Josh Hartnett - Sex simbol la orizont

 Revista VIVA
.
Pe Josh Hartnett (29), actorul cu zambet de cinci stele, meseria l-a purtat din New York pana in Noua Zeelanda si din Filipine pana in Hong Kong. Ultima destinatie: Romania, unde filmeaza pentru urmatorul sau film, „Bunraku, impreuna cu Demi Moore.

Josh Hartnett Daca ai noroc, in perioada asta s-ar putea sa dai nas in nas cu el, fiindca de ceva timp filmeaza la Buftea pentru „Bunraku, o productie in care ii are ca parteneri pe Woody Harrelson si Demi Moore. Ciudatul titlu al filmului pleaca de la o forma de teatru de papusi japonez vechi de 400 de ani si prezinta povestea unei razbunari. Ecranizarea este un mix neasteptat de realitate si fantezie, in genul „Sin City, cu personaje stranii si efecte speciale. Josh intra in pielea unuia dintre aceste personaje, un tigan sosit de nicaieri care are ceva de demonstrat. O persoana din anturajul sau de pe platourile de filmare din Romania ne-a declarat ca Josh este foarte serios si un pic timid, neparand genul care sa iasa in evidenta. La Hollywood incepe sa apuna vremea „baietilor rai, cu priviri incruntate si gesturi brutale, care se lauda ca au crescut cu whisky in loc de lapte. Josh Hartnett este unul dintre exemplele elocvente de baieti „sweet, care au cucerit America nu cu replici gen „hasta la vista, baby, ci cu o alura adolescentina si gropite in obraji.

De la fotbal la visul american

Josh Hartnett s-a nascut pe 21 iulie 1978 in San Francisco, dar si-a petrecut copilaria in St. Paul, Minnesota, alaturi de tatal sau, administrator de bloc, mama sa vitrega, Molly, artista, si cei trei frati vitregi, Jessica, Jack si Joe. Talentul pentru actorie l-a descoperit inca din scoala generala, intrand cu succes in pielea lui Huckleberry Finn, intr-o piesa de teatru dupa romanul omonim al lui Mark Twain. A pastrat latura nebunatica a celebrului personaj pana tarziu, cea mai rasunatoare boacana avand loc la saisprezece ani, cand a fost prins in timp ce incerca sa jefuiasca un restaurant Dairy Queen, sub pretextul ca realiza un film de scurt metraj alaturi de prietenii sai. Ca orice licean teribil care se respecta, Josh a fost innebunit dupa fotbal. Poate ca astazi l-am fi recunoscut dupa numarul de pe tricou, daca nu ar fi fost nevoit sa renunte la sport, in urma unei lovituri stupide la genunchi. Din pacate pentru visurile lui de atunci si din fericire pentru visele noastre de acum, nu i-a ramas decat sa urmeze calea actoriei. Astfel ca dupa liceu s-a mutat la New York, pentru a studia teatru si film. In traditionalul spirit al visului american, viitorul mare actor a trebuit sa se intretina lucrand mai intai la un centru de inchirieri video, iar apoi la McDonalds si Burger King.

Mergand la nenumarate auditii, a inceput sa apara in tot mai multe spoturi publicitare si a primit, in final, un rol in serialul de televiziune, „Cracker. Nu a trecut multa vreme pana la primul mare rol, fiind selectat sa joace rolul fiului lui Jamie Lee Curtis, in filmul horror „Halloween: H20 (1998), un succes de casa, care a atras nu numai atentia publicului, dar si a cineastilor. De la intrebarea „Cine-i baiatul asta simpatic? pana sa primeasca recunoasterea Hollywoodului nu a mai fost decat un pas. Au urmat productii ca „Black Hawk Down, „30 Days of Night, „The Faculty, „Pearl Harbor, unde a jucat alaturi de Ben Affleck, „Lucky Number Slavin, „Resurrecting the Champ, cu Samuel L. Jackson, „The Black Dahlia, unde a interpretat rolul unui detectiv, avand-o ca partenera pe Scarlett Johansson sau „Sin City. Warner Bross i-a propus sa joace rolul lui Superman in 2004, dar contractul, prevazut pe o perioada lunga de timp, nu a fost pe placul lui Hartnett.

De curand a incheiat filmarile pentru drama „August, a carui premiera urmeaza sa aiba loc in vara acestui an si care prezinta lupta a doi frati de a-si salva compania de la faliment, cu doar o luna inainte de atacul terorist de la 11 septembrie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton