„Industria auto e in permanenta dezvoltare. Femeile sunt la fel de sute de mii de ani.
De ce Dobro Urban daca tu ti-ai construit o casa la Ciolpani si fugi acolo cat de des poti?
E, na. Carl Sagan traia pe o stea?
Ce ai descoperit interesant de cand umbli cu camera prin oras in cautare de subiecte?
Ca rromii sunt mai suprapusi pe ei insisi decat multi romani si se si folosesc de asta, ca oamenilor le e frica si ca sunt foarte furiosi. Asta e zeitgeist-ul post-comunist roman.
Pana la urma, esti un spirit urban sau iti place tihna vietii la tara?
Sunt un om liber.
De ce ai simtit nevoia sa faci ceva mai mult decat radio?
Sunt un om liber.
Cum s-a nascut ideea acestei emisiuni?
Din mers. Era nevoie de o emisiune despre evenimente de cultura urbana. Eu am abuzat un pic de ea si am abordat, cu superbul sprijin al oamenilor de la TVR 2, de la operator, regizor, producator, la gulerele albe de la PR si din conducere, zone de subsol urban: drogurile, comunismul, branding-ul, sfarsitul lumii…
Este din ce in ce mai greu sa gasesti sustinere pe piata de publicitate. Cum vezi tu radioul si televiziunea in viitorul apropiat?
Satelitul permite, in radio, plata directa a ascultatorilor, ceea ce iti da o mare libertate comerciala si, in cele din urma, chiar si politica. Televiziunea, asa cum era, a murit. Streaming-ul o sa preia tot.
Ai un blog. Crezi ca online-ul este domeniul pe care te vei concentra daca tv-ul si radio-ul se vor dovedi falimentare? Sau ai alte idei?
Nu ies bani din online. Nu am alte idei, dar stiu sa fiu bun in orice fac.
Cum merge blogul tau?
Intra ceva bani, dar stii cum e? Intra pentru ca sunt Dobro de la radio si tv. Daca as fi doar blogger-ul Dobrolific, banii nu ar fi suficienti nici pentru rate.
Ai o sectiune pe blog, Dobrolicious. Ce vrea sa fie?
Despre mancare, dar, din pacate, nu am prea gatit in concediu.
Motoul tau de pe blog este „Sunt umil in fata arogantei mele'. Cum vine asta?
Pai eu sunt arogant daca traiesc la propria periferie. Dar cand ma centrez sunt smerit si imi dau seama cat de putin ma autoguvernez, cat de mult sunt, de fapt, doar o ramura din copacul existentei. Suna pretentios? Sunt pretentios in fata simplitatii mele.
Esti si student la Psihologie. Te ajuta cursurile sa te intelegi mai bine, tu pe tine si tu cu ceilalti?
Da. Si stiu de ce m-ai intrebat asta!
O data cu aceasta facultate, exista riscul sa fii tentat sa despici firul in patru (mai rau decat inainte!). „Cata luciditate, atata drama, spunea Camil Petrescu. Eu vreau sa te intreb daca psihologia te ajuta sa devii mai fericit sau dimpotriva.
Eu vreau sa-ti spun ca gresesti. E un moment cand ai revelatia. Revelatia ca totul te invata, de fapt, acelasi lucru. Ca cele 4, 16, 64 de fire pe care le-ai despicat sunt acelasi lucru ca inainte. Ca cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci cu firul este sa il accepti. Si ca nu conteaza cum ajungi sa intelegi asta, fie si prin despicare.