Interviu exclusiv cu Angela Gheorghiu - Diva absoluta careia i se spune”¦ Draculette

 Revista VIVA
.

Astazi opera nu mai este o arta de nisa. Incet, incet devine populara datorita faptului ca se transmite pe marele ecrane in zeci de tari, in sute de cinematografe. De aceea, productiile au devenit si ele, cinematografice. De curând, Angela Gheorghiu a fost protagonista unui asemenea eveniment, fiind prezenta in Romania si pe marele ecran, si in realitate, facand ce stie ea mai bine: sa cante!
 

Am reintalnit-o pe Diva cu ocazia proiectiei, la Opera Romana, a spectacolului Tosca filmat pe scena de la Covent Garden. Am vazut din nou femeia frumoasa care seduce publicul oriunde s-ar afla, vedeta care starneste controverse aproape peste tot unde canta. Dar e Diva Absoluta! E dificila si recunoaste asta. I se spune Draculette si, intr-un interviu acordat postului CNN, explica de ce este perceputa astfel: pentru ca e pretentioasa.

Nu accepta sa joace orice, oriunde, oricand. Refuza productii care nu-i plac, care nu o conving. Nu se prea obisnuieste in lumea ei un asemenea lux, dar pe Angela Gheorghiu nu o intereseaza asta. Spune ca este fidela simtului sau artistic si ca nu face nimic impotriva vointei sale… Am intrebat-o despre epoca moderna in care a intrat opera, institutiile mari de gen (Metropolitan Opera din New York sau Royal Opera House din Londra) alegand, pentru popularizare, transmisiunile cinematografice, in direct sau inregistrate, ale marilor lor spectacole.

Astazi, publicul din lumea intreaga vede astfel de spectacole la cinema, in mall-uri, rontaind popcorn. Eu insami am abonament la aceste spectacole, petrecandu-mi doua seri de sambata pe luna in sala de cinema (fara popcorn) la Liberty Center pentru a vedea live impresionantele productii de acolo.

Iata ca Angela Gheorghiu a initiat proiectul de transmisiune de acest gen in sala Operei Nationale, fiind ovationata de curand, la difuzarea ‚Toscai. Felul in care ea canta cea mai frumoasa arie din aceasta opera, Vissi darte, vissi damore', este indelung comentat in presa de afara. E acuzata fie ca interpreteaza cautand cu orice pret aplauzele, fie ca e prea teatrala, fie ca e divina sau macar impecabila. Este, categoric, putin din toate, amestecul rezultat fiind aluatul din care este cladita o Diva. Simplul fapt ca se scrie despre ea atat de mult si nu neaparat despre ce canta, ci despre cum este, o dovedeste.

Am intrat direct in subiect, avand in vedere ca ultima oara cand am vorbit cu ea, acum ceva vreme, alesese sa se desparta de tenorul Roberto Alagna, pe care l-a cunoscut in urma cu 20 de ani, in spectacolul La Boh¨me'. Dar viata are surprizele ei, chiar daca viata Angelei are doar surprizele pe care le hotaraste chiar ea!

Cuplul vostru, ca imagine, e wow!
Stii de ce? Pentru ca nu e imagine.

Dar ati avut niste probleme in casnicie la un moment dat, si acum vad ca sunteti bine, ceea ce e minunat!
Daa! Asta pentru ca asa am ales eu atunci si asa am ales eu dupa. (zambeste)

Cum adica? Se poate asa?
Toate femeile au un moment in viata in care aleg sa spuna stop' sau sa spuna da!' Eu am ales la un moment dat sa spun stop' si dupa aceea am ales sa spun da'.

Cantati din nou impreuna?
Da! La anul, la Covent Garden, pentru ca ei vor sa faca doua spectacole de gala in care sarbatorim cei 20 de ani de la La Boh¨me', de cand ne-am cunoscut.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton