dive de la Hollywood, ci si pentru felul in care s-a facut remarcata. Departe de a avea o atitudine sfidatoare sau rebela, printesa s-a implicat in viata publica, mai cu seama in proiecte caritabile, ocazie cu care s-a intalnit si cu alte fete regale, cum ar fi regina Rania a Iordaniei, regina Sofia a Spaniei, Sheikha Mozah a Qatarulu sau printesa Takamado a Japoniei. In 2005 a infiintat Lalla Salma Association to Fight Cancer, o organizatie non-profit al carei scop este sa-i ajute pe cei care sufera de aceasta boala. Anul trecut a primit Sharjah Voluntary Work Award, unul dintre cele mai importante premii din lumea araba care recunosc si rasplatesc voluntariatul.